motor arıza lambası

seydunamehtap

Yeni Üye
arkadaşlar merhaba. hepinizin olduğu gibi benim de doblom göz nurum. aracım 2006 model 85000de. bazen yolda giderken motor arıza lambası yanıyor.(özellikle hafif yokuş aşağı yollarda) arabada herhangi bir sarsıntı, güç kaybı ya da tekleme olmuyor. aracı stop edip çalıştırınca ışık sönüyor. aracımın bütün filtreleri ve yağını değiştirttim. yakıtı da opetten alıyorum. o ışık her yanıp "motor arıza" yazısını her gördüğümde çok üzülüyorum. vereceğiniz her cevap ve ayırdığınız nacizane zamanınız için teşekkür ederim.

aracınızı bi arıza test cihazına bağlatın belki geçici rız veriyordur

filtreleri ve yağı yenilettiğim yerde bilgisayara bağladılar ama aynı sıkıntı devam etti.(FİAT servisi değildi) aynı zamanda konu ile bilgi sahibi de olmak istiyorum. usta ihtimallerden bahsederken arıza konusunda fikirsiz kalmak istemiyorum.

serviste arıza tespit yaptırın geçici arıza ise çözülür

yetkili servise gideceğim en yakın sürede. böyle bir problem yazılımsal bir hata mı ya da yakıt sistemi vs. de oluşan bildiğiniz bir problem olabilir mi?

geçmiş olsun.

benim 1.4 firedede yanıyorda ustam cihaza bağladı sildi garanti veremem 50 km sonrada yanabilir dedi ve yakın bi zamanda pikniğe felan mı gitttin diye sordu 😀 dağda ki hava basıncından arıza lambası yanmış pek kafaya takmamak lazım

Yokuş yukarı cıkarken demişsin yakıt ile ilgili düşünüyorum.
Genede yetkili servise veya kalite bir ustaya götür bence.

replay arkadaşım, yokuş aşağı giderken problem yaşıyorum... biraz ters bir durum...arabanın çekişinde hiç problem yok, yalnız bu hatayı yazıyor bazen...bozlakcı arkadaşım sana da cevabın için teşekkür ediyorum.

buna birçok nedeni olur yakıt ısıtma bujileri enjektr ler rail püskürtme sistemleri kontrol edilmesi lazım

geçmiş olsun...

Bence en temizi servise götürün taksınlar bilgisayara artık ne varsa cıksın.
Başka yapacak birşey yok zannedersem.

geçmiş olsun.

geçmiş olsun.

sevgili kardeşim araçlarımız artık eski araçlar gibi kara düzen araçlar değiller .... yeni nesil beyin kontrollü yani micro işlemciler tarafından kontrol ve idare edilen araçlar.....dolayısı ile micro kontrollü cihazlar zaman zaman az da olsa feyk arızalar verebilir.....aracınızı bir arıza tespit cihazına bağlatırsanız herhangi bir sıkıntı olup olmadığını görüp yoksa bu feyk arızayı sildirebilirsiniz....

Yada şu formülü deneyin aracınızın kontağı açık olarak yarım saat bekletin daha sonra akünün +kutup başını söküp bir beş dakikada böyle bekleyin daha sonra kutup başını yerine takın muhtemelen arıza ışığı sönecektir......ancak bu işlemi yapmadan önce varsa teyp kodunuzu öğrenin aksi taktirde teyibiniz çalışmayacaktır......

Back