Motorda şakirti sesi

akşehirli

Azimli Üye
Adı
Muhterem
Kan Grubu
0 +
Meslek
İnşaat Teknikeri
Modeli
Araç Yılı
2003
Renk
Beyaz
Selami aleykum arkadaşlarım, bugün uzun yoldan geldim araçta bir sorun başladı. Rolantide çalışırken bir problem yok. Biraz gaz verince şakır şakır gibi bir ses geliyor motordan, yagi yeni filtreler kayışlar v.s herşey yeni . Bir ustaya gösterdim motor inecek diyor rektefiye olabilir dedi, aklıma gelenler bunlar :
1: yatak vurması
2: enjektör sesi ( işeme)
Yani sizlerin düşüncesi nedir yardımcı olursanız çok sevinirim

aleykümselam benim aklımada motor kulakları geliyo takozlar yani

@akşehirli
aracınızı km nedir?

Motor kulakları sağlam diyor ,ufak bir gaz vermede hemen tıkırtı geliyor acaba sibop ayarimi düştü diyorum. Her tamirci ayrı ayrı konuşuyor

224000 . Km de .
Ne yağ eksiltme ne üfleme ne de duman atma hiçbir şeyi yok

@akşehirli
triger setini değiştiniz mi? zincir mi kayış mı peki ?

Triger seti değişti, kayış bilya kutuk

@akşehirli
valla yatak vurması olabilir yani küçük bi mevzuya benzemiyor anlaması içinde indirmesi normal olabilir ama bikaç ustaya gösterin derim umarım fazla masraf çıkmaz. yazdıklarınızdan anladığım triger de şıkırdar ama değişti diyosunuz motor kulakları olabilir eğer sadece viteste iken yapıyosa şanzuman kulakları olabilir ama şanzuman ses yapmaz vitese zor geçer. en son bi siboplara baktırın

Teşekkür ederim, yani rolantide normal iken gaza basınca ses geliyorsa bir ihtimal yatak değildir diyorlar, yatak vursa rolantide bile duyulur sesi dedi bir usta, ben kendi ustama gostetmeyi tercih ediyorum hayırlısı bakalım

inşaallah fazla bir şey çıkmaz. şimdiden geçmiş olsun diyelim.

Benzer sorun benim aracımdada olmuşdu 26.000km de şanzuman rulmanı garantiden değişti bi sıkıntı ses yok 2015 model 1.3 doblo ecojet şuan 29.000km olmak üzereyim

Arkadaşlarim çok sagolun ilginiz için, şuan bodrumdan İzmire geldim , yaklaşık 150 km yine aynı ses vardı sonra yavaş yavaş azalmaya başladı, sonra kesildi . Sanırım deponun dibini çektik ve pislik enjektörlerden biri tikadi ve pistona yakıt gelmedi diye düşünüyorum. Yine tamirciye gidecek yarın. Hayırlısı bakalım

@akşehirli
Evet doğru rolantide bile vurur yatak sarsa. Kendi ustanıza yaptırın o ayrı bi mevzu birkaç ustaya gösterin dememin sebebi değerlendirme yapmak yani 2 kişi aynı sorundan bahsediyosa sorun odur demek istedim. Allah kolaylık versin umarım çok bişey çıkmaz

Sorun çözüldü, Herkese çok teşekkür ederim ilginiz için. Depoda yakıt azaldığı için enjektörlerden birisine yakıt gelmemiş ve ses yapmış, enjektörler temizlendi şimdi eskisi gibi sağlıklı 🙂 Ucuz atlattım diyorum çok şükür motorda sorun yokmuş.

Arkadaşlarim tekrar selamlar, ses kesildi enjektörlerden dedik ama 120 km yol daha yaptı bu sefer ortalama 1 lt kadar yağ eksiltmis daha önce yoktu bu ayica çekişten düşmeye başladı
, kaçak V.s de yok sanırım motor inecek bunun maliyeti konusunda bir bilgisi olan varsa çok sevinirim.

Sorunu bulduk arkadaşlarim, sekman kırmış ve araya almış ses oradan geliyormuş, daha önceki sahibi tahmine Gore yağ yakan motora yeni sekmani uyduramayip ( gömlekler kabul etmemiş diyorum) eski sekmani atmış sonuç bu, şimdi rektefiyeye girecek tahminen 4000 tl bulur diyorlar

Aracınız 1.9D motor ise bu problemler çıkıyor maalesef. Ben de 225.000 kmde motor yaptirdiydim. Ben kaputun altında aklınıza gelen herşeyi değiştirdi motor yapılırken ona rağmen derdi tasasi bitmedi. En son 285.000 km civarında kaza yaptım pert oldu gitti kurtuldum. Eğer satabilirseniz elinizden çıkarmayı deneyin.
Tabi tüm bu söylediklerim 1.9D motor için geçerli. Geçmiş olsun.

Back