Mazot Fitresi Sensör Arızası

ATAKAN YAVUZ

HAMDİ BÜKLÜ
Doblo
Adı
HAMDİ BÜKLÜ
Kan Grubu
A RH -
Meslek
Basın Mensubu(ALTAŞ TV)
Aracınız
Doblo
Modeli
Safeline
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2011
Renk
GRİ (GRANİT)
Merhaba Arkadaşlar. 2011 Model Doblo 1.3 Multijet Safline (D2) Aracımda, Mazot Fitresi Sensör Arızası Işığı Ve Uyarı Lambası Yanıyor. Uçuk Rakamlar Söylendi(1500 Tl) İşçilik Dahil değil. Bu Konuda Bana Yardımcı Olabilir Misiniz? Sorunu Çözümü Komple Takımın Değişme mi Gerekiyor? (ORDU/Altınordu) Teşekkürler.

.

Son düzenleme:
Komple kutuyu değişmenin derdindeler.Sensör arıza vermişse sensör gözdür okuyamıyordur yada bozulmuştur ya da kaliteli istasyonlardan mı mazot kullanıyorsunuz çünkü kutunun dibinde su haznesi vardır su karışmış mazot zamanla orayı doldurur ve bu uyarıyı verir kutunun altında tıpası var oradan başaltılabiliyor filtre kutusunu komple değişmenin mantığı randımanlı olmaz yine aynısını yapar hepsini komple değiş anlayışı bir sensör orjinali 200-250 gibi rakamlardadır yan sanayisi 100tl altında bulunabilir.Komple kutu orjinali pahalıdır dediğiniz fiyatlarda olur internette biraz daha uygun bulunur ama 1000tl altına düşmez.Ben komple değişmezdim kutuyu söker güzelce temizler yeni filtre koyarım denerim hata devam ediyorsa sensörü yenilerim

Servise göstermekte fayda var.

Benden Önceki Sahibi Hangi Yakıt Firmasını Kullandığını Bilmiyorum ama Ben Shell'den alıyorum. O Dediğiniz Su Kutusunun Yerini Anlayamadığım. Tam olarak nerede ve nasıl bir şekli var. Birde Bu Sensörü Değiştirmezsem ne gibi aksi durumlar olabilir. Mesela Bir iki ay sonra değiştirsem. Aylık 2500 km yapıyorum.
IMG_20201209_144056.jpg

Son düzenleme:
Su haznesi,filtrenin içinde bulunduğu kutunun dibindedir orada uzantı var o tıpasıdır filtreyi çıkarıp kutuyu temizleyip yeni bir filtreyle yerine takabilirsiniz.Sensör arızası sadece arıza olarak gözükür sorun etmez yol bilgisayarında yakıtla alakalı (anlık tüketim,ortalama tüketim,yakıtla gideceğiniz mesafe gibi)verileri göremezsiniz yakıtı okuyamadığı içinde devamlı arıza gözükür.Sensörün girdiği soket kirli olsa bile sensör tam oturmadığından bu hatayı da verebilir bu arıza kutu değişimiyle değilde en fazla bir sensör değişimiyle atlatılabilir.Kutuda kaçak olmadığı sürece pek sorun olmaz sizinki sensör gibi duruyor elinizden geliyorsa dediklerimi yapın anlamıyorsanız tanıdığınız bir ustaya götürün dediklerimi kısa sürede yapar.

Son düzenleme:
Su haznesi,filtrenin içinde bulunduğu kutunun dibindedir orada uzantı var o tıpasıdır filtreyi çıkarıp kutuyu temizleyip yeni bir filtreyle yerine takabilirsiniz.Sensör arızası sadece arıza olarak gözükür yol bilgisayarında yakıtla alakalı (anlık tüketim,ortalama tüketim,yakıtla gideceğiniz mesafe gibi)verileri göremezsiniz yakıtı okuyamadığı içinde devamlı arıza gözükür.
Anlık tüketim, ortalama tüketim, yakıtla gideceğiniz mesafe gibi verileri gözüküyor hatta b yol bilgisi, aşırı hız uyarısı bilgisi yol bilgisayarında gösteriyor. Ancak sadece yol bilgisayarında "MAZOT FİTRESİ SENSÖR ARIZASI" yazıyor ve birde görseldeki givi üçgen uyarı veriyor.
IMG_20201209_154449.jpg

