MOTOR SUYU HAKKINDA

replay

Daimi Üye
Arkadaşlar gecende kaputu actım silecek suyunu doldurmak için dikkatimi arabanın suyu cekti MAX yazsınında altında MIN yazısının tam üstünde su eklesemmi yoksa kışı bekleyip antifirizmi eklesem ? veya bunun arabaya bi zarar varmıdır MIN altında değil ama.

motor sıcakken ve soğukken seviye fark edebilir.
her iki durumdada minimuma yakın veya altında ise ilave yapın.
ayrıca başda hortum ve kelepçeleri kontrol edin.
soğutma sisteminizdeki antifiriz orjinal ise kırmızı ve paruflu diye geçer aynı model ve rengde ilave edin.

suyun rengi jelibon şekerinin turuncusu gibi aynı.
şuan sadece normal kirecsiz suy koysam sıkıntı olurmu ?

sıkıntı olmaz.
kışın antifiriz yoğunluğunu ölçtürüp antifiriz ilave edebilirsiniz.

antifiriz eklerseniz daha iyi olur.kışın oranın az çıkma ihtimali azalır ve kışın antifiriz ekleme ihtiyacınız azalır.

2-3 haftaya ustama götürcem zaten periyoduk bakımı için. o zaman hepsini devirdaim ettircem.

Aynen.Min ibaresinin altına inmeden ekleme yapmayın.Fazla su ciddi manada zararlara sebebiyet verebilir.Aynı şekilde fazla yağ da öyle.Antifiriz olayında ise yılda en az 1 kez kullanım sıklığına göre 6 ayda bir motor suyunu tamamen yenilemek gerekiyor.Korozyonu ve paslanmayı önlemek için.Ayrıca antifiriz bilindiğinin aksine yazın da çok önemli.Özellikle yüksek sıcaklığı olan yerlerde yazın mutlaka tıpkı kış şartlarındaki gibi antifiriz olması lazım.Sebebi ise soğutma sıvısının kaynama derecesini yükselterek 100 derecenin üstünde dahi soğutma işlemini sürdürmek.Koymazsanız ne olur? Aynı durumlarda conta yakarsınız.

aslında klima suyu süper olur.

Kaynatın suyu,kirweç yapmayacağı bir kaba süzün ve onu koyun.Aynı kapıya çıkar.Ya da gidin sanayiden saf su aln.Pahalı değil iyi iş görür.

özellikle kırmızı antifiriz 3-4 yıl ömürlü.
örnek benimki 2008 model geçen kış -35 e ayrlıydı.
yeşil ve mavi antifirizlerde en az 2-3 yıl gider.sistemde bir sorun olurda yerine su ilavesi yapılırsa antifirizin derecesi değişir.eski dereceye getirmek lazım.

2005 model 1,2 benzinli doblom daha 36000 km.de. bu su eksikliği ilk yıllarda benimde sürekli dikkatimi çekmişti:
ben hazneye max. çizgisine kadar doldurdukça
o sürekli min. çizgisine kadar indiriyordu.
ben de antifirizli su boşa gitmesin diye birdaha ekleme yapmadım. min. çizgisinin biraz altında duruyor yıllardır..

USTALARIM: araç 7 senedir fabrikanın koyduğu su ve antifiriz ile çalışıyor. amasya'da senenin en soğuk günleri -16 dereceye kadar iniyor o da üç-beş gün (bir gün de olsa motoru elimize verir de) sizce:
aralık ayında muayeneye gidince sanayide komple motor suyunu ve antifirizini değiştirsem iyi olur değil mi?
şimdiden teşekkürler..

2005 model 1,2 benzinli doblom daha 36000 km.de. bu su eksikliği ilk yıllarda benimde sürekli dikkatimi çekmişti:
ben de antifirizli su boşa gitmesin diye birdaha ekleme yapmadım. min. çizgisinin biraz altında duruyor yıllardır..

USTALARIM: araç 7 senedir fabrikanın koyduğu su ve antifiriz ile çalışıyor. amasya'da senenin en soğuk günleri -16 dereceye kadar iniyor o da üç-beş gün (bir gün de olsa motoru elimize verir de) sizce:
aralık ayında muayeneye gidince sanayide komple motor suyunu ve antifirizini değiştirsem iyi olur değil mi?
şimdiden teşekkürler..

iyi olmaz. çok iyi olur.

benim ikinci kışı olacak. gerek yoktur eksilmemişse.eksikse antifriz ekleyin yeter.

şimdiden teşekkürler..

iyi olmaz. çok iyi olur.
*tup*tv

Back