Mazot Filtresi kontrolü için su döküldü. Sonra şıkırtı sesi gelmeye başladı...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan edipk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

edipk

Aktif Üye
Adı
Edip KURTULUŞ
Kan Grubu
A RH -
Meslek
Okul Müdür Yardımcısı
Modeli
Araç Yılı
2008
Renk
Gümüş Gri
Geçende D2 aracımın içine mazot kokusu geldi. Kaputu açtığımda Mazot Filtresi kapağından damlatıyordu. Hemen K.Maraş sanayisine gittim. Mazot Filtresini tamamen söküp kapağı açıp filtre contasını yenilediler. Tekrar takıldıktan sonra kaçak kontrolü için Mazot Filtresine 1 kova su döktüler. Sonra yola çıktım. İkinci gün su dökülen bölümün altından cıkırtılı çalışma sesi gelmeye başladı. Elbistanda ustaya götürdüm. Durumu anlattım. O da aynı yere bir sürahi su dökünce o ses kesti . Ama yine başlar dedi ve ikinci gün yine başladı. O bölümü sökük bakmam lazım dedi usta. Halen götürmedim. O ses gelmeye devam ediyor. Kimisi gergi bilyesi, kimisi klima kasnağı, kimisi şarj dinemosu dedi. Ama hala sökülüp bakılmadı. Sıkıntı nereden kaynaklanıyor olabilir. Su dökünce ses kesiyor ve 2 saat sonra tekrar başladı..Lütfen yardımcı olun...

geçmiş olsun.arkadaşlar yardımcı olacaklardır inşaallah.benim başıma hiç gelmedi duymadımda.

Teşekkür ederim. Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum...

büyük ihtimal kayışın bağlı olduğu rulmanlardan birinden ses geliyor. gergi bilyesi, klima kasnağı, şarj dinamosu, alternatör kasnağı bunlar hep kayıs sistemine bağlıdır bu durumlardan biri ses yapıyor olabılır

Su yerine pudra dokun sıkirtiyi keser.sayet gergi rulmanlarinin herhangi birinden ise tabi.pudra cozer.ama benim su an yasadigim sorun gibi ssanziman hava deliginden iceri su girmis volant yada baski bilyasini bozmammustir insallah.ben doblomla biraz yuzeyim dedim.bu sorunlardan basim dertte araba yatiyor.

Geçmiş olsun

Back