Lastik

@ferdal_gibi
Sen bi ecu fast e uğra 😉

205 çiler çoğaldı bak gördün mü piyasada 205 daha çok kullanılıyor.
Zira 195 ler yük lastiği ve pahalı.

@ferdal_gibi
Yakıtı düşürür performansı arttırır alt devirler dahil güçlenir

@www.akdenizelektronik.org
Siz , ben ve birçok kişinin doğru bildiklerinin aksini biliyorusunuz veya duyuyorsunuz.
1 kışın lastik tabanı değiştirilimez. ( illaki çekiş artsın denilirse taban daraltılır)
2 kışın lastik havası değiştirilmez. ( illaki yoltutuşu artsın denilirse biraz havası arttırılır)
ben ve otoriteler bunu doğru biliyor.
saygılar sevgiler.

@oktay_1975
Ben sadece milletin uyguladıklarını anlattım bu yapılanlar doğrudur demedim
eğer testlerle videolarla ölçümler yapıldıysa bilen birileri varsa anlatsın 365 gün kar görmediğim için ben dahil bilmeyenler bilgilensin
diye genel olarak vatandaşların uyguladığı yöntemlerden örnekler verdim
Ne o suçlar gibi siz her şeyi doğru biliyorsunuz der gibi yazmışsınız şurda sohbet ediyoruz ortamı germeye hakkın yok

@ali0635
Ebat derken ustam ben fazla anlamamda 1.3 dobloda bu kadarmı hissedilir ya sanki ara ayı tutuyor biri

@www.akdenizelektronik.org
bende milletin uyguladıklarını değil doğru olanları yazdım .
insanlar doğruları öğrensin , milletin yanlış yaptıklarını değil diye yazdım.

ayrıca bu kadar tepki göstermenize gerek yoktu. tepki göstermeniz için yazmadım.
bu şekilde devam edersek ortam gerilecek .
Salih abim seni kırdıysam kusura bakma. özür...

sıkıntı yok hocam muhabbet zaten. oktay beyde suçlama amaçlı yazmamıştır sanırım. ama dediğiniz gibi milletimizi yanlış kulaktan dolma bilgilerle zorluyorlar. buda doğal. çünkü lastikçilerimizin çoğu bile doğru bilgi bilmiyor.alışmışlar her lastiğe 32 basıyorlar.

@ferdal_gibibak kendin söylüyorsun işte araç 1.3....

sanırım eski kasa d2 kasa aracınızın orijinal 185/65/15 olması gerekirken 205/60/16 takmak % 5 boyut farkı yaratır buda teker çapını 3 cm artırır...bu çok fazla bir farktır...aracı zorlar yakıtı artırır çekişi düşürür

eğer aracınızda 16 jant varsa en uygun orjinali ile birebir aynı ebat olan d2 lere uygun 195/55/16 tek takacağın ebattır

@Sezgin Tok
d3 için kesinlikle 205/55/16 en iyi ebat hemde standart ebat ve uygun fiyatlı

ama arkadaşın aracı d2 imiş...16 inc jant ile 195/55/16 en uygunu d2 ye

Selam dostlar benim aracın lastik ebatı 195/60/16 lassa marka ama araç zamanında fazla kullanılmadığı için oldukça sertleşmiş ve çatlamaya başlamış. Diş derinlikleri neredeyse sıfır lastik gibi ama sertlikten ötürü yoldaki tüm sesleri içeri alıyor ve en az bozuk satıhları bile hissettiriyor.
Aracı hususi olarak kullanıyorum ve otomobil ruhsatlı. Bu sıkıntının olmaması için tavsiye lastik markanız var mı? Özellikle benim gibi hususi kullanan doblocuların tecrübeleri faydalı olacaktır. Teşekkürler.

@ali0635
aynı lkastiği bende söyleyecektim 🙂hem kaliteli hemde kullanışlı köy yoluna girmiyorsanız ideal

Back