Ön lastiklerin taban dış kısımlarında oluşan çentikler...

bedbaht155

Daimi Üye
Adı
HAKKI
Herkese iyi akşamlar. Doblomun ön lastiklerinin taban dış kısımlarında resimlerde işaretlediğim çentikler oluştu.Arka lastiklerde böyle bir durum söz konusu değil. Başka araçlara bakıyorum böyle bir sorun göremedim. Diş derinliklerinde sorun yok ancak eskidiğini düşünüyorum. Km 26000 de bayi çıkışı takılan chrono lastikler var. Lastiklerimdeki bu hasarın sebebi ne olabilir?

Dosyalar

• IMG_20160504_174210.jpg
    IMG_20160504_174210.jpg
    118,5 KB · Okunma: 66
  • IMG_20160504_174231.jpg
    IMG_20160504_174231.jpg
    129,8 KB · Okunma: 67
fiat üretirken piyasada olan lastiğin ihalesine girip en ucuz lastiği alıyo. haliylede böle durumlarla karşılaşılıyo. bnce lastiğini değiştirirsen bi sorun kalmaz.

Chronolar çok kötü resmen lastik topun sekmesi gibi sekiyoruz arabanın içinde.

Son düzenleme:
@bedbaht155
Bu tarz izler araç patinaja düştüğünde veya viraj içerisinde kafadan kayma olduğunda kısacası aracı sert kullanıldığında oluşur.

@Ethem
Chrono sınıfının en iyi lastiklerinden biridir. Pirellinin genel olarak çoğu lastiği çok iyidir ve pahalıdır.
@Murat4101

@ali0635
Benim d3 ün orjinal lastikleride aynı bu resimlerdeki yerlerden başlayarak eskidi orta kısımlarında diş derinliği iyi olmasına rağmen kenarlar parça parça koptu aşındı sizdeki bu aşınmalar artacaktır diye düşünüyorum

2011 de sifir aldigim aracimda ayni sorun oldu ne patinaj ne kotu yol ne sert kullanma hic bise yok ama lastik boyle sacma bi sekilde parcalaniyodu zar zor 2 lastik aldim garantiden yine aynisi oldu en son degistirdim suanki lastigimde oyle bi problem yok

@Sezgin Tok
Dobloma kiyamam ben. Kesinlikle aracimla patinaj cekmem ani durusta yapmam oyle olsa tabanda da sıkıntı olmazmi? Son 3 aylik bi mevzu bu. Daha once yoktu. Virajlarda hiz yapamam cocuklari yok tutar...

benm yapmadığım kalmadı abi ön düzendeki ustayla konuştum hepsi yapıyo bunun dedi. hatta araba sağa cekiyodu bi ara lastikleri sağ sol yaptık bu seferde sola çekmeye başladı yapmadığımız kalmadı 😀 en son değiştik işte eski lastikler evin önünde duruyodu kuzenim lan bunlar daha çok gider bana dedi aldı götürdü 😀 Şuan continental kullanıyorum c sınıfı memnunum

Dis derinlikleri iyi ama yıl olarak 4 sene oldu... Eskidiginden olabilirmi acaba

GM Discovery II+ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@bedbaht155
Ilk aldigim gunden beri oyle benimki abi. Birazda arkalari öne tak bence

@bedbaht155
Birazda arkalar eskisin sonra degistirirsin ben oyle yapmistim

@Murat4101
Chorono pırellinin yüz karası en kötü lastiğidir,maliyeti kısmak derdiyle takılmaktadır pırelli p1 ve p7 serileri iyidir
Easylere mıchelın veya p1 takıyorlar

@ali0635
Janti kucuk heralde easylerin

@ali0635
Neye göre kötü diyorsun c sınıfında continental van ve pirelli chrono en iyi lastikler sen yük taşımadığını için sana kötü gelebilir. Ticaride en iyi lastiklerden.
Kıyaslandığın lastikler yük sınıfı değil. Passatla dobloyu kıyaslar gibi lastik kıyaslama yapma.

Capaklanma genelde on duzen ayari bozuklugundan kaynaklanir, rot ayari..
Toe in veya toe out konusu...
Periyodik bakim tablosunda olmasina ve periyodik bakim ucrretine dahil olmasina ragmen aracta saga sola cekis problemi vs yokmise servislerin on duzen ayarini her bakimda yaptigini pek sanmiyorum.... direksiyonda problem olmasa bile, siz hissetmeseniz bile bozuk balans ayari lastikte belli olabilir
Duzenli olarak on arka degisimi yapmakta fayda var....

165e500fdbd8b9577e6a6e8316fa3055.jpg

@Sezgin Tok
Günlük 700 kg yük ve 170 km yol yapıyorum hemde en yumuşak mıchelın energy var şuan,60 bin km yaptı yıpranma dahi yok fotosunu koyabilirim kullanmadığım marka model kalmadı hem lastik hem araç olarak hepsinin nasıl olduğunu yazabilecek tecrübe var ayrıca continental vanco ile ilgili bir şey yazmadım renolara takarlar Choronodan bin kat iyidir
Burdaki insanların yüzde 70 i aile aracı olarak kullanıyor ben bile yük atarken gerek duymuyorum siz neden boş arabayı kaya gibi lastikle kullanmayı tavsiye ediyorsunuz anlam vermek güç

Back