Muayenede kış lastiği mecburimi?

Murat4101

Azimli Üye
Adı
Murat
On ikinci ayda ilk muayneme giricem.Orjinal yaz lastikleri ile muayneden geçebilirmiyim ?Kış lastiği olmaması muayneye engelmidir.

Belli olmaz. Normalde bildiğim kadarıyla kar lastiği dahi zorunlu değil hususilerde.

Ticari grupta değilse mecburi değil ama araç ticari ve muayene her yıl yapılıyorsa yasa gereği mecbur

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@hamzakarakaya
Ticari gurup derken ?Araç doblo kamyonet geçiyo.

Netten biraz bakındım bir gurup önemli olan diş derinliği ve ağırlık endeksidir derken bir gurupta ticari araç kış lastiği olmazsa geçmez diyor 🙂Doğrusu nedir merak ediyorum en iyisi tüvtürke uğrayıp sormak olacak heralde.

@İadanur4161
Hoşgeldin

Aracın kapalı kasa ise ticari olur kış lastiği istiyorlar.
Camlı şahsına kullanıyorsan kış lastiği muayenede istenmiyor.
Diş derinliği yeter.

ticari bir işletmeniz yoksa ve araç sizin adınıza ise hususidir. kamyonet olması ticari olduğu anlamına gelmez. kışlık zorunluluğuda muayenede yok. onlar diş derinliğine bakarlar.

Konu sahibi olarak ben cevabımı bulmuştum sizlede paylaşayım.Tüvütürk sitesinden alıntıdır

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    3 KB · Okunma: 104
@ceyhungulen
Ceyhun aracın camlı yada kapalı olması önemli değil muyenesinin yılda bir olması lazım ruhsatında otomobil yazanlara kış lastiği istemiyorlar benim araç camlı ve şahsı kullanıyorum yazlık kışlık lastik kullanıyorum mecburen

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back