motor sesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Goauld
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Goauld

Yeni Üye
s.a arkadaşlar 3 hafta kadar önce 1.6 premio aracımızı aldık tam bir doblo sever olarak aranıza katıldık yanlız bir kaç problemim var araç dizel oldugu için malum gürültülü çalışıyor ama yollarda denk geliyorum bazen aynı araç ama nedense motorun sesi çok çok az geliyor.extradan bi yalıtım mı yapıyolardır yoksa bizim araçtamı problem vardır yada yeni oldugundan mı çok gürültülü çalışıyodur yardımcı olursanız sevinirim.

aynı sorunu anlatan konu bulamadım varsada kusura bakmasın yönetim 😀

hacim farkından kaynaklanıyo olabilir. seninki 1.6 diğerleri 1.3 olabilir.

Motor hacminden ses farkı olur mu bilmiyorum gerçi Fethi abim diyosa olurda benimki 1.9 Camlarım kapalı şekilde seyir halindeyken hiç denecek kadar az ses duyuyorum ben açıkcası..

dizellerin sesi ısındıkça azalır.

aynı 1.6 motor da daha az ses çıkarıyo.kimisi motoru açman lazım diyor kimisi ısınınca geçer diyor 100 km kadar yok gittim ses aynıydı mesela. Motor açma desen açılmadı malum ıstanbul trafiği + zamanda olmayınca. Bakalım bi üstatlar neler önerecek forumda 🙂

1.3 dobloların sesi baya az...1.6 dobloların motor sesi dışardan oldukça yüksek çıkıyo hele birde klima açıksa traktör gibi ses çıkarıyor diyebilirim ama araç içindeyken öyle bir ses sıkıntısı yok...olsada zaten ben motor sesini severim teybi kapatıp camı açıp motoru dinlediğim çok olmuştur😀😀

1.6 sesi biraz fazla çıkıyor ama senin karşılaştırdığın diğer 1.6 lar belki bakımda farklı bir yağ kullanmıştır sesi azaltmak için bunuda bi sorun bence.

bi de sıfır araçlarda tabanı ziftliyorlar.
servis de tavsiye ediyor... ses yalıtımıda kaporta ömrüde uzar...

yağdan olabilecegi benimde aklıma geldi aslında peki yakıttan da olma ihtimali varmı opetten alıyorum

zift olayını bilmiyordum nereden ne kadara yaptirabiliriz maliyetli bi işlemmidir

1.3le 1.6 arasında baya fark var.benimde 1.3 motor sesi sanki arttı gibi. bende yakıtı sadece opetten alıyorum.internetteki forumlarda opetin yakıt kalitesinin düştüğü söyleniyor.bende ondan mıdır diye düşünmüyor değilim açıkçası..

1.3 dobloların sesi baya az...1.6 dobloların motor sesi dışardan oldukça yüksek çıkıyo hele birde klima açıksa traktör gibi ses çıkarıyor diyebilirim ama araç içindeyken öyle bir ses sıkıntısı yok...olsada zaten ben motor sesini severim teybi kapatıp camı açıp motoru dinlediğim çok olmuştur😀😀

tabikide ya arabnın motor sesi olacak dizelin homurtusu çok güzel 😀

1.3ler daha sessiz oda yakıt sistemininde etkisi var ama klima ayrı bi ses çıkarıyor bence d3 ün yalıtımı çok başarılı

tabikide ya arabnın motor sesi olacak dizelin homurtusu çok güzel 😀

*clap* *tup**tup*

evet 1.6 olduğundan biraz daha fazla ses yapıyor.

yağdan olabilecegi benimde aklıma geldi aslında peki yakıttan da olma ihtimali varmı opetten alıyorum
Biz her zaman opetten aldık ama yağı değiştirince kesilme oldu tabi aynı zamanda bütün filtreleride değiştirdik.eskide ses çoktu,şimdi azaldı...

peki hangi yagı önerirsiniz herhangi bi katkı maddesi de koymak bir + olurmu sese. gerçi 1 aylık araç daha içine nasıl bi yag koymuşlardır onuda bilmiyoruz ya 😀 çokta kaliteli bişi koymuş olmalarınıda beklemiyorum zaten

ben mobil kullanıyorum ve öneririm.

Back