bugun benımm arraccın bakımını yaptırdım. 5-40 yag ıle degıstı. bır oncekı selenıa ıdı bu kez galıba castrol kullandı arac euro 5 motor ama motor sesı cok azaldı.. 😀
5-30w castrol edge
10-40w castrol magnatech ikiside gayet memnun edici performans sergiliyor.
10.000km sonra yağ 1 2 damla parmak ucuma alıp yavaş yavaş ayırırken arada saç teli gibi ince bir çizgi oluşuyor.
Cıvıklık hissi yok.
2004 partner 1.9 da 10-40 castrol magnatech kullanıyorduk yağ değişiminde başka araçların karter tıpasını açtıklarında sanki şişeyi ters çevirmişler su akıyor lıkır lıkır bizimkini açıp kenarda sızmasını beklerken çay içiyorduk. Buda bi tespit.
10w40 d3'e gurubuna uygun yağ değil.özellikle 1.3 için problem çıkartması muhtemeldir. 10w40 sadece 1.9 D-JTD-MJT gurubunun yağı.özellikle soğuk havalarda ilk çalıştırmada yetersiz kalır.
@RAPTOR
Abi daha doblonun yağ değişimini görmek nasib olmadı. 1.9 70 lik düz motor
2004 partner 1.9 da 10-40 castrol magnatech kullanıyorduk yağ değişiminde başka araçların karter tıpasını açtıklarında sanki şişeyi ters çevirmişler su akıyor lıkır lıkır bizimkini açıp kenarda sızmasını beklerken çay içiyorduk. Buda bi tespit.
1.6 motorlar için yağ değişiminde gerekli yağ miktarı nedir acaba? 5lt'lik yağ alsak yeterli olur mu?
1.6 için yağ kapasitesine 4.9lt denmiş ancak bi yerde yağ filtresi için de 0.4lt gibi bir ibare görmüştüm. bu durumda acaba 4.9lt yeterli midir yoksa 5.3lt gibi bir yağ mı gerekir? geçmiş servis formlarında da kullanılan yağ için hep 3.2lt + (2 x 1lt) yazmışlar.
Motul 8100 Eco-clean 5W30
(link)
ve
Motul 8100 X-clean Fe 5W30
(link)
Motul'ü pek bilmezdim ancak araştırdığım kadarıyla üst seviye bir yağ markasıymış. ülkemizde maalesef fiyatlarının yüksekliği ve az bulunmasından dolayı pek bilinmiyor. Ancak en çok tavsiye edilen Mobil 1 esp'den bile iyi olduğunu söyleyen bir kullanıcı yorumu okumuştum eco-clean için.
bu arada fiyat olarak Mobil 1 ile denk bulunabiliyor.