Motor arızası lambası

blue_32

Yeni Üye
2011model fiat dolo safeline aracımda motor arıza yazı yazdı ve ışık devamlı yanıyor marştan sonra internet te yazan yorumlara göre hiç bir şekilde performans düşüşü olmadı. Arıza ne olabilir

Onu yaptıracagım ama servis bana yaklaşık 50km uzaklıkta bu şekilde aracı sürsem sıkıntı olur mu

Daha dün gece oldu o şekilde yaklaşık 30 km geldim herhangi bir şekilde sıkıntı olmadı performans düşüşü de olmadı ama sıkıntı olur servise giderken

Motor sensor kabloları ile uğraştıysanız motor arızası yazabilir arızayı kendi siler fakat bi arza varsa arıza tespit cihazına girmesi şart

Yağ pompasi bozulduğunda motor yağ basinci az durun ve motoru kapatin yazıyordu.E öyle bir uyari görüp araci kullanmaya devam etmek sikintili.Ama geçenlerde motoru kontrol ettirin diye bir yazi cikti ve sonra yazi kayboldu ama motor Ariza lambasi yanmaya devam etti.O şekilde baya kullandim sonra arizayi sildirdim.Ariza yaninda aralikli yazıyordu.O yüzden o şekilde kullanmak ciddi zarar vermez.

Servis çalışanına sordum cok sıkıştırmadan servise gelebilirsiniz dediler sıkıntı olmaz dedi

Merhaba.bende de ayni problem var.egr valfi arızalı çıktı.bende o şekilde kullanıyorum.

Bizde eskiden focus vardı 2001 model araba tekleyip motor arıza gösterdi arabada yağ bitmiş ve biz yağsız 1 aya yakın kullanmışız ve arabanın bobinleri bitmiş deģiştirince sorun kalmadı blue32 servise göstermekte yarar var

Arkadaşlar erg temizliği nasıl yapılır veya yapan yer varmı

@Diyar

Ergenekon yerinden sökülüp kimyasal solüsyon ile temizlenir. Fakat bazen temizlemekte bu parçayı bozabilir

Back