Motor bir türlü ısınmıyor

Smtkrkc

Yeni Üye
Adı
Samet
Arkadaşlar herkese kolay gelsin
Aracım 2012 1.3 premio son iki haftadır aracın motoru ısınmıyor. O kadar gaz basıyorum devirli kullanıyorum hararet göstergesi çok az yukarı kalkıyor rölantiye geçtimmi tekrar dibe vuruyor dün 12 derece hava sıcaklığında 45dk kullandım stop ederken hararet göstergesi milim oynamamıştı. Sorun ne olabilir arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.

Gösterge arızası olabilir mi?

dostum radyoterde hava var.son zamanlarda antifriz ekledinmi yada ustaya bıraktınmı arabayı.

En son 33 bin küsürde serviste 30.000 bakımı yapıldı haricinde bişey yaptırmadım bide dün bu sıkıntının yanına esp devre dışı hill holder devre dışı uyarılarıyla arıza lambası yandı garanti biteli 2 hafta oldu 🙁

Servise arızadan bahsetme önce servisle görüş aracına ek garanti yaptır sonrası gelir ücretsiz hallolur işlerin

Ek garanti kapsamı 1yıl daha uzatırsın

Benimde araç gec isiniyor dur kalk trafikte hararet seviyesi tam ortada oluyor suratli gittigim zaman bi alt cizgiye geliyor. Bi orta cizgi bi ceyrek cizgi dolanip duruyor yol boyunca ama klima sicak ufluyor. Bende 1 ay once komple radyator suyunu bosalttirip yeni su+antifiriz koydurmuştum acaba benimkide mi hava yapti. Yada herkesin dedigi gibi termostat sorunumu bi turlu bende anlamadim.
Araci calistirdiktan 20 dk. Sonra felan anca isiniyor araba

termostat açmadığı zaman motor aşırı hararetden motoru yakarsın.Termostat sürekli açık olduğu zaman motor tam ısınamaz.yalnız sürekli hararet göstergesi bir aşağı yukarı oynuyorsa büyük ihtimal radyoter havası tam alınmamış olabilir.

@bigerror
Havası nasıl alınır ben yapavilirmiyim

@Tutkun
hiç elleme havalar soğuk bir cizgi düşmesi normal.benimde aynı şehir içi ortada bayır aşşağı yada boşta bir cizgi düşüyor yılardır böyle.

@burhan
Bazı forumdaş arkadaşlarda diyorki yaz-kış ortada sabit kalması lazım diyor bende çelişkide kaldım

her sabah çok erken havanın ayaz olduğu zamanlarda işe gidiyorum araç 5dk'da ısınıyor.hararette de hiç düşme ya da yükselme olmuyor hep ortada sabit kalıyor yaz kış..

Düşük olmasına sebeb termostat bozulmuş arkadaşlar yazında kışında ortada durması gerek yazın hararet yapmaz daha iyi gibi düşünülsede yakıt tasarrufu bakımından sıkıntı yaratır motor sürekli soğukmuş gibi fazla yakar motoruda yorarsınız bir an önce termostatı yaptırın basit bir işlem çokta pahalı degil

motor ısındıktan sonra ortada durur.yani normal ısıdadır.

Yaz kış ortada durur normalde

Benim Aracimda Son Yag Ve Sogutma Suyu Deisiminde Cok cabuk Isiniyor -6 -10 Da Felan Hemen Isiniyor Sundurme Yaptimmi . Gaz Kestimmi Hareret Dustunu Goruyorum gaz Veriyorum Terar yukseliyoe Normalmi ?

Back