Merkezi kilit sigortası

Kvncdrmz

Azimli Üye
Doblo
Adı
Kıvanç
Kan Grubu
AB RH +
Meslek
Grafik
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Black
Motor
1.3 Ecojet
Araç Yılı
2015
Renk
Kahverengi
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var aracımın merkezi kilit sigortası sürekli patlıyor yeni sigorta takınca sorun yok ama 1ay gecmeden patlıyor daha önce başına gelen varmı acaba yada konu hakkında bilgisi olan aracım 2015 D4

Öncelikle değiştirdiginiz sigortanın doğru güçte olduğundan emin olun. Kitapçıktan kontrol edebilirsiniz.
Kapı kilitlerinden zor kapanan ve sıkıntılı olan var mı kontrol edin. Kilit motorlarından bir tanesi arızalı yada mekanizması zorlandığı için fazla akım çektiği için sigorta atıyor olabilir. Tesisatta kablolarda soyulma yırtılma var ise kısa devre olabilir.
Sigorta fazla akım çekildiğinde veya kısa devre olduğunda atar.

Kumandadan camı açmak yada kapama ile ilgili olabilirmi genelde kullanmam ama enson camları kapamıştım kumandadan kapatırken de kilitleme tuşuna basılı tutuyorsunuz buda devreye fazla akım yüklenmesine sebep olabilirmi

Normal şartlarda kumanda tuşuna basarak cam kapatma ile sigorta atmaz. Farklı bir sıkıntı vardır.

Merkezi kilit sigortası tam olarak nerde arkadaşlar benim araç 2010

Merkezi kilit sigortası tam olarak nerde arkadaşlar benim araç 2010
Merhabalar, ilk olarak aracın yanında verilen kitapçık sizde mevcutsa oradan bakabilirsiniz. Olmadığını varsayarak sizin için aşağıdaki linki yolluyorum, ilk linke tıklayarak 2010-2014 başlığında yer alan sigorta şemalarına bakabilirsiniz.

Bu linkte 2010-2018 arası modeller (Doblo mk2) olarak iki farklı grupta sigorta şeması bulunuyor (hem makine hem yolcu bölümü).
  • (link)
İhtiyacı olanlar için de 2005-2009 arası modeller (mk1 Doblo) için de link aşağıda mevcut.
  • (link)
Ayrıca aracınızın kullanım kılavuzu kitapçığını indirmek isterseniz aşağıya PDF formatında dosyayı bırakıyorum. Üstüne tıklayarak indirip inceleyebilirsiniz.

Umarım siz ve diğer forumdaki arkadaşlar için yardımcı olur. Sevgiler, saygılar...

Dosyalar

Son düzenleme:
Back