Motor yağı deneyimleriniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan asaglam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@melrock
4,5 lt yeterli.

@melrock
motus ile mobil in karşıladığı değerler hemen hemen aynı.menşeini bulamadım.

Motul fransız meşeli bir firma sanırım.

sizce gerçeklik payı varmı?

Ben nedense güvenmiyorum bu tarz yağ ve bor katkılarına belkide benim önyargım vardır. Bir kereliğine mahsus 1.9 da motorsilk bor katkısını denemiştim oda sadece motor sesini azalttı nedenide yağı kalınlaştırdığından olabileceğini düşünüyorum.

@Sezgin Tok

hazır seni yakaladım ne zamandır aklımda motorsilk herhangi bi fark gördün mü motorsilkle ilgili birde tam olarak hangi ürününü kullandın?

300 km önce castrol 5 40 yağ değişimi yaptım aracın sesi azaldı çok çok memnunum araba yağ gibi yolda da

@asaglam
Hepsiburada dan aldım. Kullanmanı tavsiye etmem. Motor yağ katkısı kullandım. Zaten castrol tarzı yağlarda gerekli katkılar var. Yorumları okursan zaten hepsi sesi kesti diyor. Yağı kalınlaştırıyor.

2-3 gün önce periyodik bakımı yaptırdım selenia yağ kullanırım 5w30

bütün yağ firmaları katkı maddesine gerek yok diyor.bende gerek olmadığını düşünüyorum.bakımları zamanında yaptırın yeter.

selamlar herkese ben uzun zamandır yazmıyordum sadece okumakla yetiniyordum bugün bi yazmak geldi içimden 🙂 ben son 3 bakımdır hep selenia 5w40 3,2 litrelik yağ koydurdum araca.ama anladığım kadarıyla d3 kasaya 5w30 koyuluyormuş.bi zararı ya da etkisi olur mu araca?şuan araç fena değil biraz çekiş düşük gibi sadece ve gürültülü de çalışıyor gibi ama km 72000'i geçti heralde normaldir gürültüsü..bu arada araç 2010 90hp motorlu..

@yenidoblocu

attır bi yazılım bulutlara kadar yolun var.

(link)
(link)

@yenidoblocu

kardeş diesel partikül filtresi olan araçlara 5w30 koyulduğunu biliyoruz.motor aşınması açısından 5w40 daha dayaanıklıdır,5w40 motoru daha iyi korur ancak diesel partikül filitresine etkisini bilmiyoruz.

5w40 la 5w30 arsında çok belirgin bir gürültü farkı olmaz ama 5w40'ın daha sessiz çalışması beklenir.

Mobil 1 0w40 yağ kullanıyorum. Çok araştırmıştım yurtdışındaki çok soğuk ve çok sıcak memleketlerdeki 1.3 multijetler için 0w40 kullanımı yayğın. ve Fiat ın ingilizce olan kataloğn okudum oradakide 0w40 son tercihimizdir yazıyordu. Ben çok memnunun halada motorda yağ eksiltmesi falan yok. Çok ince diye eksiltme yapar dediler ama çekiş arttı ve ilk marşta motor çok rahat dönüyor. Ayrıca motor sesidende bi miktar azalmada oldu.

Ben de son bakımda Castrol Magnatec 5w 30 yağ konuldu.Bor Power Nano Green yağ katkısı da koydum ilk kez.İlk başlarda tabi motor baya sessizleşiyor çekiş de iyi oluyor ama 10 bin km yol yapıp yeni bakım zamanı yaklaştığında ilk zamanki gibi olmuyor hem ses,hem de performans açısından.

Bilgili arkadaşlara sormak isterim Castrol Edge ile Castrol Magnatec yağlar arasında ne fark var? Kalite olarak aynı mı bunlar?

@Ultralion

edge yeni bir yağ.magnatech bir önceki sürüm.teknolojik güncelleme olarak ne farkı var bilemiyoruz ama edgenin 5w30 sınıfı doblo 1.3 90 hp için yeterli standartlarda değil.o yüzden 90 hp 1.3 lere magnatech öneriliyor.

@RAPTOR

Raptor kardeşim benim araç 1,6 105 PS olan modelden.Buna göre Edge mi daha iyi yoksa Magnatec mi bir de 5W 30 sınıfı mı yoksa 5W 40 modeli mi tercih etmeliyiz yağ değişiminde?

@Ultralion

abi 5w30 kullanman lazım. fabrika 2010 sonrası diesel motorları ayırd etmeden 5w30 önermiş.bizim fabrikaya muhalefet etme şansımız yoktur.

sen magnatech 5w30 C2 kullanacan.bu magnatech'in C1-C2 class yağları var.onlara dikkat etmek lazım.

Back