Doblo Orijinal Teyp - AUX ve BT Bağlantısı

H4rper

Azimli Üye
Başka Araç
Adı
Enes
Kan Grubu
0 -
Aracınız
Başka Araç
Selamün aleyküm, herkese iyi forumlar. Allah işinizi gücünüzü rast getirsin.

Bugün itibariyle 2011 model Doblo 3 aracımızı sattık. Satarken alıcıya aracın orijinal teybini de yanında verdim çünkü sonradan Android multimedya taktırmıştık.
O dönem multimedya almadan önce orijinal teyp için bir tane hem AUX hem de Bluetooth ile bağlantı sağlayan bir adaptör satın almıştım. Haliyle Android multimedya taktırınca adaptör boşa çıktı. Bu arada ürün çok az kullanıldı.

"Orijinal teyp kullanacağım ama telefonumdan da şarkı açabilmek istiyorum." diyenler için cüzi bir fiyatla [₺250] Aydın içi elden teslim yapabilirim. (Kargolama sormazsanız sevinirim.)

"Kes - Biç" gibi bir işlem yok. Teybi yuvasından sökülüp ilgili yuvalara soket ve topraklama bağlantısı yapılıp teyp tekrar yerine takılıyor.

Bendeki teyp DELPHI marka olduğundan adaptör de DELPHI marka teyp ile uyumlu aldım. Almak isteyen forum üyeleri, bendeki adaptör olsun ya da olmasın teybinin marka ve model sürümüne dikkat etsin.

Aşağıya hem ürünün fotoğraflarını hem de ürünü merak edenler için satıcının linkini aşağıya bırakıyorum.

Hayırlı günler, hayırlı forumlar.

**Adaptör linki: (link)

Dosyalar

• IMG_20260511_154018.webp
    IMG_20260511_154018.webp
    50,9 KB · Okunma: 7
  • IMG20260511093617.webp
    IMG20260511093617.webp
    112,1 KB · Okunma: 7
  • IMG20260511155711.webp
    IMG20260511155711.webp
    17,2 KB · Okunma: 7
Son düzenleme:
2014 doblo aracım var bu modülün usb/typ c bloutht versiyonları var mı? Bizim aracın üzerinde ki orjinal teybi hangi marka biliyor musunuz? Veya nasıl öğrenebilirim sökmeden önce.

2014 doblo aracım var bu modülün usb/typ c bloutht versiyonları var mı? Bizim aracın üzerinde ki orjinal teybi hangi marka biliyor musunuz? Veya nasıl öğrenebilirim sökmeden önce.
Hocam teyp sökmeden hangi marka olduğunu anlamak zor. Farklı paket, versiyon ve ülke pazarlarına göre değişiklik gösteriyor diye biliyorum. Mesela benim aracımda DELPHI marka çıktı ama sizde DELPHI - Bosch / Blaupunkt - Magnetti Marelli markalarından biri de çıkabilir. Bildiğim kadarıyla 2010-2015 arası modellerde Türkiye'ye DELPHI ve Bosch marka teypler var diye biliyorum.

Teybin markasını falan öğrenmek için bir ses sistemciye gidip teybi söktürün sonra dışarıya alıp üstündeki etiketin fotoğrafını çekin. Teybiniz hangi markaysa aşağıda vereceğim linkten araçtaki teybinizle uyumlu aparatı alıp bağlantı yapabilir veya yaptırabilirsiniz. Ürün sayfasında konnektörü ve topraklamayı nereye yapacağınıza yönelik bir şema koyuyorlar.

Sanırım sizin aradığınız adaptör şöyle bir şey olmalı:

usb-aux-bt.webp

Onun dışında Type-C bağlantısını telefona kablo bağlayarak müzik dinlemek istediğinizi düşünerek yazıyorum. Bu adaptörler eski nesil olduğu için (haliyle üretilen araçlar da 10-15 senelik olduğundan) direkt Type-C kablosu takıp müzik dinleyemezsiniz. Bunun için telefona dönüştürücü ara kablo almanız gerekir. Eğer ki isteğiniz talebiniz bu yönde ise aklınızda olması için ihtiyacınız olan örnek adaptör fotoğrafını ekliyorum. Google'a Type-C AUX Dönüştürücü yazdığınızda birçok çeşit ürün bulabilirsiniz.

Araç için adaptörler: (link)

Araç için alacağınız adaptörleri başka sitelerde de bakmanızı öneririm ama bakarken lütfen aracınızın teybiyle uyumlu adaptörü almaya dikkat edin.

Esenlikler...

Dosyalar

• type-c aux dönüştürücü.webp
    type-c aux dönüştürücü.webp
    6 KB · Okunma: 2
Son düzenleme:
Back