Lütfen hız kurallarına uyun..!

musa2852

Daimi Üye
Arkadaşlar, aşağıda linki bulunan haberde malesef aşırı hız yüzünden pert olmuş bir hafif ticari araba ve taptaze canlara mal olmuş bir haberi okuyacaksınız. Çoğumuzun doblosu var, iş için olsun aile kullanımı için olsun ama lütfen ve lütfen hız kurallarına uyalım. Ölenler öldü ama ya geride bıraktıkları..?

http://gundem.milliyet.com.tr/kupa-maci-donusu-facia/gundem/detay/1713162/default.htm

teşekkürler.

burada kazanın oluş biçimi çok önemli. tıra arkadan çarpmış. hayatta en çok korktuğum şeylerden birisi tıra arkadan çarpmaktır.

türkiyede tırların arkasına koruma bariyeri takılmıyor. arkadan araba çarpınca dorsenin altına giriyor ve dorse aracın tavanını jilet gibi kesiyor. nitekim bu araçta bu yüzden paramparça.

eğer tırın arkasında koruma bariyeri olsaydı belkide hiçbirisi ölmeyecekti. motor ve koruma bariyerleri darbeyi emip aracı durduracaktı. fakat motor kısmı dorsenin altına girdiği için bir darbeyle karşılaşmıyor, darbe direk aracın A sütunlarına geliyor. bu durumda hiçbir araç sağlam çıkamaz.

bu tırları, kamyonları denetlemeyen ulaştırma bakanlığı ise en büyük suçludur.

burada kazanın oluş biçimi çok önemli. tıra arkadan çarpmış. hayatta en çok korktuğum şeylerden birisi tıra arkadan çarpmaktır.

türkiyede tırların arkasına koruma bariyeri takılmıyor. arkadan araba çarpınca dorsenin altına giriyor ve dorse aracın tavanını jilet gibi kesiyor. nitekim bu araçta bu yüzden paramparça.

eğer tırın arkasında koruma bariyeri olsaydı belkide hiçbirisi ölmeyecekti. motor ve koruma bariyerleri darbeyi emip aracı durduracaktı. fakat motor kısmı dorsenin altına girdiği için bir darbeyle karşılaşmıyor, darbe direk aracın A sütunlarına geliyor. bu durumda hiçbir araç sağlam çıkamaz.

bu tırları, kamyonları denetlemeyen ulaştırma bakanlığı ise en büyük suçludur.

aynen katılıyorum ve sadece arkalarına değil yanlarınada çok sağlam bariyerler olması lazım.ortaları bomboş küçük arabalar neredeyse altlarından geçecek.

ALLAH korusun çok kötü bir kaza

ölenlere ALLAH rahmet eylein yaralılara acilşifalar

Hız sınırlarına dikkat etmeliyiz. Kemer takmayı da adet haline getirmeliyiz.

arkadaşlar trafik çok dikkat ister. kurallara tamamen uyulsa zaten kazalar önemli ölçüde azalır. bildiğim kadarıyla ülkemizdeki kazalardaki sebeplerin birincisi hız sınırı ihlali.

ben şahsen bu tip kazalarda ölenlere ve yaralananlara hiç acımıyorum. bu sözlerim tepki çekebilir ama umrumda değil. yavaş gidecen olay bu. 110 u geçme arkadaş. ne acelen var. gideceğin yerdeki olay hayatından daha önemliyse bas değilse basma. yeryüzündeki hiçbirşey benim hayatımdan daha önemli olamaz. şimdi burdaki tırcının şuçu neydi. sağdan soldan vurmuş olsa tır sıkıştırdı dicem. ama arkadan bodoslama girmiş.

arkadaşlar olayı tam göremeden birşey demeyelim. belkide tır arıza yaptı yolun kenarında bekliyordu, araç sürücüsü farkedemedi?

ki bu kaza da emniyet kemeri bir işe yaramaz ne yazıkki.

islam ahlakının temelini sabır ve şükür oluşturur.ama ne yazıkki yüzde 99 u müslüman olan ülkemizde insanlarımız çok sabırsız tahammülsüz yavaş gittiğimiz zaman ya arkamızdan kornaya basıp taciz ediyolar yada yavaş(aslında normal)gidince surat yapıp küfür ediyolar.ben adam akıllı denetim yapıldğına inanmıyorum.afedersiniz öyle sığır adamlar var ki tek yönde bile hatalı sollama yapmaya çalışıyolar sözüm meclisten dışarı araba kullanmayı da bilmeyen çok insanımız var.

aynen katılıyorum. araç kullanmayı sadece gaza basmak olarak bilen sürücüler trafikteki araçların %80 inden fazlasını oluşturuyo. durdurup kesecen 10 binlira ceza bak bidaha yapıyo mu? bırak yapmayı arabaya bile binmez otobüsle gider her yere. bari trafik rahatlar bu sığırlar çekilince. cezalar caydırıcı olmıcak, adamın belini bükcek. ödeyebilmek için satacak o hıyarlık yaptığı arabasını ki anlasın durumu.

Merhaba arkadaşlar size bir örnek vermek istiyorum.
Hafta sonu Cumadan K.K.T.C tine gittik eşimle tatil için ve o gezdiğimiz 3 gün sürecince trafikte bir tane bile ışık görmedim. abi adamlar trafikte ışık kullanmıyor ve o kadar sakin ve kurallara uygun olarak kullanıyorlar ki hiç bir kavga,kaza v.s olmuyor. he diyeceksiniz ki küçük yer. öyle ama orada otobüs yada dolmuş yok. Her evde en az 1 en cok 2 araba var trafik dolu ve hayran kaldım yaya 5 m öteden geliyor , araç yolda bekliyor gelsin geçsin diye ve korna çalan kimsyide görmedim. böyle insanlara can kurban. Trafik kurallarına uyalım,uymayanları uyaralım arkadaşlar. böyle kötü sonuçlar olmasın

Bu kaza en çok da benim ve taraftar kardeşlerimin canını yaktı . Trabzonspor camiası olarak son 21 yılda sadece trafik kazalarında maçlara gelirken veya giderken 17 Bordo-Mavi yüreği toprağa verdik. Acımız büyük ALLAH MEKANLARINI CENNET ETSİN...

Back