motor bağırıyor

serhat7820

Azimli Üye
selam arkadaşlar arabayı yeni aldım 1,9d sx daha önce benzinli araç kullandığımdanmıdır bilmiyorum 1. Vites kalkıyorum 2.vitese atmak için debriyaja bastığımda sanki gazı bırakmamışım gibi motor bağırıyor tüm viteslerde böyle boşta gaza basıp çektğimde devir hemen düşüyor yani sorun yok.vites değiştirirken nasıl anlatsam sanki gaz teli takılıyormuş gibi bağırıyor.mesela 3 le gidiyorum yavaşlayıp duracam ya 3 ten boşa attım motorun deviri yavaş yavaş (3-4 saniye gibi sürede) düşüyor umarım anlatabilmişimdir dizel arabalar böylemidir.iş yerinde ford transit var şoför kullanırken dikkat ediyorum o böyle değil bilgi ve alakanızı bekliyorum teşekkürler

serhat7820 tarafından yazılan metin:
selam arkadaşlar arabayı yeni aldım 1,9d sx daha önce benzinli araç kullandığımdanmıdır bilmiyorum 1. Vites kalkıyorum 2.vitese atmak için debriyaja bastığımda sanki gazı bırakmamışım gibi motor bağırıyor tüm viteslerde böyle boşta gaza basıp çektğimde devir hemen düşüyor yani sorun yok.vites değiştirirken nasıl anlatsam sanki gaz teli takılıyormuş gibi bağırıyor.mesela 3 le gidiyorum yavaşlayıp duracam ya 3 ten boşa attım motorun deviri yavaş yavaş (3-4 saniye gibi sürede) düşüyor umarım anlatabilmişimdir dizel arabalar böylemidir.iş yerinde ford transit var şoför kullanırken dikkat ediyorum o böyle değil bilgi ve alakanızı bekliyorum teşekkürler

kullanmış olduğunuz 1.9 d sx araç turbo değil.bu yüzden benzinli yada turbo arçalar gibi seri devir manevraları beklemeyin.

şirkette görüdüğünüz transit büyük ihtimalle turbo desel motordur.bu yüzden o araçlada karşılaştırmayın.durumunuzda bir anormallik olduğunu düşünmüyoruz.

zaten dobloların büyük çoğunluğunda gaz teli yok.elektronik sensörle gaz ayarlanıyor.

ama illede şikayetçiyseniz aracınızı bi diesel pompa-enjektör servisine göstermenizde fayda var.bosh diesel centerları size tavsiye edebiliriz.

ilginiz için teşekkürler gaz teli var demiyorum zaten gaz teli takılmış gibi demek istedim.arıza nedenimidir anlayamadım.

bende aynı sorun oldu benim aracımda düz doblo bosch dizel centere götürdümm bir seyi ayarladılar cok ufak birsey yay gibi 10 dk sürmüyor ücret bile almadılar tanısmıs oluruz dediler gönderdirler takma önemli birsey değil okadar genel bakım zamanında bile aradan cıkarabilirsinn 🙂

bahsettiğiniz durum çok önemli bir arızayı işaret etmiyor.belki gaz sensörünün arızasından dolayı bi gecikme sözkonusu olabilir.

enjektör yada pompa arızasından kaynaklansa aşırı yakıt sarfiyatı,çekişten düşme,siyah egzost dumanı gibi çeşitli problemlerinde belirgin olarak gözlenmesi gerekir.ama bu tip bir şikyaetiniz yok.önemli bir arıza olduğunu düşünmüyorum.çok basit bir problem olabilir.pedali geri çeken yayın gevşemesi bile bu tip bir sorun çıkartabilir.sercan arkadaşımızın yorumunda belirttiği gibi bir diesel pompa-enjektör servsine uğramanız içiniz rahatlaması ve ya basit biri işlemle şikayetinizin giderilmesi yönünden faydanızadır.

bu gün motor ustama gittim pompa geç bırakıyor o kadar korktuğun gibi birşey değil dedi pompacı ufak bir ayar yapar böyle binsende birşey olmaz diye söyleyince rahat ettim.gittiğim yer safranbolu sanayii ama yokmuş orda başka bir sanayii ye gidecem yarın orda bosh car servis var ilk önce oraya olmazsa pompacıya gidecem.gelişmeleri yazarım teşekkürler................

Back