Motor Yağ Değişimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TolgaBasci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
T

TolgaBasci

Misafir
Selamın aleyküm abiler kardeşler yağ bakımını elimde olmayan sebepler sebebi ile birazcık geçirdim.. 350 km kadar.. motorda herhangi bir sorun yok ancak olmayacağı anlamında gelmeyecektir.. yağ bakımı en fazla kaç km geciktirebilirim?

En kısa sürede. Km vermek zor.

Mevcutta kulandığınız yağın kalitesi bağlı. Kaliteli bir tam sentetik yağ diğer yağlara göre biraz daha uzun dayanır.

Burada tek sorun yağ değildir birde filtresi var. Onunda kalitelisi olmalı.

size katılıyorum sayın yöneticim @MEHMET78
Çünkü yağ zamanla özelliğini kaybeder ve motorda sıkıntılara yol açabilir

Yağ özelliğini kaybettiği için motor içinde tortulaşır hatta yakıt artışına sebeb olur en yakin zamanda değiştirin size önerim

1,3 dizellerde onbin, 1,6 dizellerde 20.000 km öneriliyor.ama aracın kullanım şartlarına göre daha öne çekilebilir. Ayrıca kilometreye bakılmaksızın bir yıldan fazla olmuşsa da değiştilmesi öneriliyor. Ama benim size bir tavsiyem : motor soğukken yağ kontrolu yaptıktan sonra çubuktaki seviye uygun aralıkta ise oradan bir miktar yağı iki parmağınız arasına alarak kayganlığı kontrol edersiniz, kayganlık iyiyse yağda tam özelliğini kaybetmemiştir.

250.000 KMDE 2007 MULTIJET 1,3 İÇİN YAĞ 5 30 MU OLUCAK 5 40 ABILER NE ÖNERIRSINIZ ?

5 30 daha iyi diye duymuştum ama emin değilim benim de yağ değişimi zamanın geldi hakkımda hayırlısı?

1.6 multijet motorlar için yağ önerisi, kullanıp memnun olan arkadaşlar yorum yapabilir mi ?

Motul x clean fe 5 w30 tam sentetik fiat onaylı bir yağ hep bunu kullaniyorum bi problem yaşamadım motor daha sessiz çalışıyor kendi gözlemim

Back