Ortalama Yakıt Tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mico16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Antalya şehir içi devir 3000-4500 kullandım 3 günde 100km boyunca ortalama 10lt yakıt aldı fulden fule D2 1.3multijet(90hp) . Normal kullanınca devir 1500-2500 aralığında basmadan 100kmde şehir içi 6.5-6.7lt fulden fule

Bugün yapılan 272 km mesafe şehir dışı ortalama tüketimim
image.jpeg

@cAn 3436
Abi seninki 4.7 de takılı kalmış bence formunu sürekli koruyor senin doblo 😉

@F.Caner
en son 4.6 idi 🙂)

@cAn 3436
O kadar zayıflamasın abi 4.7 ye alışmıştık🙂

Merhaba, 2010 1.6 aracim kış şartlarında 10.5 -11 lt yı gördü yaz aylarında 7.5-8 normalmi birde gaza yüklendiğinde siyah duman attığını gorduk yakıtla ilgisi var mıdır

@nezih24
normal sayılır ama siyah dumana baktırın.fazla yakıta sebep olur.zaten siyah duman dizellerde zengin karışım yani fazla yakıt karıştırılması sebebiyle olur

Bugün biraz Gezdim çıkmadan sıfırladım değerleri sıfırladım sakin kullanım ve şehir içi eve gelip kontrol ettiğimde 6.9 yazıyordu bence normal. Sizce nasıl arkadaşlar

@MEHMET78
Siyah duman sebebi neyden olabilir, hangi parçaları kontrol ettirmek gerekir burada yetkili servis yok da

@nezih24
ilk önce hava filtresi, turbunun hortumları ve turbo,debimetre , enjektörler.

1111111.jpg

bugün yapılan yol yakıt tüketimi vs maşallah evlada 🙂

1.3 Euro 5 motorlarda yakıt tasarruf cihazı kullananlar var mı ? Yoksa da bu cihazlar hakkında bilgi sahibi olanlar varsa paylaşmaları faydalı olacaktır. Ayrıca hidrojen yaıkıt sistemi hakkında bilgisi olan doblocular da tecrübelerini paylaşırsa hepimiz için faydalı olacağını düşünüyorum. Kazasız sürüşler dilerim.

Back