burak77
Yeni Üye
Doblo- Kayıt
- 19 Mart 2022
- Adı
- Burak
- Kan Grubu
- 0 +
- Aracınız
- Doblo
Bağımsız süspansiyonsa amortisörlerin oturduğu yerlerde lastik takozlar vardır aşınabilir.Bu amortisörlerin oturduğu salıncaklarda lastik burçlar var aşınıp çatlama yapar boşluk oluşur o aksamları araştırınBenim de sağ arkadan geliyor. Bir türlü bulamadım nerden geliyor.
Siz hangi Bosch servise götürmüştünüz? bana da tavsiye eder misiniz? İletişim bilgisi, usta ismi yada yok tarifi filan...Yaşa bağlı olarak taşıyıcı aksamda sorunlar oluşuyor özellikle lastik burçlarda mümkünse ön taraflarıda kontrol ettirin.Usta konusunda bilgim yok ama özel servislere yaptırabilirsiniz.Ben mesela bosch servisine yaptırmıştım usta her tarafı gözden geçirdi eksik gördüğü yerleri söyleri değişmesini söyledim sıradan bir yere giderseniz hedef odaklı çalışır.Ustayı yönlendirirseniz arkalardan ses geliyor ön ve arka alt aksam sağlığına bakmasını söyleyin hepsi bakılır söylenir size ,bütçenize göre yaptırırsınız.
Evet aracım D2 ve bağımsız süspansiyon var. Daha önce bir yere götürdüm ve torsiyon dingilinden dedi. Oradaki burcu tornalattım ama ses kesilmedi. Söylediğiniz lastik takozlar buradakiler mi? Onlar değişmemiş olabilir...Bağımsız süspansiyonsa amortisörlerin oturduğu yerlerde lastik takozlar vardır aşınabilir.Bu amortisörlerin oturduğu salıncaklarda lastik burçlar var aşınıp çatlama yapar boşluk oluşur o aksamları araştırın
D2 de arka bağımsız süspansiyon değildir d3 ve sonrası bağımsızdır d2 ler tekyaprak makas vardır.Evet aracım D2 ve bağımsız süspansiyon var. Daha önce bir yere götürdüm ve torsiyon dingilinden dedi. Oradaki burcu tornalattım ama ses kesilmedi. Söylediğiniz lastik takozlar buradakiler mi? Onlar değişmemiş olabilir...
Rize'de Ankara'dasınız galiba orada tanıdığım yokSiz hangi Bosch servise götürmüştünüz? bana da tavsiye eder misiniz? İletişim bilgisi, usta ismi yada yok tarifi filan...
Merhaba, ben sonunda arkadan gelen takırtı sesin nereden geldiğini buldum. Arka amortisörlerden geldiği tespit edildi. Her ikisini de değiştirdim. Artık tık ses yok. Siz de bir baktırın isterseniz...Benim de sağ arkadan geliyor. Bir türlü bulamadım nerden geliyor.
Doğru haklısınız aracım D3 ben yanlış yazmışım 🙂D2 de arka bağımsız süspansiyon değildir d3 ve sonrası bağımsızdır d2 ler tekyaprak makas vardır.
Ayyildiz otomotiv ERDINC USTAMerhabalar, 2011 Doblo aracım var. Seyir halindeyken rahatsız edici şekilde sol arkadan tıkır tıkır sesler geliyor. Bunu Ankara'da gösterebileceğim tavsiye edebileceğiniz iyi bir mekanikçi var mıdır? Var ise iletişim bilgisini paylaşır mısınız?