Doblo lpg 1.4 dynamic tüketim

xzxuaktr

Yeni Üye
Aracım Yok
Adı
u.a
Kan Grubu
AB RH +
Aracınız
Aracım Yok
Modeli
Elx
Motor
2.0 Multijet
Araç Yılı
2001
Renk
siyah
Hayırlı Günler
2010 model 130 binde 1.4 LPG tankı yeni takılmış bir araç satın aldım, arabanın yağ filtre gibi bakımlarını yaptırdım, benzin de 2000 tl'ye dolum yaptım gayet iyi bir menzil verdi, 700 km gibi menzil ile gezebiliyorum fakat hep dizel kullanan birisiydim, ilk arabam olduğu için alışma sürecim vardı diye düşündüm fakat biraz fazla lpg yaktığını düşünüyorum iki kere 25 Litre yakıt aldım, 200 km anca çıkardı istanbul trafiğinde dur kalk'a biraz girdim, bugünde 32 litre lpg ekledim, yine ölçeceğim arabanın çekişinde bir sorun yok sürdüğüm kadarıyla fakat bu aracın böyle yakması normal midir ? Lpg bakımını ve ayar yapılmasını sağlayacağım, albien sıralı sistem var

Motor kasaya küçük bizdede var 5 para etmez

Bu kasa dobloya 1.4 tjet turbo benzinliden başkası verim vermezdi.Fiatın motor seçimi hatalı maalesef aynı durum 1.4 fire egea ve linea da geçerli.1.6 atmsoferik motordan aşağısı yeterli değil ülkemiz yollarında.1.3 ve 1.4 motorda da turbo benzinli harici çok verimli değil.

100km de şehir ici 12.5 litre lpg güzel. Benzinde kaç lt yakıyor? Lpg de litre olarak benzine göre en az %30fazla yakar. Takribi şehir içi benim fikrim 8-10lt arasi da benzin yakar

Benzinde 1500 TL dolum yaptım, güncel fiyat ile 36 Litre almış oldum, 700 KM gösteriyor menzili, aşağı yukarı ölçtüğümde de bu kadar mesafe sağlıyor

Menzile bakmayın. Aldatıcı olabilir. 36litre ile kaç km yol katedeceksiniz ona bakin. Sonra bir daha yakıt alıp bakmak gerek.

Yakıt deposu bence daha büyük olabilir.

Back