lastiklerin ebatlarını büyütürsen çok yük alan aracın için iyi olacaktır..Çünkü ben lassa satış yerinde lasitklerimi büyütmüştü böylelikle daha çok yük yüklediğinde aracın için iyi oalcak demişti. yakıt olayını sordum hemen tabiki bir etkisinin olmayacağını söyledi.
gözle görülür bir değişiklik yoksa dişlerin büyüklüğü ve lastiğin deforme olması açısından bence değiştirmene gerek yok. Eğer balans ayarı yaptıracaksan o arada da değiştir abi.
195 taban lastik kullanan biri olarak bazı yorumlar yapayım. Uzun bir süre 195 *55*16 lastik kullandıkdan sonra yakıt ölçümü yapmak için orjinal 185*65*15 leri tekrar takmıştım ve 1 hafta kullandım. 195 lastikler bana daha kullanışlı geldi. kesinlikle yakıt farkı yok. yol tutuşu fark edilir derecede fazla. 185 lastikler ani kalkmada patinaja kaçıyor. 195 lastiklerde hiç görmedim çok iyi yol tutuyor ve ok gibi fırlıyor. bu yüzden aşınma oranı çok daha az. aracımda abs olduğu için 185 lastiklerde abs nin daha çok devreye girdiğini fark ediyorum ama 195 lastiklerde sıkıştırmama rağmen abs daha zor ve daha geç devreye giriyor. buda lastiğin yol tutuşunu gösteriyor. virajlarda aşırı derecede güveniyorum 55 yanak kalınlığından dolayı esneme payı az olduğu ve taban genişliğinin fazla olmasından dolayı virajlarda ve ani manevralarda yol tutuşu mükemmel. Birde çukurlarda 185 lastiklerin vuruntu sesi daha fazla. Bunun farkına uzun süre 195 kullanıp 185 e geçtiğim zaman anladım. yani 195*55*16 lastiklerimden vazgeçmem. 15 jantlarda ise 195*60*15 daha kullanışlı olacaktır.