Ortalama Yakıt Tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mico16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@acankaya
bgun bayideki satış temsilcisi 1.6 105HP için ortalama şehiriçi 7 lire yakar dedi.. siz peki aracın performansından memnun musunuz? kasaya göre zayıf kalma durumu söz konusu mu szce?

@deformation
çok iyi denk gelmiş yorumunuzu ve yakıt değerlerini bekliyrum. teşekkürler.

performans açısından fark olacağı kesin.sizin ne aradığınız önemli.

1.6 tavsiye ederim.
Kısa ve öz .
Zaten 20 30 mesaj önceleri bakarsan 1.6 hakında yazılarım var.
Al bak keyfine.

1.6 al usta keske dememen icin az yaksın diyosan fazla yuklenmessin yok ben performans istiyorum dersen gene 1.6 ... 1.3 le arasında fark olmazmi performans acisindan tabikide olur yakıt acisindan fazla fark olmaz.

bende 1.6ya sıcak bakıyodum şuan biraz daha somutlaştı herkese yorumları için teşekkürler.

@burakjpr
1.3 ile 1.6 arasında 3500 TL fark var. Performans istiyorsanız bu parayı ödemelisiniz. Ben 1.3'ten oldukça memnunum. Hacmine gore çok güçlü bir motor tasarlamışlar. Aracın istihap haddi 800kg, hiç sorun yaşatmıyor. Yollarda her yerde hız kontrolleri olduğu da hesaba katılınca daha güçlüsüne gerek var mı? Yakıt konusunda satış temsilcisiyle aynı düşünüyorum, herikisi de 7.0lt yakar.

Dayımın doblosunu (1.3 90hp) inceleme ve benim doblomla karşılaştırma fırsatı buldum... 1.3 90hp olan uzun yolda ortalama 6.2 lt yakmıştır. Şehir içi ve uzun yol karma olarak bilgisayar 6.7lt göstermekte şehir içi kullanımını tam olarak bilmemekle birlikte tahminimce 7.0 - 7.5 lt yakıt harcar düşüncesindeyim. Çekiş konusunda 1.6 ya göre zayıf kalıyor, 1.6 olan doblo rampa çıkarken artan bir ivmelenme sergilerken 1.3 ün ise rampa çıkarken önceden hızını alması gerekiyor. Yakıt konusunda da 1.6 uzun yolda çok rahat 5.2 lt ortalama ile sanki 1.3 ten bir adım önde ama şehiriçi 1.3e göre biraz fazla 8-9.0 lt civarı.

Bana kalırsa iyiki 1.6 almışım diyorum 6 ileri vites gayet yırtıcı. Saygılar.

1,6 tork ve rampa canavarı.rampada süper. geriden öndeki çoğu araca fark bindiriyor.bu da benim çok hoşuma gidiyor.

@burakjpr
dün gece Hatay'dan Çanakkale Biga'ya geldim 1.6 Multijet ve 5.8Lt/100km yakıt değeri ile yolculuğumu tamamladım. Toplamda 3500 km yol yatım bayram tatilinde şehir içi şehir dışı ortalama 6.00lt/100km yakıt harcadım. Bu arada yolculuklarım bagaj ağzına kadar eşya ile dolu, şöför + 3 kişi ve klima sürekli açık haldeydi.

1.3 2010 elegance 85-100 km sabit hızda 100km de 2.8lt yakıyor çok memnunum çok

1300km ortalama 6.5 litre klima hep açık bagaj full 6kişi aşağı yukarı 100den aşağı düşmedim 150 gittiğimde oldu.

istanbul - gelibolu - şehitlik
evden çıkarken sıfırladım tripi. giderken 5 litre yaktı. orada dolaşmam ve geri dönerken sahil yolundan dönmem (bilenler bilir şarköy - uçmakdere - kumbağ yolu) ile ortalama 5.5 litreye kadar yükseldi. toplam km 780. klima az kullanıldı. hız 100'ü geçilmedi. araçtada 5 kişiydik ve bagajımız dolu idi.

@t0LgA
hız 100km/h yi geçmeyince 5.0Lt/100km değeri çok normal. Mesele o 100km/h hızını geçmemek şahsen ben duramıyorum o hızlarda illa 110 falan olmam gerekiyor...

Yine de bizim araçlarımız diğerlerine göre uzun yolda fazla yakıyor. dün sarıyerden ümraniyeye gittim. giderken pek trafik yoktu, dönerken meşhur kavacık trafiği vardı. 4.8 litre ortalama ile eve geldim. oldukça sakin kullandım, gaza adeta ayağımı değdirmedim gibi birşey. ama aracım yeni bakımdan çıktı ve havaların sıcak olması da buna etken. yoksa 6 dan aşağı düşmezdi gibi. yine de bana makul geldi.

783 km İstanbul - Bursa/Karacabey arası 5 kişi bagaj dolu klima açık ve arada birde trafik 🙂
169,12 TL ortalama 5.5 ortalama

image.jpg
image.jpg

Back