Motor soğukken ilk çalıştırmada motorun hafif teklemeli ve düzensiz çalışması

mahsun yener

Yeni Üye
Doblo
Adı
Mahsun
Kan Grubu
AB RH -
Aracınız
Doblo
Öncelikle selamün aleyküm team doblo ailesi.2 gün önce sabah motor soğukken çalıştırdığımda araçta hafif bi tekleme ve motorun düzensiz çalıştığını fark ettim,hemen kontağı kapatıp tekrar çalıştırdım yine aynı şekilde çalıştı bi müddet sonra düzelip normal rölanti de çalıştı,ertesi gün öyle bişey yapmadı, bugün sabah yine aynı şekilde teklemeli ve düzensiz bir şekilde çalıştı 1 dk bekledim kendiliğinden düzeldi.Gün aşırı yapmaya başladı Sizce bunun sebebi ne olabilir.Şimdiden teşekkür ederim.

Aleykümselam demekki yakıt sistemi ile ilgili parçaların kontrolü gerekiyor
Bulunduğunuz yerde iyi bir usta gözü ile bakılıp cihaza bağlansın araç kızdırma bujileri enjektör yakıt pompası yakıt filtresine bakılsın gerekirse akü ölçümüde yapılsın.senin tornavida pense alıp yapacağın işler değil.
Ginede @fthpl ve @cengaver53 akıl verirler.

Bakımlarını 2 ay önce yaptırdım,5-6 ay önce buji arızası verdi bi tanesi kesmişti onu değiştirdim.Ayrica herhangi bir arıza ışığı yanmıyor.Dediginiz gibi sebebi farklı farklı yerden kaynaklanıyor olabilir.En kısa zamanda baktiracam.

Aleykum selam. Aracın modeli ne? Motoru 1.3 multijet mi , 1 6 mi , dizel mi, tüplü mü?

süregelen bir sorun olmayıp, ara ara oluyor olması bir şeylerin yerinden cikip geri oturduğuna ya da temas kesip tekrar temas etmesi gibi bir fıkır getirdi aklıma. Örn. Hava filtre kazanı kırık olabilir. Benim kırık bir defa alt ve üst tablası arasında boşluk kalmış. Performans a ve çalışma durumuna etki ediyordu. Cırtla bakımdan sonra sabitliyoruz.

Iyi bir usta fikir verecektir. Yine durum değerlendirmesi yaparız. Örneğin usta şundan dolayi der ise , onu ölçüp tartar düşünürüz.

Abi euro4 motor 1.3 multijet araba.Geçen yıl aynı şekilde yapmıştı o zaman anormal derecede daha fazla titreme vardı araçta direk çekiciyle götürdüm enjektör dediler.Enjektorcuye gittim cihaza bağlayıp baktı bi problem gözükmüyor aracı sürdü çekişinde problem yok dedi duman atma filan da yoktu.Yağ bakımı gelmişti mazot filitresinden yapabilir dediler.Bakimlari yaptıktan sonra bir buçuk yıl bişey olmadı hiç.Son iki gündür daha hafif bi şekilde tekrarladı bakımlarını da 2 ay önce yaptırdım.Motor soğukken yapıyor sabahları 1 dk filan sürüyor kendiliğinden normale dönüyor araç.6 ay önce bir tane ısıtma bujisi arazısı vermişti onu değiştim.Şuanda ekranda da herhangi bir arıza vermiyor araç.

Rölanti dengesizliği yada hava/yakit sisteminde sikinti var. Titreme ondan. Mazot filtresi iyi değilse tıkalı olabilir. Bir süre soğukta titreme normal ama malul şekilde ise. Zangır zangır titreme sıkıntı tabi. Egr , egzoz sistemi komponentleri tıkalı filan olmasın? Bu isi tamirci çözecek gene. Ucuz yolla kurtarisin umarim. Simdiden gecmis olsun.

Antalya'daym..aracı alalı 2 yıl oldu. YAZ ayında motor soğukken dediğiniz olayı yapıyor bende de. Sordum. Sıkıntı görmediler. Değerler normal. Zaten 4-5 sn sürüyor. Yalnız kışın dışarısı soğuk iken yapmıyor bu durumu. Bunu farkettim. Sebebini bilmiyorum

Motor soğukken marşa bastığım zaman böyle kesik kesik zorla marş alıyormuş gibi oluyor ondan sonra 20-30 saniye hafif sarsıntılı ve vuruntulu çalışıyor.O haliyle duman atma varmı diye egzozuna baktığım da duman atma yoktu ama ekzos ısısı vuruntu nedeniyle kesik kesik geliyordu.Ben daha baktırmadm hafta sonu baktiracam.

Motor soğukken marşa bastığım zaman böyle kesik kesik zorla marş alıyormuş gibi oluyor ondan sonra 20-30 saniye hafif sarsıntılı ve vuruntulu çalışıyor.O haliyle duman atma varmı diye egzozuna baktığım da duman atma yoktu ama ekzos ısısı vuruntu nedeniyle kesik kesik geliyordu.Ben daha baktırmadm hafta sonu baktiracam.
Bakımları serviste yaptırmıyorsanız bile yağ,hava ve mazot filtrelerini yetkili servisten alıp değiştirin sorun kalmadığını göreceksiniz büyük ihtimal.İlk defa yan sanayi hava filtresi takmak zorunda kaldım onda da 6 bin km olmadan çekiş düştü araba gitmez oldu.Yetkili serviste bakıma soktum aracı çıkan filtreye baktım yapışmış araba hava almaz olmuş tabi haliyle gitmeme nedeni buymuş bakımdan sonra araba eski haline döndü.Sanayi ustalarının beğenip kullandığı wunder marka yan sanayi hava filtresiydi bu.Yan sanayi mazot filtresi şişme sorunu yaşayıp onca yeri söküp arızayı bulamayan nice kullanıcı gördü bu gözler.Arabanızı kurcalatmayın bakımı yetkili serviste yaptırın hem aracınızın çekişinin düzeldiğini ve çoğu sorunun ortadan kalktığını göreceksiniz.Multijet motor yan sanayi parçayı sevmiyor kullanmaya devam ederseniz sağlam yerleri de şüpheyle kurcalamaya başlayacak gittiğiniz ustalar.

Back