MOTOR YAĞI DEĞİŞTİRME HK.

MEVKU946

Onursal Kocaeli Yöneticisi
Adı
MEVLÜT KÜÇÜKTİFTİK
Modeli
Renk
GÜNBATIMI
SLM ARKADAŞLAR. BENİM DÜLDÜLÜN YAĞINI GEÇEN SENE DEĞİŞTİRDİM. YAKLAŞIK 3500 KM OLDU. AMA YAĞINI MAYIS AYINDA DEĞİŞTİRİP HAZİRANDA ANTALYA YA GİTMEK İSTİYORUM. DOBLOLARIN YAĞINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN (D1)Bİ SÜRÜ İŞLEM YAPIYORLAR.KENDİMCE Bİ FİKİR GELİŞTİRDİM,SİZLERDEN ONAY BEKLİYORUM.
FİKİR; YAĞ FİLTRESİNİ DEĞİŞTİRMEYECEĞİM İÇİN.(3500 KM DE OLDUĞUNDAN) YAĞ ÇUBUĞUNU ÇIKARIP ORDAN İNCE HORTUMLA KARTERİN DİBİNE KADAR İNECEĞİM. İKİNCİ HORTUMU KISA SOKUP BORUNUN DELİĞİNİ HAVA ALMAYACAK ÇEKİLDE UYGUN MALZEME İLE TIKAYACAĞIM. KARTERE İNEN BORUNUN UCUNU 5 LT LİK PET ŞİŞEYE SOKUP DİĞER HORTUMDAN ÜFLEYEREK ESKİ YAĞI BOŞALTACAĞIM TAKRİBİ 4LT YAĞ ÇIKTIĞINI GÖRDÜKDEN SONRA YENİ YAĞI DOLDURACAĞIM. FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM. SLM MEVLÜT AMCA.*clap**clap**clap*

fikir güzel ama pratikte işlermi bilemem. bence üflenilen hava biyere kadar yağı çıkarır çünkü pistonlardan subaplardan hava kaçabilir 🙂

aşağıda tapası yokmu mevlüt amca o motorları hiç bilmiyorum ama eğertapa varsa en güzeli uygun anahtarı bulup ordan boşaltmak.

birde ben aracımın yağını değiştireli yazın 1 sene olacak ama 500 km yaptım sadece 🙂 filtreyi değişmeden sadece yağı değiştirsem sıkıntı olmaz dimi. kendim değiştireceğimde 🙂

fikir güzel ama pratikte işlermi bilemem. bence üflenilen hava biyere kadar yağı çıkarır çünkü pistonlardan subaplardan hava kaçabilir 🙂

aşağıda tapası yokmu mevlüt amca o motorları hiç bilmiyorum ama eğertapa varsa en güzeli uygun anahtarı bulup ordan boşaltmak.

birde ben aracımın yağını değiştireli yazın 1 sene olacak ama 500 km yaptım sadece 🙂 filtreyi değişmeden sadece yağı değiştirsem sıkıntı olmaz dimi. kendim değiştireceğimde 🙂
SLM HANEFİCİĞİM. D1 İN ALTINDA MOTOR KORUMA VAR HERSEFERİNDE SÖKÜLÜYOR 12 SENEDİR VİDALAR YALAMA OLDU. AYRICA KONAN YAĞ 10000 KM LİK. FİLTRE İDARE EDER DİYE YORUMLADIM.1 SENEDE YAĞ KENDİNİ BOZAR DİYE DEĞİŞTİRMEK İSTEDİM . KONAN YAĞ 4LT ÇIKANIDA ÖLÇTÜMÜ MESELE KALMAZ.DİYORUM.60 TL YE HALLEDERİM ,OLURSA TABİ. YAĞCIYA SORARSAN DEĞİŞTİR DER. BANA SORARSAN PARMAKLARINLA KONTROL ET. SÜNER VE KAYGANSA SORUN OLMAZ DERİM. AMA 60 TL LİK Bİ ŞEY KENDİN DEĞİŞTİRİRSEN 12 LT MAZOT PARASI DEĞİŞTİR GİTSİN.
SİSTEM KAPALI DEĞİLMİ YAĞIN DOŞAŞTIĞI KISMIN DIŞA BAĞLANTISI KARTER TIPASI YAĞ KONTROL ÇUBUK DELİĞİ VE YAĞ KONAN KAPAK DİYE BİLİYORUM. ÜYE ARKADAŞLAR FİKİR BELİRTİRLER DİYORUM. SLM MEVLÜT AMCA.

filtreyi de değiştir bence mevlüt amca zaten topu topu 10 tl. korumanın filtre ve tıpa yerini deldir bir daha karteri sökmek zorunda kalmazsın.ne kadar üflesende aşağıda yağ kalı bence gerek yok bu seferde söktür ve yerlerini kestir.yağ filtresi her yağ değişiminde değişse daha faydalıdır.

