Yardım Motor Bilgisi

Ali özkan

Yeni Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
B RH +
Modeli
Araç Yılı
2003
19 jtd aracım motor kilometresi 19000 de motor çalışırken yağ çubuğunu cektigimde budar gibi geliyor büyük bi sorun mu ? Ama aracin çekisinde falan hiç sıkıntı yok 4 yıldır kendim biniyorm memnunumda ama aklıma takılan o buharın nedeni yada sıkı ci cikarirmi ne yapmalıyım .. Teşekkürler şimdiden

Dosyalar

• IMG_20170923_094859.jpg
    IMG_20170923_094859.jpg
    85,4 KB · Okunma: 35
Bir sorun çıkmaz bence. Konu hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olurlar inşallah.

@Ali özkan
Gaz verince dumanda artış var mı?

@volkan guney
Ona bakmadim ama rolentide çalışırken duman var

İnşaallah başkansagolasin

İyi akşamlar. Yakın zamanda üst kapak ile ilgili bir revizyon işlemi yatırdınız mı?

Yağ eksiltme ne durumda?

Üstten eksantrikli motorlarda yağ çubuğundan gelen bir miktar hava normal olabilir fakat yağ buharı gelmemelidir.
Motorunuz, supap lastiklerinden, supaplardan, veya segmanlardan kompresyon kaçırıyor.

Uygun bir motor ustasında kompresyon testi yaptırın, silindirler birbirinden çok farklı çıkmamalı, ayrıca silindir basınçları düşükse piston üzerine bir çay kaşığı yağ damlatıldıktan sonra test tekrarlanmalı.Yağ eklendikten sonra kompresyon yükselmiyorsa, kaçak supap veya supap lastiklerinden, yükseliyor ise segmanlardan kaçırıyor demektir.Maliyetli bir işlem değil, 100 liraya halledilir aşağı yukarı.Motorun neye ihtiyacı olduğu da netleşmiş olur.

Son düzenleme:
Teşekkürler en kısa zamanda testini yaptiracam

sıkıntı olmaz inşaallah.

@Ali özkan
Yağ eksiltme yok düzenli yağını 9 binde faaln degistiruyom yağ eksiltme yağ değişiminden yağ değişimine yarım litre falan koyuyorum

Back