Yardım Marş Basmama Sorunu

YASİNAÇIKYER

Saygın Üye
Doblo
Adı
YASİN
Kan Grubu
AB RH +
Meslek
EMLAK TAHAKKUK
Aracınız
Doblo
Modeli
Cargo
Motor
1.9 Jtd
Araç Yılı
2003
Renk
BEYAZ
öncelikle herkese selamlar. aracım 2003 1,9 jtd son 6 aydır aracımda şöyle bir durum yaşandı, kontağı açıyorum marşa basıyorum marş basmıyor. immobilizer den şüphe ettim ama anahtar ışığı sönüyor. Aracı çalıştırabilmek için + kutbu söküp tekrar takmam gerekiyor sonrasında uzunca bir süre sıkıntı yok ve 1 ay sonra tekrar yapıyor. sebebi ne olabilir ?

Yazılımsal bir sıkıntı mi mevcut acaba? Kontağı çevirdiğinizde marş motoru dönüyor ama motor ateşlemiyor mu yoksa marş motoru da mi dönmüyor ? Eğer dönüyor ateşlemiyor ise beyin şifreyi okumuyordur.

Bilgisayar bir şey gösterirmiki bağlattınız mı ?

Bence kontak anahtarı takılan yer, immo beyni adı aklıma gelmiyor kontak termigi kısımlarında sıkıntı var. Ama akü kablosunu sok tak yapınca çalışıyor ilginç şekilde beyne ariza yazıyor olmasın : Ss

Benim araçta mesela kontağı taktin araç sıcak olsa , sabahtan beri 300 km yapsan dahi stop et,hemen kontağı çevirdin mi sabaha kadar giy giy giy almaz. Mars basar ateslememez. Ama 3 5 sn bekliycem ışığı sönecek tik alır. Geçen otoparkta stop ettim vale aldi , arkamı döndüm baktim ses geliyor ,calistiramiyorum diyor. Gittim ac kontağı 5sn bekle dedim bastı tik aldı. Bunların immo bir garip. Garipte bir işareti var. Fiat code un ilk versiyonu bu herhalde.

Kontak anahtar işareti çıkıyorsa immodan almıyordur. Ama kontak işareti sönüp almıyorsa mazot kıt geliyor olabilir. Fiorino ısıtma sönmeden almıyor. Nedeni mazot yetişmiyor ısıtma da olmayınca naz yapıyor.

Jtd de anahtar yolu kirlenmişti birkaç sefer çalışmamıştı. Peçete ile kolonyag ile bir güzel temizledim bir daha da yapmadı. O yol da bence çalıştırmada önemli.

Merhaba arkadaşlar.herkese iyi akşamlar. konuyla ilgisi yok ama yardımcı olursanız sevinirim. Foruma 1 hafta önce üye oldum ama bir türlü konu açamıyorum. SMS doğrulama yapmam gerektiği söylendi. Onu da yaptım yinede konu açamıyorum.

@Serdar21 Uygulama üzerinden deniyorsanız eğer maalesef ki uygulamadan konu açılışı yapılamıyor Ben'de yeni üyeyim denedim beceremedim internet sayfası üzerinden açılış yaptım biraz önce oradan dene hangi alanda açmak istiyorsan konuyu o alanın üzerine gel sonrasında sayfanın alt tarafında göreceksin konu açma bölümünü arama bölümünden de nasıl konu açılacağını detaylı şekilde resimlerle anlatım ile bulabilirsin iyi akşamlar

@Serdar21 Uygulama üzerinden deniyorsanız eğer maalesef ki uygulamadan konu açılışı yapılamıyor Ben'de yeni üyeyim denedim beceremedim internet sayfası üzerinden açılış yaptım biraz önce oradan dene hangi alanda açmak istiyorsan konuyu o alanın üzerine gel sonrasında sayfanın alt tarafında göreceksin konu açma bölümünü arama bölümünden de nasıl konu açılacağını detaylı şekilde resimlerle anlatım ile bulabilirsin iyi akşamlar
Çok teşekkürler

Cevap yazanlara teşekkürler .kusura bakmayın bakamadım siteye yoğunlukta n immo dan dicem ama anahtar ışığı sönüyor. Marş hiç basmıyor sanki kontağı çevirmiyormuşum gibi + söküp taktığımda uzunca bir süre bu hatayı vermiyor.

Cevap yazanlara teşekkürler .kusura bakmayın bakamadım siteye yoğunlukta n immo dan dicem ama anahtar ışığı sönüyor. Marş hiç basmıyor sanki kontağı çevirmiyormuşum gibi + söküp taktığımda uzunca bir süre bu hatayı vermiyor.
Abi sıkıntı neymiş bendede var aynı sorun

Back