motor arıza lambası

bdhan

Yeni Üye
selam arkadaşlar.
bir konu hakkında görüş ve düşüncelerinizi almak isterim.

2004 model 1,9d doblom var.

sorunum kontağı ilk çevirdiğimde çalışıyor ama gaza bastığımda gaz yok ve motor arıza lambası devamlı yanıyor.
2. defa kontağa bastığımda normal çalışıyor ve motor arıza lambası sönüyor.

bu neden olabilir. ????

1-2 ustaya götürdüm bişey anlamadılar. en son servise götürmeye karar verdim.

bdhan tarafından yazılan metin:
selam arkadaşlar.

sorunum kontağı ilk çevirdiğimde çalışıyor ama gaza bastığımda gaz yok ve motor arıza lambası devamlı yanıyor.

bu neden olabilir. ????

arıza lambası bi arıza oldugu zaman yanar ve arıza giderilsede yine lamba yanar,servisteki cihaz ile hafıza kaydı silinir

selam arkadaşlar.

bu neden olabilir. ????

Aracinizin beyini kontagi actiginizda saniyorum sahte bir sorun algiliyor ...ikinci acmanizda arizayi algilamiyor...
Beyin soketinizi sokup bir kontak spreyle temizleyip yerine takarak yeniden deneyin....

geremy tarafından yazılan metin:
raptor halleder.
aynen raptor abi hemen halleder 🙂

arkakadaşımın dediği gibi bende de aynı sorun var gittim ustaya baktı beyin uçlarını da temziledim dedi sorun pompa da dedi
bin tl masraf çıktı

SELAM RED005. BEN MEVLÜT AMCAN. BENZER SORUNLA MESAJLAŞMIŞTIK.POMPA BAKIMINDAN SONRA SORUN DÜZELDİMİ. BİDE ARABA KAÇ KM DE YAZARSAN SEVİNİRİM. SELAMLAR. MEVLÜT.

şöyle mevlüt amca ben amasyadayım pompa ankaraya gidecek burda söküp kargo ile göndercek daha gitmedi ama arabayı değiştirme peşindeyiz çünki ayar yapılsa bile yarın ne olacağı belli değil araba 260.000 de

red005 tarafından yazılan metin:
şöyle mevlüt amca ben amasyadayım pompa ankaraya gidecek burda söküp kargo ile göndercek daha gitmedi ama arabayı değiştirme peşindeyiz çünki ayar yapılsa bile yarın ne olacağı belli değil araba 260.000 de[/quote
SELAM DELİKANLI. YÜZDE YÜZ POMPADA OLDUĞU TESBİT EDİLDİMİ? BANADA SERVİS GAZPEDALİ SENSÖRÜ DEDİ,DENEDİLER ORDA DEĞİLMİŞ BEYİN ARIZALI DEDİLER V. S. AKLINA GELEN Bİ YERDE BULDU ARIZAYI.SONUÇ OLARAK BEYİN SOKETİNİN PİNLERİNDE OKSİTLENMEDEN DOLAYI GELEN DÜŞÜK VOLT SİNYALERİNİN BEYNE TAM GİTMEMESİNDEN OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ. SOKETTEKİ KABLOLARI OYNAYINCA ARIZA LAMBASI YANIYOR.YENİ YILDA İYİ BİR ELEKTRİKÇİYE GÖTÜRÜP BAKTIRACAĞIM. HAYIRLI YILLAR.SELAMLAR. MEVLÜT AMCAN.

