motor arıza lambası (egr valfi) hakkında yardım bekliyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ilimli
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ilimli

Yeni Üye
öncelikle selamlar aranıza yeni katıldım. Yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkurler.
2010 model doblo safeline marka araç aldım. Fakat 2~3km sonra motor arıza lambası yandı ve gostergede motor arıza yazısı çıktı. Servise götürdügumde egr valfi degismesi lazım dediler. Orda bulunan bi arkadas degistirmene gerek yok egr valfini bilgisayardan sildir daha iyi olur dedi. Euro 5 dizel yakıtları icin konulan bir parcaymıs. Avrupada bulunan bi yakıtmıs. Ülkemiz mazotları valfi kirlettigi lcin arıza yapıyomus. Buna gore sizce parçayı alıp taktırmakmı daha mantıklı yoksa valfi bilgisayardan sildirmekmi? Ve bu silme işlemini yapan bi servis biliyomusunuz. Verilen her cevap icin teşekkurler.

Bu arada İstanbul'da oturuyorum.

Hoşgeldin Hayırlı olsun yeni aracın sitemizin kurallarına göre tanışma bölümünde kendini tanıtman gerekiyor kendini tanıttıktan sonra sorularına daha hızlı ve net cevaplar alabilirsin iyi günler.

Chirmicty tarafından yazılan metin:
Hoşgeldin Hayırlı olsun yeni aracın sitemizin kurallarına göre tanışma bölümünde kendini tanıtman gerekiyor kendini tanıttıktan sonra sorularına daha hızlı ve net cevaplar alabilirsin iyi günler.

Uyarın için sagolasın. Tanıttım kendimi. İnsallah hayırlı olur. Bu olay canımı cok sıktı doblo kullanıcıları bu arızaya cok sık rastlıyolarmı merak ediyorum. Ve cözume nasıl giderim.

egr valfinin hiç bi faydası yok benim gözümde. o kadar kafanıza takmayın. 1.3 multijet puntolarda iptal edilip daha yüksek performans elde edildiğini duydum.

benimde başıma geldi. egr varlfi tıkanmış. araç arıza vermedi ama motor devirlenmesinde sıkıntı yarattı. yerinden kalkmıyordu araç. sonuç olarak servise gitti garantiden temizlendi geri takıldı.

şimdiki araçlar çok elektronik olduğu için arızayı sildirince geri gelme olasılığı yüksek. bide egr valfi tıkalı ise araç performansında hissedilir düşüş olur doğal olarak yakıt tüketimi artar.

değişilecek kadar kötü olduğunu sanmıyorum. egr valfi hava filtresine hava giren hortumun önünde bi parça zaten. temizlemeyle kurtarabilirsiniz işi. kendinize güveniyorsanız temizleme işini kendinizde netten araştırarak yapabilirsiniz.

yardımlarınız için sağolun. Yalnız bi kaç yere baktım adamlar daha valfin durumuna bakmadan yeni takılması lazım diyolar. parça için 624 lira istediler. Nasıl şey anlamadım

Back