Manuel Şanzuman Yağı Numarası

yeniyinedoblo

Azimli Üye
Modeli
Renk
LAL KIRMIZI
S.A. forumdaşlar;

İlk defa bir forumda bir konu açma şerefine nail oldum sayenizde... 🙂

Foruma bilgilerini verdiğim bizim doblonun kitapçığında manuel şanzuman yağı olarak "SAE 75W-85" numaralı yağ konulmalı derken, 2012 model yeni doblolar için basılan kitapçıkta "SAE 75W" numaralı yağ konulmalı diyor. Peryodik bakım tablosuna göre ise 3 yılda bir manuel şanzuman yağını değiştirin yazıyor.

Şu an doblomuz 3 yaşında, 36.000 km de ve kısa mesafelerde bile 1.vitesten 3.- 4. vitese çıkabilecek sıklıkta vitesi kullanan bir sürücüyüm.

İç piyasada uzun süre aradım bulamadım. Mobil distirübitörü 75W-90 numaralı yağı kullanabileceğimi söyledi. Sizce kısa süre içinde manuel şanzuman yağını değiştirmelimiyim? "SAE 75W-85" veya "SAE 75W" numaralı yağları kullanmamda sakınca varmı????

Sizlerin bu konuda ne yazacağını sabırla bekliyor olacağım...!

S.A. 🙂

servis gerekli olmadığını söyledi ama daha fazla km yapılırsa değiştirile bilir bizim dobloda 3.5 yaşında 50binkmde şuan değiştirmedik

eksilme olursa tamamlarsınız.değiştirmenize gerek yok bence.

peki şanzumandaki yağ numarası SAE 75W-85. Eksilme olmuş ise ben hangi yağ numarası ile tamamlayacağım...!!????? bu hususa "doblo vip premio" arkadaşımda değinmemiş...

hocam şanzuman yağı olarak çoğunlukla 70-90 numara arası yağlar kullanılır..bunlar önceden madeni yağlardı,şimdi yarı sentetik cinsleri çıkmaya başladı.75w85 kullanmanızı tavisye edebiliriz.tamamlamayıda aynı yağ ile yapacaksınız:75w85

her türlü tamamlamalarda çok acil bir durum yoksa aynı numaralar ile tamamlanması her zaman en uygun olan tercihtir.

yalnız şöylede bir şey var ki;şanzuman yağı kolay kolay eksilmez.

aynen bir yerlerde kaçak vardır.kontrol edilmesi gerekir.

hocam şanzuman yağı olarak çoğunlukla 70-90 numara arası yağlar kullanılır..bunlar önceden madeni yağlardı,şimdi yarı sentetik cinsleri çıkmaya başladı.75w85 kullanmanızı tavisye edebiliriz.tamamlamayıda aynı yağ ile yapacaksınız:75w85

Raptor usta konuya el atınca aradığı cevabı kısmen buluveriyor insan...*yes* kısmen bulamadığım cevap ise; bu, 75w85 yağı nerden bulacağız!??? Konya yetkili servis "TUTELA CAR TECHNYX SAE 75W-85 sentetik bazlı yağ" için litresi 80 tl diyor...*comfort* İç piyasada SAE 75W-85 numaralı başka marka aradım bulamadım. 🙁

Raptor kardeş; eğer sende nereden bulacağımı bilmiyorsan çözüm olarak, Mobil distirübitörünün yukarıdaki yağın yerine önerdiği [big]Mobilube 1 SHC 75W-90[/big] yağı şanzumana [big]yeni yağ[/big] olarak koyabilirmiyim...???????

Şanzuman yağının eksildiğini, Şanzuman yağı tahliye tıpası söküldüğünde yağ [big]geç sızmaya başladığında[/big] anlarız... ;!?!?? öyle değil mi?

Şanzuman yağının eksildiğini, Şanzuman yağı tahliye tıpası söküldüğünde yağ [big]geç sızmaya başladığında[/big] anlarız... ;!?!?? öyle değil mi?

şanzımanın ön tarafında,ortaya doğru ikinci bir tapa var.şanzıman yağının o tapa seviyesinde olması lazım.tapayı sökün,küçük parmağınızla seviyeyi kontrol edin,eksik kısmın biraz üstüne kadar yağ tamamlayın.tapayı hızlıca kapatın.

Raptor, şanzuman yağı kontrolu ile ilgili teknik destek için müteşekkiriz... *tup* Zira sen konuya el atınca aradığı cevabı kısmen buluveriyor insan...*yes*

Kısmen cevap bulamadığım soru ise; bu, 75w85 yağı nerden bulacağız!??? Konya yetkili servis "TUTELA CAR TECHNYX SAE 75W-85 sentetik bazlı yağ" için litresi 80 tl diyor... *comfort* İç piyasada SAE 75W-85 numaralı başka marka aradım bulamadım. 🙁

Raptor kardeş; eğer sende nereden bulacağımı bilmiyorsan çözüm olarak, Mobil distirübitörünün yukarıdaki yağın yerine önerdiği Mobilube 1 SHC 75W-90 yağı şanzumana yeni yağ olarak koyabilirmiyim...???????