MEVKU946 tarafından yazılan metin:
şöyle mevlüt amca ben amasyadayım pompa ankaraya gidecek burda söküp kargo ile göndercek daha gitmedi ama arabayı değiştirme peşindeyiz çünki ayar yapılsa bile yarın ne olacağı belli değil araba 260.000 de[/quote
SELAM DELİKANLI. YÜZDE YÜZ POMPADA OLDUĞU TESBİT EDİLDİMİ? BANADA SERVİS GAZPEDALİ SENSÖRÜ DEDİ,DENEDİLER ORDA DEĞİLMİŞ BEYİN ARIZALI DEDİLER V. S. AKLINA GELEN Bİ YERDE BULDU ARIZAYI.SONUÇ OLARAK BEYİN SOKETİNİN PİNLERİNDE OKSİTLENMEDEN DOLAYI GELEN DÜŞÜK VOLT SİNYALERİNİN BEYNE TAM GİTMEMESİNDEN OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ. SOKETTEKİ KABLOLARI OYNAYINCA ARIZA LAMBASI YANIYOR.YENİ YILDA İYİ BİR ELEKTRİKÇİYE GÖTÜRÜP BAKTIRACAĞIM. HAYIRLI YILLAR.SELAMLAR. MEVLÜT AMCAN.

hayırlı yıllar mevlüt amca araba 2 gün sanayide kaldı adamın bakmadığı yer kalmamış beyni temzilemiş ( kontak sprey ) ama yine yok ankaraya pompa yı söküp götürülecek

şöyle mevlüt amca ben amasyadayım pompa ankaraya gidecek burda söküp kargo ile göndercek daha gitmedi ama arabayı değiştirme peşindeyiz çünki ayar yapılsa bile yarın ne olacağı belli değil araba 260.000 de

size bir saat mesafede çorumda bosch diesel center var...neden ankaraya pompa yolluyosunuz ki?çekin arabayı bosch a adan z ye yapsın pırıl pırıl versinler arabayı...

selam arkadaşlar.

bu neden olabilir. ????

bir kaç gündür yoldayım...dün döndüm...bu yüzden soruları zamanında cevaplayamadım...

götürdüğünüz servislerde arıza tespit cihazı yokmu?bağlayıp sorunun ne olduğunu göremediler mi?sizden ricam aracı servise götürüp diagnostic cihazına bağlatmanız ve oradan aldığınız kodu ve diagnostic cihazının marka-modelini bize yazmanız.

sorun bence gaz pedali sensöründe ama yinede arıza koduna ihtiyacımız var...bu mevlüt amcanın sorunu gibi değil...mevlüt amcanın arabasında hiç bir sorun yok.sadece lamba yanıyor!bu araçta gaz hiç çalışmıyor.

SELAM RAPTOR ARKADAŞ;HAYIRLI SENELER.BENDE BU YAZILANLARDAN NEKADARI BENİM ARAÇTA VAR DİYE ,AÇIKLAMALAR RICA EDİYORUM.BENİM SORUN KESİNLEŞTİ GİBİ.İYİ Bİ HAVADA İYİ Bİ ELEKTRİKÇİDE İŞİ HALLEDECEĞİZ.SORUNUN BANA Bİ SIKINTISI YOK ONUN İÇİN ,SİZLERDEN ALDIĞIM MESAJLARIN SONUCUNDA ARIZAYI BEYİN SOKETİNE SIKIŞTIRDIK.2012 DE BAŞKA Bİ ARIZAYLA KARŞILAŞMAMAK ÜZERE. SELAMLAR. MEVLÜT AMCAN.*music*

mevlüt amca sen şu soketi komple bi değiş...sonrasında lamba yanarsa bakacaz.

cok dogru söyledin raptor kardeş..arkadaşlar kullandıgımız araclar yeni nesilaraclar ve hepside bilgisayara baglanıyor ve arızası ortaya cıkıyor.raptorun dedigi gibi bilgisayar arızanın ne oldugunu kodunu gösterecektir.bu tür arızaları sanayiide görüyoruz.zaten ömrümüzün yarısı sanayide geciyorrr...*hilarious*

ya arkadaşlar bakın sanayide gittiğiniz ustada en azından diagnostik cihazı olsun...kafasına göre arıza tespiti yapan ustalardan uzak durmaya çalışın.bu yeni nesil araçlar inanın müthiş karışık.1.5 yıldır inceliyorum geldiğim nokta bir arpa boyu yol değil.çok ayrıntılı çok ince.daha genel çalışma prensiplerini tam olarak çözemedim...her gün yeni bir sensör çıkıyor,sil baştan yapıyoruz!anlatmak istediğim şudur.bir ustanın ne kadar tecrübeli olursa olsun bir arızayı tam olarak tesbit etmesi çok zordur.diagnostik cihazları bile bir arıza kodu için birden fazla arıza tanımlayabilmektedir.