mevlüt amca benim aracın altında da motor koruması var ama sadece tapanın olduğu yer delik. o korumalığı çıkarmaya gerek yok diye biliyorum. yani en azından benim araçta öyle. senin araçta nasıl olur arkadaşlar yazar.

d1 ler delik değil değil.komple sökmek gerekiyor hanefi.

abi her seferinde onu sökmek yerine en güzeli tapanın olduğu yeri delmek en güzeli. mevlüt amcanın dediği gibi yalama olur vidalar.

abi her seferinde onu sökmek yerine en güzeli tapanın olduğu yeri delmek en güzeli. mevlüt amcanın dediği gibi yalama olur vidalar.

yağ filtresi de sıkıntılı.

hadiya, o kadar sıkıntılıysa mevlüt amca haklı, her seferinde arabanın altını komple söktürmek can sıkıcı olabilir.

filtreyi de değiştir bence mevlüt amca zaten topu topu 10 tl. korumanın filtre ve tıpa yerini deldir bir daha karteri sökmek zorunda kalmazsın.ne kadar üflesende aşağıda yağ kalı bence gerek yok bu seferde söktür ve yerlerini kestir.yağ filtresi her yağ değişiminde değişse daha faydalıdır.
SLM MEHMETCİĞİM. FİLTRE VE YAĞ 10000 KL LİK. 3500 KM DE SADECE YAĞI DEĞİŞTİRİP SENEYE SENİN DEDİĞİNİ YAPTIRABİLİM. HORTUMU UZUN TUTUP SİFONDA YAPABİLİRİM AKLIMA TAKDIM OLMAZSA YAĞCIYA GİDERİM AMA RANDEVU AL SIRA BEKLE UZUN İŞ. SLM MEVLÜT AMCA.

hadiya, o kadar sıkıntılıysa mevlüt amca haklı, her seferinde arabanın altını komple söktürmek can sıkıcı olabilir.
SLM HANEFİCİĞİM.12 SENE SÖK TAK ARABANIN KORUMASI TELLE BAĞLANIR DURUMA GELDİ. EN AZINDA 2 SENEDE Bİ SÖKTÜRÜRÜZ. TABİ BECEREBİLİSEK. TOYOTONUNKİNİ KENDİM DEĞİŞTİRİYORDUM..SLM. MEVLÜT AMCA

Mevlüt amca benim 1.4 ün tıpa olan yeri deldiler bence sende deldir bide 12 senede kaç kez o karteli söküp taktılar benimki 650 binde ve çok sökülüp takıldı hala yalama olmadı

Mevlüt amca benim 1.4 ün tıpa olan yeri deldiler bence sende deldir bide 12 senede kaç kez o karteli söküp taktılar benimki 650 binde ve çok sökülüp takıldı hala yalama olmadı
SLM BERATCIĞIM. SÖKÜLEN KARTER DEĞİL. MOTORU KORUMA İÇİN KAPI BÜYÜKLÜĞÜNDE PLASTİK. SAÇ VİDALARI İLE MONTAJLANMIŞ.SORUN YARATMIŞKI SONRAKİ MODELLERDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMİŞ.SLM MEVLÜT AMCA.

benimkinde de daha bi sıkıntı olmadı. 254bin kmde. arada çıkan işlemler hariç her 10binde bir sökülüp takıldı. yani en azından 25 kere 🙂🙂

arkadaşlar bende yağı degiştirecegim acaba hangi marka yag koyalım 2004 1.3 benim doblo

seleni gayet kaliteli bir yağ bence selenia kullanın

bugün aacın motor yağını değiştirdimde 4ltnin 3,5 sini kullandı usta herhengi bir sıkıntı çıkarmı filtrede değişti bu arada

bugün aacın motor yağını değiştirdimde 4ltnin 3,5 sini kullandı usta herhengi bir sıkıntı çıkarmı filtrede değişti bu arada
çoğu usta bizim araçlara 3.5 litre koyuyor. 4 litre fazla geliyormuş

sğl hanefi içimi rahatlattın çubuğa bakıyom max üstünde sanki seffaf olduğu için gözükmüyoda pek birde cıkarken usta elle sıktı dengesiz mazot filtresini arbayı bir çalıştırdım altına bakayım dedim bir baktım mazot kacırıyor tekrar sıktı suan birsey yok işallahta olmaz yüklenince filan

sğl hanefi içimi rahatlattın çubuğa bakıyom max üstünde sanki seffaf olduğu için gözükmüyoda pek birde cıkarken usta elle sıktı dengesiz mazot filtresini arbayı bir çalıştırdım altına bakayım dedim bir baktım mazot kacırıyor tekrar sıktı suan birsey yok işallahta olmaz yüklenince filan
benim mazot filtreside kaçırıyordu 1 hafta önce, dediğiniz gibi tam sıkılmamış mazot filtresinin kapağı ordan damlıyormuş. Bakımı alel acele dayımın tamirhanede yaptırmıştım o yüzden dikkat etmemişim.

Back