Motoru Yığdırma???

bozlakci

Daimi Üye
arkadaşlar abiler bugün arabayla bir yoldan başka bir yola geçerken hızlı olmam lazımdı araba 2 .vites devrindeyken hemen hızlıca geçiyim diye 1 e attım bi pati bi ses sonrasında debriyah ayağımın altında kayboldu gibi yukardan kavramaya başladı. Ve bu yığdırmanın motora şanzumana zararları nedir 2 ye atsam hemen toplamayacak 1 e atsam yığdırıyoruz dobloda u işi çözemedim

not: yarın direksiyon sınavım var onun içinde önerilerinizi bekliyorum 😀

Öncelikle sınavın için şimdiden başarılar dilerim.İnşallah iyi bir sonuçla dönersin.,
Yığdırma konusuna gelince, ihtiyaca göre yapılır ama uygun viteslerde uygun devirlere göre.Yani aracın devri düşürdüğün alt vitesin çok üst devirlerine geliyorsa motora ciddi zarar verebilirsin.Bunlar nelerdir?Sibop eğilmesi-kırılması, kol eğme-çıkarma, triger sente atlatma ya da koparmaya gidebilir.Yani kısacası motoru kucaklayabilirsin.Senin anlattıklarından ise motor durumunun iyi olması sebebi ile dengesiz vites düşünümünden debriyajı zorladığını anlıyorum.Yani senin olayında fazla devir farkını debriyajın emmiş ve zararı o görmüş.Bu motor yemektense iyi olan kısmı.Ama bu kadar zorlama.

teşekkür derim abi zaten çok süratli değildim 15-20 arasında gidiyordum boşda bilgiler için saolun sizin gibi büyüklerimizden öğreneceğiz yavaş yavaş.

geçmiş olsun

öncelikle geçmiş olsun. sınava gelince zaten araba kullandığına göre zorlanmazsın. sınav pistinde daha önce tur atmışsındır herhalde. arabaya binince em. kemerini bağla. sinyal vererek çıkış yap. şerit değiştirme konusuna dikkat et. arabanın hızını iyi ayarla. yavaş yada çok hızlı gitme. geri manevrada sağ elini koltuğa atarak geriye bakmayı unutma. eğer işleyen trafikte geri manevra isteniyorsa dörtlüleri yak. kavşaklarda çok dikkatli ol. aracı ilk hareket ettirmede stop ettirme ve en önemlisi heyecanlı ve panik görünme...başaracaksın zaten...ama yine de başarılar...

öncelikle geçmiş olsun. sınava gelince zaten araba kullandığına göre zorlanmazsın. sınav pistinde daha önce tur atmışsındır herhalde. arabaya binince em. kemerini bağla. sinyal vererek çıkış yap. şerit değiştirme konusuna dikkat et. arabanın hızını iyi ayarla. yavaş yada çok hızlı gitme. geri manevrada sağ elini koltuğa atarak geriye bakmayı unutma. eğer işleyen trafikte geri manevra isteniyorsa dörtlüleri yak. kavşaklarda çok dikkatli ol. aracı ilk hareket ettirmede stop ettirme ve en önemlisi heyecanlı ve panik görünme...başaracaksın zaten...ama yine de başarılar...

tüyolar için teşekkür ederim abi dedem direksiyon hocası 😀 arkada oda olacak sınava girecek ondan bişeyler kaptık kursun arabasını hiç kullanmadım hb tatalardan bakalım artık hayırlısı

Öncelikle sınavın için şimdiden başarılar dilerim.İnşallah iyi bir sonuçla dönersin.,
Yığdırma konusuna gelince, ihtiyaca göre yapılır ama uygun viteslerde uygun devirlere göre.Yani aracın devri düşürdüğün alt vitesin çok üst devirlerine geliyorsa motora ciddi zarar verebilirsin.Bunlar nelerdir?Sibop eğilmesi-kırılması, kol eğme-çıkarma, triger sente atlatma ya da koparmaya gidebilir.Yani kısacası motoru kucaklayabilirsin.Senin anlattıklarından ise motor durumunun iyi olması sebebi ile dengesiz vites düşünümünden debriyajı zorladığını anlıyorum.Yani senin olayında fazla devir farkını debriyajın emmiş ve zararı o görmüş.Bu motor yemektense iyi olan kısmı.Ama bu kadar zorlama.
,

*tup**tup*

95 ile geçtim 5 puanıda sinyal vermediğimiçin kestiler 😀 ne acemiler var adam 10 snye marşa basıyo 4.de arabayı kaldıranlar yola çıkarken yolun en soluna kadar çıkanlar 😀

hadi gözünaydın serhat kardeşim.

95 ile geçtim 5 puanıda sinyal vermediğimiçin kestiler 😀 ne acemiler var adam 10 snye marşa basıyo 4.de arabayı kaldıranlar yola çıkarken yolun en soluna kadar çıkanlar 😀
hayırlı olsun...darısı benim başıma 😀

Hai hayırlı olsun.Bei puan nazarın olsun ama sinyali de unutma.
*clap2*

saolun abi okuldayım nete pek giremiyorum anca haftasonları böyle fırsat bulunca felan k.bakmayın

yığdırma aktarma organları için özellikle benzinlide triger için tehlikeli

Arkadaşlar benim de yarın ehliyet sınavım var ama ben öğrenci değil, öğretmenim. Yani sınavı ben yapacağım. Çok bariz hatalar olmadıkça öğrenciler geçiyorlar ve ehliyet almaya hak kazanıyorlar. Herkese iyi günler dilerim. Lütfen trafik kurallarına uyalım...

Back