Sensör arızasından dolayı motora yakıt gitmiyor diye algılıyor motor arıza ışığı yanması normal sarı üçgen genel arıza bildirimi bir sensör arıza verdiğinde bu olur farklı arızalarda da bu uyarı görülebilir.Bilemiyorum içiniz rahat edecekse baktırın servise de sorabilirsiniz ne olabileceği konusunda

Sensör arızasından dolayı motora yakıt gitmiyor diye algılıyor motor arıza ışığı yanması normal sarı üçgen genel arıza bildirimi bir sensör arıza verdiğinde bu olur farklı arızalarda da bu uyarı görülebilir.Bilemiyorum içiniz rahat edecekse baktırın servise de sorabilirsiniz ne olabileceği konusunda
Yunus Bey, benim arabada sadece üçgen ışık yanıyor. motor arızası ışığı yanmıyor. aracı çalıştırmadım için böyle çıktı. Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler. 2 ay sonra değiştirsem bir problem olmaz sanırım
IMG_20201209_160509.jpg

Neden 2 ay bakımımı geliyor mazot filtresini temiz yakıt kullandığınız sürece 2 bakımda bir (20000km) değiştirebilirsiniz. Bakımı geliyorsa mazot filtresini değiştirtmeyin,sizden önceki şahıs araca ne kullanmış bilemiyorsunuz arabanın performansında sorun yoksa gidilebilir temiz yakıt kullanmaya özen gösterin.Belki durumunuz yoktur bilemiyorum siz bilirsiniz.

Neden 2 ay bakımımı geliyor mazot filtresini temiz yakıt kullandığınız sürece 2 bakımda bir (20000km) değiştirebilirsiniz. Bakımı geliyorsa mazot filtresini değiştirtmeyin,sizden önceki şahıs araca ne kullanmış bilemiyorsunuz arabanın performansında sorun yoksa gidilebilir temiz yakıt kullanmaya özen gösterin.Belki durumunuz yoktur bilemiyorum siz bilirsiniz.
2 ay sonra 20 bin bakımı geliyor. Ben hep shell'den alıyorum yakıtı. Bir sıkıntı olur diye düşünüyorum o nedenle değiştirmeyi planlıyorum. performans noktasında oldukça iyi ve yakıt tüketimi noktasında da iyi. her ay 2 bin 500 km yol yapıyorum. günlük 100 km git gel oluyor. aracı sadece otobanda kullanıyorum. bir defa köy yoluna gitti. Bu arıza ikazı kötü bir durum oluşturur diye endişe ediyorum.

Aracımın Yakıt Fitre Kutusu Tamamen Değişiti. Orjinal Parça 1400 lira Masraf Oldu. Sensörü Tek Başına Değiştirmiyorlar. Kutu olarak Değiştiriyorlar. Birkaç Ustaya gittim hepsi Setin değişmesi lazım dedi. Tabi ki de yetkili serviste aynı şekilde dedi. Normalde kaliteli yakıt kullanan biriyim ve kaliteli yakıt kullanmanın faydasi burada ortaya çıkıyor.

Takipteyim ❤️

Orjinali de n hariç filtre takıldığı zaman bazı filtrelerde hata veriyo... Orjinal i yakmanızı tavsiye ediyorum

Ustamız Orginal Parça Kullandığını Söyledi. Kendisi Trabzon Fİatla Çalışıyor. Yan Sanayi Ürün Satmıyoruz Dedi. İki gün Oldu Allah Şükür Bir Sıkıntı Yok. Ekranda hata Işığı Yanmayınca Benden Mutlusu Yok.🙂)

Ustamız Orginal Parça Kullandığını Söyledi. Kendisi Trabzon Fİatla Çalışıyor. Yan Sanayi Ürün Satmıyoruz Dedi. İki gün Oldu Allah Şükür Bir Sıkıntı Yok. Ekranda hata Işığı Yanmayınca Benden Mutlusu Yok.🙂)
Maşallah

Back