Raptor, şanzuman yağı kontrolu ile ilgili teknik destek için müteşekkiriz... *tup* Zira sen konuya el atınca aradığı cevabı kısmen buluveriyor insan...*yes*

Kısmen cevap bulamadığım soru ise; bu, 75w85 yağı nerden bulacağız!??? Konya yetkili servis "TUTELA CAR TECHNYX SAE 75W-85 sentetik bazlı yağ" için litresi 80 tl diyor... *comfort* İç piyasada SAE 75W-85 numaralı başka marka aradım bulamadım. 🙁

Raptor kardeş; eğer sende nereden bulacağımı bilmiyorsan çözüm olarak, Mobil distirübitörünün yukarıdaki yağın yerine önerdiği Mobilube 1 SHC 75W-90 yağı şanzumana yeni yağ olarak koyabilirmiyim...???????

hocam castrol ve oparın sae 75w85 sınıfı tam sentetik şanzıman-defransiyel yağı var.opar oli'nun litre fiyatı 46 lira.castrol'ün fiyatıda +/- 3 lira oynar yada oynamaz.opar oli yağını tüm opet bayilerinden bulabilirsiniz.castrol yağı ise profilinizde görülen konya için:

CASTROL Konya-Karaman ve Aksaray Bölge Distribütörü

Adres :Fevzi Çakmak Mh. Kostim Özel Org San.Hüdayi Cd. Nur Sk. No:3 Karatay / KONYA
Telefon :90 332 342 65 00 (PBX)
Fax :90 332 342 65 05
Eposta : madeniyag@yilmazpetrol.com.tr

ve bunun dışında konyadaki 18 farklı castrol satış noktasından da temin edebilirsiniz.

gelelim son olarak 75w90 meselesine:

hocam 75w90 soğukta 75w85 gibi çalışır (75w tabanından dolayı) ısındıkça 85 sınırınıda geçerek 90 numara kalın yağ kadar dayanıklı olur.yani 75w85 in normal çalışma aralığının daha üstünde bir performans gösterir.75w85 yerine 75w90 kullanmanızda teorik olarak bir sakınca yoktur.ancak siz yinede mümkün mertebe servisin tavsiye ettiği standarttaki bir yağı kullanın.

(link)

Yanlız hocam serviste 1 litre fiyatı verdiklerine eminmisiniz?yağ değişim ücreti 80 lira olmasın?servisin önerdiği yağın litre fiyatı 35 lira.

murat,serdar aga,oğuz!medos otodan konuyla ilgili bilgi alabilirmiyiz?bu işte bi yanlışlık olmasın?servis 3 lira 5 lira pahalı olur ama 35 liralık yağıda 80 liraya satmazlar diye düşünüyorum.misal motor yağına bakıyorum dışarıdan çok farkı yok.

(link)

Yanlız hocam serviste 1 litre fiyatı verdiklerine eminmisiniz?yağ değişim ücreti 80 lira olmasın?servisin önerdiği yağın litre fiyatı 35 lira.

murat,serdar aga,oğuz!medos otodan konuyla ilgili bilgi alabilirmiyiz?bu işte bi yanlışlık olmasın?servis 3 lira 5 lira pahalı olur ama 35 liralık yağıda 80 liraya satmazlar diye düşünüyorum.misal motor yağına bakıyorum dışarıdan çok farkı yok.

Helal olsun Raptor sana iyi bulmuşsun aradığımız yağı*clap* o kadar googleda aradım... demek ki doğru yerde aramak lazım...

Yetkili servise fiyatı sorup tekrar sorup cevap yazacağım...

Merhabalar

Benzinli doblo içinde linkteki yağımı tercih edeceğiz?

Teşekkürler.

arkadaşlar fabrika şanzıman yağı için benzinli-diesel ayrımı yapmamış.75w tabanlı yağları kullanabilirsiniz.

Raptor, yetkili servise fiyatı tekrar sordum. 1 litre yağ 40 tl. dediğin gibi piyasadan 5 tl pahalı. ancak bu fiyat, 75W-80 numaralı yağ için.
Ellerinde 75W-85 kalmadığı için bu numaralı yağı kullanıyorlar.

Senin "75w tabanlı yağları kullanabilirsiniz" cümleni doğruluyor bu durum...

Bende Mobilube 1 SHC 75W-90 yağ aldım. Ki teknik analiz karşılaştırmasında TUTELA CAR TECHNYX SAE 75W-85 dan daha
kaliteli bir yağ...

20160829_110652.jpg

Back