Ön - Arla Çekiş

yunushan444

Daimi Üye
Selamlar.. Karlı yol, bayır yukarı-aşağı viraj, seri kalkış, güç kaybı gibi durumlar göze alınınca ön çekiş mi daha etkilidir yoksa arkadan itiş mi ön çekişin ve arka çekişin avantaj ve dezavantajları nelerdir ? Yeni doblonun bu konuda performansı nedir ?

kesinlikle önden çekiş karda avantajlı gerçi geçen kış kartalla karlarda resmen oyun oynadık kış lastiği vardı ama yollarda mercedes bmw ve tüm arkadan iterler gidemiyor arka daha hafif diye ama önden çeker daha avantajlı d1 doblo karda kış lastiksiz bile şaşırtıyord de kendi orjinal lastikleri ile gidemiyor malesef

hemen hemen tüm oto sektörü önden çekişe döndü.maliyet performans bakımından yararlı.önden çekiş yol tutuş bakımından 1 adım önde gidiyor hep.arkadan itişde aktarma sistemleri her ne kadar iyi olsada halen belirli miktarlarda güç kaybı oluyor.
arkadan çekişmi arkadan itişmi hangisi doğru.😀

kartalda kış lastiği ile hiç takılmadık arkadan itişte şahane bi performans ama yollard çok mercedes bmw ler takılıyor düzde yarım saat uğraştıran mercedes c ve bmw 3.16 gerçi kış lastiği yoktu ama gitmiyor asr nin etkisi ile gazda yemiyorlar

tabi onun keyfi bambaşka

valla öyle. arkadaşımda su-zu-ki jimmy vardı. ı-su-zu dmax amortisör ve yayları taktırdı. bir de römork lastikleri. karda buzda çatır çatır geziyodu. motor biraz küçüktü 1.3 80beygir civarında. o yüzden sattı ama çok güzel bi arabaydı. düşünülebilir.

yeni doblo karda kışta biraz zayıf.ön arka yük ve yol şartlarına göre değişir.

abi orjinal lastikleri hiç tutunmuyor ki karda kış lastiği şart

abi orjinal lastikleri hiç tutunmuyor ki karda kış lastiği şart

aynen.nasıl bir lastiktir anlamadım.d1 kabak lastikle çıkıyordu bu sıfır lastikle çıkmıyor.😀😀😀

her güzelin bir kusuru vardır mehmet abi. tek kusur bu olsun boşver. 🙂

valla ne yapalım.öyle diyoz artık fethi.zaten her gün kar yağmıyorya yahu.di mi.😀😀😀

aynen abi. kar yağdığında 1-2 gün kıyıdan kıyıdan gidersiniz. sol da bana kalır. 1.9D motorum ve snoways-II plus kış lastiklerimle :korsan:

Back