motor gıttı...

SuSKuN_78

Aktif Üye
Adı
erkan
Modeli
Renk
metalik sıyah
selamun aleukum arkadaslar evet malesef motor gıttı ıstanbul corlu arası otobanda gıderken arabayı bıraz sıkıstırayım bakaım ne yapacak dedım cunku yenı aldım huyunu suyunu bılmıyordum on takım ve agır baklımlarını yenı yaptım aldıktan sonra hız olarak 180 cıvarı devır 3,5 falandı gostergeler normaldı bır anda araba gaz kestı yanı tkledı dıkız aynasndan bır baktım ortalık sımsıyah duman gostergelere baktım hararet tavan yaptı hemen durdum arac zaten stop etmıstı neyse yenıden aclıstırdım arac pancar motoru gıbı pat pat calısıyordu ustayı aradım sakın zorlama yavas yavas gel dedı neyse gıttım ustaya tahmın ettıgım gıbı dedı motor gıtmıs sonuc olarak bır haftada cıkar yaklasık rakam 4000 cıvarı dedı sımdı sızden rıcam yol gosterın motoru ustaya mı yaptırmak yoksa servısemı gıtmek servıste ne kadar tutar bılmıyorum maddı durum bıraz sıkıntılı ayrıca yaptırmayı dusundugum usta rene servısınde yıllarca usta bası olarak calısmıs kalıte bırı ve cok temız ve tıtız yapar aramızda baya ıyıdır ne dersınız servıs mı ustamı lutfen yardım ama bıldıgım tek sey 1,9 arac otobanda gıderken 180 kmh hızla asla ve asla motor yakmaz bence bu arac benden once motor yaktı sekman atıp olayı gecıstırdıler alırken 3 tane ayrı ustaya gosterdım hepsıde ıyı dedıler motor ıcın anlamadım ben bu ısı ısyan olmasın ama garıbın yuzu ne zaman yuzu guldu kı sımdı gulsun neyse tavsıyelerını beklıyorum sımdıden agzınıza yuregınıze saglık 🙁

Çok geçmiş olsun erkan bey.. gerçekten çok üzücü bir durum.. Konu ile ilgili bilgiye sahip arkadaşlar mutlaka fikirlerini paylaşacaktır...

GECMIS OLSUN BIZDE 1.2 MOTIR DOBLOYLA ISTYE GTMISTIK 170SI GORDUK ARABA TIK YOKTU DEDIGIN GIBI SENDEN ONCEKI SAHIBI MOTORLA SIKINTI YASAMIS OLABILIR

büyük geçmiş olsun, muhtemelen önceki sahibi motoru baya bi bozmuş sizde sıkıştırınca size denk geldi. ama merak ettim kaç km kaçtı?
usta güvenilir ise ve garanti verirse yaptırın derim. ama garanti vermezse ileride çıkan ustadan kaynaklı sorunları size yükler cebiniz yanar. servis garanti verir ustadaa garanti verirse ustaya yaptırmak daha mantıklı.

arac daha 135 bınde 2005 model pek hırpalanmıs bır arac degıl yanı arac dırı ve alımlı duruyor

geçmiş olsun.aynen garanti şartlarını iyi konuşun ona göre karar verin.

eski doblom 190 bindeydi temız ve cok alımlı duruyordu arac cunku dıs bakımı iç bakımı duzenlı olarak titizlikle yapıyordu babam cok ozen gosterıyodu temizliğine hele arabanı 6 senede sankı ılk gunkı gıbı duruyordu ama gelelim motora 3 kere hararet gordu yag sogutuvu aruzası yaptı 2 kucuk 1 buyuk kaza yaptı aracla ayda en az 3 kere sananıye gıdıyordum sagdan soldan elbet bırsey oluyordu mazot pompası ve enjektor yaptırdım basınc ayar pompasıyla aylarca ugrastım tamam arabam gercekten güzeldi dısarıdan baktıgınız zaman ama motorunu bende bılemıyordum ne yapıcagı bellı olmuyordu sattım kurtuldum o yuzden aracın diri ve alımlı olmasına bakmayın daha once motorun basına neler geldiğini bilemezsınız hatta benım sattıgım adam arabayı geldi gordu sankı sıfır gıbı deyip ne servise ne sanayi ye nede bır ustaya goturmedı satısı aldı gıttı sımdı napıyordur bende bılemıyorum

komple motor yaptırmış biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. geçmiş olsun. muhtemelen sizden önceki sahibi dediğiniz gibi bir problem yaşamış ve geçiştirmiştir. bu araçlardaki en kötü motoru kullanıyorum ve en kötü şartlarda kullandım. 225 bin km de bitti. tekrar geçmiş olsun.
ben dışarda yaptırdım motoru. yapılan her şeye garanti verdiler. servise gitseniz servis de dışarı yaptırcak bunu belirteyim.

çok geçmiş olsun. bence yapılacak olan işlemler ve değişecek parçalar ile ilgili hem servisten hem de sanayiden 2-3 yerden ayrıntılı teklif alın. motor tamamen kitlemediğine göre sizn
in dediğiniz kadar masraf çıkmaması lazım. ustalar ne kadarda garanti verirse sözde kalır. servis resmi çalıştığı için garantisinin yaptırımı vardır.

zaten servislerde rektefiye işlemini sanayiye yaptırıyorlar. biz yaptık diye gösteriyorlar.

ah be abicim o araba allah bilir orjinali kaç binkmdedir.ustada yapsa serviste yapsa aynı.iyi yapılmassa derdi bitmez yaptırmadan bi conta bikapak sat kurtul bence.

bence ustayı tanıyorsanız ona yaptırın ama siyah duman attı ise turbo flan dağılmış olabilir normalde 135 binde bitmez çünkü

geçmiş olsun

bence ustayı tanıyorsanız ona yaptırın ama siyah duman attı ise turbo flan dağılmış olabilir normalde 135 binde bitmez çünkü

geçmiş olsun
Bence de turbodan olabilir. 180'e sorunsuz çıkmış bir araç bir anda motor bitirmez. Motor bittiğini yavaş yavaş hissetirir yağ eksilterek.
Bence arabayı almadan önce gösterdiğiniz ustalara götürün aracınızı.

geçmiş olsun
Bence de turbodan olabilir. 180'e sorunsuz çıkmış bir araç bir anda motor bitirmez. Motor bittiğini yavaş yavaş hissetirir yağ eksilterek.
Bence arabayı almadan önce gösterdiğiniz ustalara götürün aracınızı.

*tup* mantıklı.

Back