motor arıza lambası

burakozdemir

Yeni Üye
merhabalar. 2006 model 1.3 multijet doblom var. arabanın motor arıza lambası yanıyor sürekli ve çekiş düşük. boşta iken gaza sonuna kadar bassam bile 3500 deviri geçmiyor. neden olabilir.
ilgilenenlere şimdiden teşekkürler

sensördende olabilir kullandığınız yakıttanda arabanızın hava debimetresini bi kontrol ettirin yada değiştrirn

Gaz pedal sensoru olma ihtimali var......

bursada yaşıyorum.İsmim Burak ÖZDEMİR 2006 1.3 multijet doblo ve 2006 ford fiesta 1.4 tdci olmak üzere 2 aracım var. Akaryakıt istasyonlarına yönelik satış ve servis işleri yapıyorum.

Araçtaki soruna gelince. Dağda mermer ocağına çıkarken oldu. yoldaki çamur tampona silme geliyo desem yeridir. hep kamyonlar geçtiği için. Birden bire lamba yanıp çekiş düştü. Bide bilgisayara bağlattım bi arkadaşa ama pek anlamıyo. söylediği kadarıyla arıza kodu 641 veriyomuş belki bu kodu bileniniz vardır. saygılar

burakozdemir tarafından yazılan metin:
bursada yaşıyorum.İsmim Burak ÖZDEMİR 2006 1.3 multijet doblo ve 2006 ford fiesta 1.4 tdci olmak üzere 2 aracım var. Akaryakıt istasyonlarına yönelik satış ve servis işleri yapıyorum.

Araçtaki soruna gelince. Dağda mermer ocağına çıkarken oldu. yoldaki çamur tampona silme geliyo desem yeridir. hep kamyonlar geçtiği için. Birden bire lamba yanıp çekiş düştü. Bide bilgisayara bağlattım bi arkadaşa ama pek anlamıyo. söylediği kadarıyla arıza kodu 641 veriyomuş belki bu kodu bileniniz vardır. saygılar

Sevgili burak kardesim ...641 kodlu bir ariza yok .... O muhtemelen. P 1641 olabilir.....oda yakit pompasi birincil devre hatasidir.....yani yakit pompanizda bir ariza oldugunun gostergesidir...

aynı sorun geçen sene benim başıma geldi merak etme sensörler kuruyunca kendiliğinden çekiş düzelir 🙂))

bakiergul tarafından yazılan metin:

Sevgili burak kardesim ...641 kodlu bir ariza yok .... O muhtemelen. P 1641 olabilir.....oda yakit pompasi birincil devre hatasidir.....yani yakit pompanizda bir ariza oldugunun gostergesidir...

*clap**tup**clap*

anlatsana tarafından yazılan metin:
aynı sorun geçen sene benim başıma geldi merak etme sensörler kuruyunca kendiliğinden çekiş düzelir 🙂))

arkadaşım tampon hizası çamurdan pompanın etkilenme ihtimali çok düşük.zaten motor gölümü alttan kapalı ve pompa seviyesi aks konumundan oldukça yüksekte...kısacası bunun ıslanmayla bir alakası olduğunu düşünmüyorum...

bu ara da epey bir pompa arızası cevapladık...

ıslanma deyince aklıma geldi.malum kış..az yakıt bulunan depoda terleme meydana gelebiliyor ve buna dayalı arızalar baş gösterebiliyor.bu aralar mümkün oldugunca depoyu dolu tutmakta fayda var

RAPTOR tarafından yazılan metin:
bakiergul tarafından yazılan metin:

*clap**tup**clap*

Eyvallah raptorum......hakikatten bu ara amma pompa sorusu cikti heee....

arkadaşlar bu gün bilgisayara bağlayıp baktım tam olarak P0641 veriyor. açıklamasıda power supply sensör referance "a" yazıyor. Bilgisi olan varmı.

arkadaşlar bu gün bilgisayara bağlayıp baktım tam olarak P0641 veriyor. açıklamasıda power supply sensör referance "a" yazıyor. Bilgisi olan varmı.

DTC Tarifnamesi
DTC P0641 : 5 Voltluk Referans 1 Devresi
DTC P0651 : 5 Voltluk Referans 2 Devresi
DTC P0697 : 5 Voltluk Referans 3 Devresi
Devre/Sistem Tanımı
Motor kontrol modülü (ECM) aşağıdaki sensörleri 5 volt gerilimle besler:
5 Volt Referans 1 Devresi
Gaz Pedalı Pozisyon (APP) sensörü 1
Krank Mili Pozisyonu (CKP) Sensörü
Gaz kelebeği pozisyon (TP) 1 sensörü
Gaz kelebeği pozisyon (TP) 2 sensörü
5 Volt Referans 2 Devresi
Gaz Pedalı Pozisyon (APP) sensörü 2
Klima basınç (ACP) sensörü
Emme eksantrik mili konum (CMP) sensörü
Egzoz eksantrik mili konum (CMP) sensörü
Manifold Mutlak Basınç (MAP) Sensörü
Yakıt deposu basınç sensörü (varsa)
5 Volt Referans 3 Devresi : Herhangi bir bileşen için doğrudan kullanılmaz. Yakıt seviyesi sensörü sinyal devresi 5V referans 3 devresine dahili olarak çekilmiştir.
5 volt referans devresi sensörlerinden birinin devresinin durumu diğer sensör 5 volt referans devrelerini etkiler. ECM 5 volt referans devresindeki gerilimi denetler. ECM voltajın tolerans değerleri dışında olduğunu tespit ederse, bir DTC verilir.
DTC verilmesi koşulları
Kontak anahtarı AÇIK.
DTC hatası verilmesinin koşulları:
ECM, sensör referans voltajında sensör değerine etki edecek bir hata tespit etmiştir.

Umarim yardimci olur kardesim........

Yanliz lutfen dikkat ediniz........kontrol ediceginiz...yerleri daha dogrusu 1.birincil devre sensor asagidaki gibidir.....bir kod bazen burada oldugu gibi bir kac kompanenti isaret eder......

5 Volt Referans 1 Devresi
Gaz Pedalı Pozisyon (APP) sensörü 1
Krank Mili Pozisyonu (CKP) Sensörü
Gaz kelebeği pozisyon (TP) 1 sensörü

Kolay gelsin"...............*tup*

merhabalar. 2006 model 1.3 multijet doblom var. arabanın motor arıza lambası yanıyor sürekli ve çekiş düşük. boşta iken gaza sonuna kadar bassam bile 3500 deviri geçmiyor. neden olabilir.
ilgilenenlere şimdiden teşekkürler

aynı sorun bendede var 2009 doblo ama beniz motor ışığı sürekli yanmıyor gaz pedalına düşük devirde fazla basarsan yanıyor kontağı kapatmadanda sönmüyor boşda bile 3500 deviri araç geçmiyor birmota götürdüm henüz bulamadılar

2015 doblo 1.6 105hp aracim var motor ariza isigi yandi ankaradan izmire giderken afyonda soktum bulamadilar ankarada hangi servise goturmeliyim araci 2.el aldim 40000 bakimi geldi bir de

Back