Obd2 protokolu

DoblocuGüzeli

Yeni Üye
Doblo
Adı
Mehmet Ali
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2015
Renk
Beyaz
İnternet üzerinden obd 2 arıza tespit cihazı aldım aracıma uymadığı için geri iade ettim tüm satıcılar uyumludur diyir uymuyor bir satıcı uyumlu protokolleri attı fakat aracımda hangi protokol uyumlu bilmiyorum Doblo premio plus 2015 1.6 105 likte hangi protokolu almam gerek

İnternet üzerinden obd 2 arıza tespit cihazı aldım aracıma uymadığı için geri iade ettim tüm satıcılar uyumludur diyir uymuyor bir satıcı uyumlu protokolleri attı fakat aracımda hangi protokol uyumlu bilmiyorum Doblo premio plus 2015 1.6 105 likte hangi protokolu almam gerek
Her araca uymayabilir bazıları bazı aracı tanır bazısını tanımaz.Bazısı 10 tane alıyor biri aracını tanıyor denk gelirse

1.5 oluyor diye biliyorum

Dosyalar

• Screenshot_20200212-001015_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20200212-001015_Hepsiburada.jpg
    82,2 KB · Okunma: 117
1.5 oluyor diye biliyorum
Abi bu cihaz arabanin tam olarak neresine takiliyor telefondsn mı bilgisayadan mı bakıyoruz vede bunun icin ayriyeten bir program indirmemiz gerekiyormu

Aracin sol tarafunda direksiyon alt sigorta panosu tarafinda obd soketi var. Torque programı var android için ordan bakıyorsun. Ayrıca 200 250 tl ye kablolu pc den bağlanan ve kendi yazılımı olan larda var. Cd si filan var.

(link)

Bir bakın

2006 puntoya uyuyor da onu bilmiyorum. Araştırıp sormak lazım . Ya da denicen şansını.

Merhaba @yunus0635 madem bana pasladı banada bilgi alışverişi düşer 😅
Yarın arkadaşıma soracağım daha önce fiat yetkili serviste çalışıyordu şimdi mercedeste bilgi alabilirsem öğreneceğim ekstradan paylaştığınız ürün hakkında araştırma yapıp geri döneceğim

pic18f25k80 çip entegreli elm tipleri bizim araçlar uyar

Dosyalar

• v1-5-elm327-wifi-adapter-with-pic18f25k80.jpg
    v1-5-elm327-wifi-adapter-with-pic18f25k80.jpg
    120,2 KB · Okunma: 106
İnternette bulduğum veriye göre aracınızın OBD2 protokolü:
  • ISO 15765-4 CAN (29 bit ID,500 Kbaud)
Bu bilgiyi baz alarak bu protokolü destekleyen uygun ELM327 cihazlarını alabilirsiniz. Eğer telefonunuz iPhone ise Wi-Fi destekli, Android ise Bluetooth destekli cihazlardan birini almayı tercih edin. Bir de bu cihazların versiyon numaralarına dikkat edin bildiğim kadarıyla V1.5 olanlar okumada sorun yaratıyormuş. Ben şahsen kendi aracım için V2.1 Bluetooth destekli cihaz aldım. ECU ve ECM'yi okurken sorun yaşamadım ve araç hareket halindeyken hararet göstergesi, turbo basıncı gibi değerleri görebildim.

Hatta aldığım cihaz sizin aracınızın protokolünü de destekliyormuş. İsterseniz linkini atabilirim eğer işinizi halletmediyseniz.
Ek olarak telefonunuzda kullanabileceğiniz şahsi program önerilerim: Car Scanner ve Torque Pro

Ben Car Scanner programından memnunum, ücretsiz olup bazı özellikleri paralı olmasına rağmen (aylık abonelik bazında) ücretsiz sürümü hayli hayli yetiyor bana. Torque Pro'nun da en son Google Play Store'da yaklaşık 10-15₺ arası bir fiyatı vardı, isteğe göre bunu da tercih edebilirsiniz.

Düzeltme: V1.5 ile V2.1 arasındaki fark, V1.5 olan cihazlar daha fazla protokolü destekliyormuş (V2.1'e göre)

Son düzenleme:
Back