Doblo Motor Titreme Sorunu

Yasin 66

Yozgat Yöneticisi
Yetkili Kişi
Yönetici
Doblo
Adı
Yasin
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Servis kombi
Aracınız
Doblo
Modeli
Easy
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2014
Renk
Beyaz
Mrb arkadaslar benim 1.6 doblo aracım soguk iken bi sıkıntı sok ancak araba ısındıgında motor tekleme yapıyor bunu ise sadece rolentide calısırken yapıyor sürüş esnasında hic bir tekleme falan olmuyor acaba nedendir

Benimkide tam tersi soğukken titreyip tekliyor ısınınca düzeliyor.

Sogukken yapmıyor abi araba ısınınca titriyor devamlı olmuyor buda arada gelip gidiyor

soğukken de yapmaması gerekir ama çoğu ustaya göre soğukken titremesi normal görülür. sıcakken titreme yapıyorsa bi sıkıntı var büyük ihtimalle

Bildiğiniz bir yere götürün makinaya bağlatın, bir bakın arıza gösteriyor mu diye. 25-50 tl arasında bir şey isterler muhtemelen. Bu tür problemler en son akla gelen beyinden çıkıyor genelde.

Götürdüm bağladılar hic bir ariza yok dediler yakıt sisteminden yapa bilir dediler deneme yanilma yöntemi ile tedavi ki bu islem cok masraflı

@Yasin 66
Mazot filtrenizi en son ne zaman değişmiştiniz? Belki ondan yapabilir benimde titreme devirde dalgalanma sorunum var ama motor soğukken mazot filtresinden bir şüpheleniyorum.

@Sinan53
Bilgisayardan bakma 25 - 50 tl ise fazla ben bedavaya yaptırıyorum

Merhaba arkadaşlar, birkaç sebebi olabilir.ilk akla gelen boğaz kelebeği,2.egr,3,hava filtresi,4.hava akış metre si. 5 ememalifold,ve son denebilecek mazot pompası.enaz 2 yağ değişimde değiştirmediyseniz değiştirin büyük olasılıkla sorun kalmaz.bogaz kelebeği ve egr tıklandığında son demine kadar arıza göstermez.varsa dalgalanma,titreme , boğulma temizletin. sırasıyla sorun gecmemisse hava akış metre temizliği hava filtresi değişimi.duzelmezse mazot pompası değişim,ve son olarak ememalifold temizliği yaptırın. Büyük olasılıkla düzelir.

Kardesim egr temizlendi hava akıs temizlendi yag ve mazot filitreleri degistirildison pi pompa kaldi pompacıya gittim oda bu is seni yorar maddi anlamda dedi tek tek parcaları sokup degistirecez diyor alınan parcaların iadesi de yok biliyorsunuz

@Yasin 66
Merhaba yasin kardeş, boğaz kelebeği temizleyin kanaatimce sorunun hal olur. Şayet temizlenmemisse .ihmal etmeden değiştirin hal olmazsa pompa vs.baktirin.

@v8regal
İlginç ne olabilir ki? Benimki sadece soğukken titriyor ve devir dalgalanıyor. Gaza basınca da bişey yok.

Arkadaşlar boğaz kelebeği temizleyin geçer. şayet temizlenmediyse temizletiniz gecmezse diğer işlemleri yapın. Ama benim de başımda geçtiği için söylüyorum.gitmedigim usta kalmadı olmadı boğaz kelebeği,egr,malifoldu temizletim sorunu kalmadı.50 tl.birseyhemde temizletmis olursunuz adaptasyonu yaptırın

@NevşehirliDoblocu
Sürekli değil işte bazen yapıyor bazen yapmıyor yaptığı zamanda motor soğukken rölantide yapıyor. Devir dalgalanıyor o sırada titremede oluyor.
[automerge]1544922812[/automerge]
@ufukeser
13.000 kmdeki motor hemen kirlenir mi?

Sürekli düşük devirde kullanmıyorum vitesi 2500 devird değiştiriyorum. Sürekli opet ultraforce euro dizel alıyorum.

Bende enjektörlerden şüpeliyim süzensiz püskürtmeden dolayı olamilir

Back