Led Xenon hakkında yardımcı olur musunuz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan duhan13
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

@Sezgin Tok
Gündüz farı için ne önerirsin ?

@www.akdenizelektronik.org
Abi photon turuncu ampuller var gündüzler dipsiz t20 güzel oluyor. Uyarı ışığını önemsemezsen mercekli led var çok güzel far gibi ışık veriyor çevresindede bi yığın led var güzel yani 😀
9400888c9249837a4ffee983325621d2.jpg

Bu arabalarda uyarı ışığı yanma sebebi
orjinal ampul yerine takılan led ampullerin çok az enerji tüketmesinden kaynaklanıyor
Bu yüzden araç Bilgisayarı üzerindeki takılı ampul yok veya patlak sanıyor uyarı ışığını yakıyor.

Bu sorunu çözmek için bazıları araca led ampulleri taktıktan sonra eski orjinal ampılleri ikinci bir duy ile paralel bağlayıp farın arkasına boşluğa bırakıyorlar Ama en sağlıklı yöntem orjinal ampulün çektiği enerji (wat) kadar bir direnci ampulün eksi artı kabloları arasına bağlamak .

@Sezgin Tok
Burada fiyatlar çok uygun hatta ydek fazladan bile arabiliriz tek sorun 15-20 gün beklemek
Ben ara ara burdan ürün satın alırım şöyle bir karma çeşit yapıp aracın bazı ampullerini burdan değiştirmeli
(link)

D3'ün Arka plaka ışıklarına nasıl bir yöntem yapayım direnç olarak girsen sizin dediğiniz gibi olurmu ? Olursa kaçlık nasıl bir direnç alacağız ?

@Cetin
Ben araştırmadım ama şöyle yapman gerekiyor
Plaka ışıklarından (ikisin ibirden değil) sadece birini söküp yerine takacağınız farklı ampülü taktıktan sonra
aracın kontağını açıp plaka ışıklarını kontrol edin uyarısını gördüğümüzde ampule gelen artı eksi kabloların dışlarını hafifçe sıyırarak farklı omajlarda deneme yapmak lazım mesela önce 100 ohm luk bir direnci takıp tekrar kontağı açıp hata mesajı vermiyorsa işlem tamamdır yine veriyorsa bu kez 80 ohm luk bir direnç takarak tekrar test edilmeli doğru omaj değerini yakaladığımızda uyarı ışığı söncektir buna göre her 2 ampulede aynı omajda direnç takarak işlemi bitiririz . Tabi bu omaj değeri her ampulde çektiği akıma göre farklı olur .

Tamamdır teşekkür ederim. 😉

@Cetin
Yada kabloyu sıyırıp orijinal ampulu bağla üstüne siyah bant çekip içeri salla 😀 sorun çözülür.

@Sezgin Tok
Ben onu yaptım ilk 2011 de sonra o saladıgım ampul ısınıyor o bantı yakıyor yanmaz bantlar bile aldım bu seferde o ampul asırı ısıdan patlıyor 🙂

@Cetin
İçeri salla yansın orda o zaman dışa vurmuyor zaten takılsın içerde kafasına göre 😀

6,7 ohm 25 w alüminyum kılıflı direnç alırsan sorun çözülür fakat ısınıyor elinden geliyorsa etraftaki metal biyere monte edersen soğutabilirsin farın içine atma eritebilir.

Led xenonlari uzunlara takacaktim fakat uzun bi arastirma sonucunda su karar vardim. Evet simsek etkisi yaratiyo ve sökıp takmasi kolay benide bu etkilemisti fakat kullanicilara sordum cin mallarinin ışığı cok az onu eledim el yapimi yapan yerler var burda onlara danistim ışık kuvveti iyi ve simsek etkisi yaratiyo fakat ısınma problemi var yani anlayacaginiz sadece sellektor icinse kullanilir uzun yolda kullanilmaz. Sogutma hakkinda projeleri var ve h1de deneyecekler ozamana kadar beklicez artik yada kesin cözüm bixenon 🙂

@duhan13
Bizim farlardan dolayıda aydınlatmıyor. Far kasesi çok büyük olduğundan dolayı aydınlatamıyor ışığı dağıtıyor. Misal d4 lerin kase küçük olduğundan daha iyi aydınlatıyor veya civicler. Dediğin gibi ya bi-xenon ya kaliteli ampul.

Bence stock far ampuluyle bile
10 numara, metin şentürk ilk kez
Doblolarda etrafı görmeye başlamıştır.🤣

@sestoelemento44
Anlamadim hasanmiydi?

Back