Online Buluşma ve Sohbet

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mali_55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
İyi akşamlar arkadaşlar 1.3 multijet araç aldım ilk defa dizel turbolu araç kullanıyorum daha önce benzinli araç kullanıyordum. Bu aracı kullanırken nelere dikkat etmem gerekiyor bu işin püf noktaları varmıdır?

@HARUN01
Hayırlı olsun. Önceki aracınız neydi marka motor olarak.

@HARUN01
Benzinli atmosferik motorların gücünü göstermesi için yüksek devirlere çıkmak gerekir (en az 3.000 4.000 devirden sonra canlanır) düşük devirlerde Max tork vermediği için daha sakindir motorlar tam gücünü son devirlerde verir. Atmosferik benzinli motorların torku düşük olduğundan yüksek devir çevirmek gerekir.

Turbo dizel motorlar tam tersine alt devirlerde 1.750 devirden (daha altı ölü devir) itibaren maximum torku verir ve 3.500 3.750 devir civarında beygirler işi ele alır 4.400 devir civarına kadar döndürür ama 4.000 devir civarından sonra tat vermez.
Zaten normal kullanımda hiçbir zaman o kadar yüksek devirlere çıkmazsın.
Genelde 2.500 devir civarında gezersin. Uzun yolda şehirler arası yada otoban kullanımında 2.000 devir ve az üstündeki devirlerde en az yakıta ulaşırsın. Kolay kolay rampalarda vites düşürmezsin çünkü düşük devirlerde güç ayağının altında. Pedal tepkimesi birazdaha geç gelir ama ayağın zamanla alışır.

Ama 1.6 golf den 1.6mjet ya geçmeniz daha mantıklı olurdu. 1.3 alışana kadar güçsüz gelebilir. 1.6 mjet alsaydın yabancılık çekmezdin 🙂

Güle güle kullanın tekerine taş değmesin.

@HARUN01 radyoya arkadan soket hazırlayıp veya hazırlatıp aux çıkışı alabiliyoruz yada direk multimedia bir sisteme geçiş yapabiliyorsun. Tavsiyem teyp çerçevesi ve double din. Sitede aux yapımı ile ilgili başlık var. Yapımı kolay bi elektronikçi bulursan yaptırabilirsin internettede satışı olması lazım. İstanbulda olsaydın soketi yaptırırdık sana.

@HARUN01 motoru çalıştırınca en az 30 saniye rölantide bekle ve stop etmeden önce normal kullanımda 1dk çok gazladıysan 3dk rölantide beklemeni tavsiye ederim.
Bakımlarını zamanında yaptırdığın sürece uzun ömürlü güzel bir motordur.

Hayırlı geceler
Gülmece
FB_IMG_1448404433840.jpg

@Sezgin Tok
Çok teşekkürler buralarda bulabilirsem bir bakayım o zaman.

@karaomeroglu
Hahahhaahahahhahaah super yarin dukkanda anlatacam bunu baskanim yilin fenomeni

@kadir24
Başkanım makina teknikeriyim cnc torna freze, çekirdekten yetişme bilgisayar donanım yazılım, baba mesleği su doğalgaz tesisatı, boş vakitkerimde sanayiye gider ustaların yanında elimden geldiğince birşeyler öğrenmeye çalışırım öyle karışık yani elimden geleni her işi yaparım. 🙂

@Sezgin Tok
Başkanım turbo için bu bilgi dimi eyer oyle ise turbo time taksin iiii olmazmı

@Sezgin Tok
Başkanım beklerim bizim servise senin gibi arkadaslara ihtiyaç var bende maslak Atatürk oto sanayi sitesinde 2.kısım 25.sok no930 sönmezler jeep amerikan araçları yapiyorum çaya yemeğe beklerim başkanım

@kadir24
Başkanım zaten en güzel yöntem turbo timer ama herkes bilmez bilsede uğraşmaz aşağı yukarı değerler verdim.
Ben kendim arabayı çalıştırırım çalışırken etrafını dolaşır sağına soluna yağına suyuna bakarım zaten o arada 1-2 dk geçer. Parkedincede en az 2-3 dk beklerim turbonun soğuması ve motorun yağlamayı kesmemesi için.

@kadir24
Teşekkür başkanım çok sağolasın. Yakın zamanda gelmeyi düşünüyorum malatyalı farcı bi abim vardı mercekle balast alacağım geldiğimde yanına mutlaka uğrarım.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back