nihayet sorunu bulduk...performasn arttı...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mali_55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mali_55

İcra Kurulu Üyesi
Yetkili Kişi
Yönetici
Başka Araç
Adı
Mehmet Ali YALÇIN
Kan Grubu
A RH +
Meslek
memur (maliye)
Aracınız
Başka Araç
Araç Yılı
2011
Renk
gri
arkadaşlar 4 ay önce aldığım araçla ilgili tüm sıkıntıları buaraya yazıyorum ve çöze çöze ilerliyoruz baki abi ve raptorun gayretleri ile...

aracı aldık ilk iş yağ değşimi ve triger zincir seti değişimi oldu...

sonra yüksek basınç pompası sızdırıyordu bulduk hallettik...

aracın kalkışı toparlaması çekişi zayıf geldiği için aramaya başladık...

önce debimetre arızasını bulduk değiştik...

sonra turbo daki sıkıntıyı bulduk ve değiştirdik yine raptor ve baki abinin yönlendirmeleri ile...

ama hala yakıt çok fazla ama performas düşük...

en son enjektörlere sıra geldi... testte püskürtme yaptığı deliklerde büyüme olduğu için işeme tabiri edilen şekilde yakıtı attığı için enjektör memelerini değiştik... ama hala çekiş aynı... ama enjektörlerden sonra anlık yakıt hemen farketti... ortalamayı ilk depodan sonra olumlu anlamda göreceğimizi düşünüyorum inşallah...

dün ustalar hava filtresinin girişini kapatıp motorun çalışmaya devam ettiğini görünce motor bir yerden hava alıyor olabilir bu da performansı düşürür dediği için bu gün bunun kontrol için yine sanayideydim... bununla ilgli bir sıkıntı çıkmadı çünkü hava filtresi girşinden başka yağ çubuğu girişi ve buhar tahliye çıkışları da tıkanınca motor stop ediyor... bir yerden hava alma yok motorda...

usta artık bakılmayan sadece sente ayarı kaldı dedi... çünkü 4 ay önce triger zincirini başka bir yerde değiştirtmiştik... ve usta tirgerin sente ayarı için uğraştı baya .. sonuçta sentenin 1 dişe tekabül edecek düzeyde kayık olduğunu bunu ayarladığını söyledi...

araca teste çıktık... yukarda saydığım onarımlarından sonra görmediğim performasn farkını hayretle ve açıkcası sevinçle gördüm... çünkü 4 aydır bu sıkıntıtyı çözmeye uğraşıyoruz... sentenin kaçık olmasının perfaormansa bu kadar etkisi olmasına şaşırdım....

araç 1. viteste eskiye göre çok seri kalkış yapıyor 2 de gayet güzel toparlıyor... turbo açılma devrinden sonra turboyu daha belirgin hissettiriyor... artık araca binesim gelmiyordu eski halinde.... çok şükür bulduk sanırım artık...

hem enkektörlerin yenilenmesi hemde sente ayarı umarım yakıt değerlerime de yansır... o zaman dadından yenmez...

öncelikle raptor ve baki abiye sonra da sabırla banim aracın sorunlarını dinleyen yerine göre fikir beyan eden tüm doblo ailesine teşekkürler...

geçmiş olsun mehmet abi artık hayırlı sürüşler 🙂 anlık yakıta ne kadar fark etti ?

hayırlı olsun dostum.sıfır arabanı güle güle kullan.😀

maşşalllah

geçmiş olsun mehmet abi artık hayırlı sürüşler 🙂 anlık yakıta ne kadar fark etti ?

anlık yakıt değişken olduğu için şu kadar demem doğru olmaz... yakıt konusunu bir depo bitirnce daha net görebilirz sanırım... ama motorun ilk çalışması, sesi, aracın gidişi, hele hele kalkıştaki seriliği paraya ölçülmez...

eyvallah dert ortağım, sevgili dostum... ya inan ki sıfır araç almış hssi alıyorum araçtan... o hep behsettiğim ilk kalkışı zorla yapıyor önce bir siniyor sonra toparlıyor diyordum ya hani; yav 18 lik delikanlılar gibi pati çekiyorum yollarda..*lol**lol*

eyvallah dert ortağım, sevgili dostum... ya inan ki sıfır araç almış hssi alıyorum araçtan... o hep behsettiğim ilk kalkışı zorla yapıyor önce bir siniyor sonra toparlıyor diyordum ya hani; yav 18 lik delikanlılar gibi pati çekiyorum yollarda..*lol**lol*
GORENDE MEVLÜT AGA SANACAK SENİ.SELAMLAR.SERDAR AGANIZ:d

GORENDE MEVLÜT AGA SANACAK SENİ.SELAMLAR.SERDAR AGANIZ:d

bu mevlüt amcaya ikinci benzetilişim... mevlüt amca yaşında olmasakda 18 de değiliz yani... herşey yaşında güzel...

geçmiş olsun

😀😀😀 2.mi hadi ya

malicim hadi gecmis olsun sevindim.......simdi kafandasoru kalmadi....rahat rhat binersin.....

malicim hadi gecmis olsun sevindim.......simdi kafandasoru kalmadi....rahat rhat binersin.....

abi çok sağol ya... bir yandan kızıyorum o triger zincirini değiştiren sözüm ona ustaya... ama bir yandan da her ŞER de bir hayır vardır sözünün hatırlıyorum... belki bu performans düşüklüğü olmasa araçdaki diğer sıkıntıları yani turbo ve enjektörlerin üstüne gitmeyecektik... yarın daha büyük sıkıntılar çıkartacaklardı bize... şimdi 145 bindeki bir araç için yapılabilecek tüm bakımlar ve değişimler yapılmış oldu artık... abi araç artık haz veriyor kullanırken öncesi eziyetti benim için...

abim senin adına cok sevindim sorun cüzülmüş artık kim tutar.seniii*friend*

evet hemşo ... az sonra inip aşağı bir tur daha mı atsam napsam bak hatırlattın bana şimdi...*haha**haha*

SLM
MEHMET ALİ BEY. İNSAN SORUNLRI ÇÖZDÜKÇE SEVİNİYOR.SENİN ADINA ÇOK SEVİNDİM.İNŞALLAH BAŞKA SORUN ÇIKMAZ.ALLAH KAZASIZ BELASIZ KULLANMAK NASİP ETSİN.SLM MEVLÜT AMCA.*clap**comfort**bye*

SLM
MEHMET ALİ BEY. İNSAN SORUNLRI ÇÖZDÜKÇE SEVİNİYOR.SENİN ADINA ÇOK SEVİNDİM.İNŞALLAH BAŞKA SORUN ÇIKMAZ.ALLAH KAZASIZ BELASIZ KULLANMAK NASİP ETSİN.SLM MEVLÜT AMCA.*clap**comfort**bye*

teşekkür ederim mevlüt amca... allah kimseye kaza bela sıkıntı vermesin...

Back