ayrıca ekipmanı eksik olan servislerde uydur kaydır yöntemlerle parça söküp takma işleri yapılmaya çalışılabilmektedir.uygun ekipman kullanılmadan takılan parçalar takılırken hasar görebilmekte veya uygun olmayan ekipman çevre parçlara zarar verebilmektedir.

tüm bunlardan dolayı baştan beri sürekli profosyonel ve uzman personelin bulunduğu ekipman bakımından yeterli servisleri öneriyoruz!

RAPTOR tarafından yazılan metin:
ya arkadaşlar bakın sanayide gittiğiniz ustada en azından diagnostik cihazı olsun...kafasına göre arıza tespiti yapan ustalardan uzak durmaya çalışın.bu yeni nesil araçlar inanın müthiş karışık.1.5 yıldır inceliyorum geldiğim nokta bir arpa boyu yol değil.çok ayrıntılı çok ince.daha genel çalışma prensiplerini tam olarak çözemedim...her gün yeni bir sensör çıkıyor,sil baştan yapıyoruz!anlatmak istediğim şudur.bir ustanın ne kadar tecrübeli olursa olsun bir arızayı tam olarak tesbit etmesi çok zordur.diagnostik cihazları bile bir arıza kodu için birden fazla arıza tanımlayabilmektedir.

ayrıca ekipmanı eksik olan servislerde uydur kaydır yöntemlerle parça söküp takma işleri yapılmaya çalışılabilmektedir.uygun ekipman kullanılmadan takılan parçalar takılırken hasar görebilmekte veya uygun olmayan ekipman çevre parçlara zarar verebilmektedir.

tüm bunlardan dolayı baştan beri sürekli profosyonel ve uzman personelin bulunduğu ekipman bakımından yeterli servisleri öneriyoruz!
*clap**clap**clap**clap**clap**clap**clap**clap**clap**clap**clap**clap**clap**clap**clap*

haklısın raptor!benim 2000 model focus vardı ve inan sanayideki ustalar bazı arızaların icinden cıkamıyorlardı.bende en sonunda zıvanadan cıktım ve o hırs ve sinirle gittim aracı galeride 2009 doblo ile takas ettim.ama ALLAH göstermesin bir arıza oldugunda artık direkt servise gidecegim.

SELAM DELİKANLI;ARABAYI SATMADIYSANIZ EĞER: ÇALIŞTIKTAN SONRA SÜRAT YAPABİLİYORSA. BEN DERİMKİ MAZOT FİLTRESİNİN ORİNGLERİNİ DEĞİŞTİRTİN TANESİ 25 KRŞ ONDAN SONRA POMPAYA BAKIM YAPTIRIN DERİM. SELAM MEVLÜT AMCAN.

MEVKU946 tarafından yazılan metin:
SELAM DELİKANLI;ARABAYI SATMADIYSANIZ EĞER: ÇALIŞTIKTAN SONRA SÜRAT YAPABİLİYORSA. BEN DERİMKİ MAZOT FİLTRESİNİN ORİNGLERİNİ DEĞİŞTİRTİN TANESİ 25 KRŞ ONDAN SONRA POMPAYA BAKIM YAPTIRIN DERİM. SELAM MEVLÜT AMCAN.
çekişte problem 120 yapar 150 zorlar ama yapmayız pazartesi inşallah çoruma gidecek onlar bakcaklar merakla bekliyoruz

Back