Maske41
Azimli Üye
Doblo- Kayıt
- 21 Ağustos 2021
- Adı
- Levent
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Doblo
Ve aleyküm selam. İyi bir ustaya kontrol ettirmekte fayda var.Selamün aleyküm arkadaşlar arabamın arka lastikleri dıştan nerdeyse kabak seviyesine inecek .ama iç tarafı hala sıfır gibi nasıl bir yol izlemem lazım.masraf neye çıkar bilgisi olan varmı.
TeşekkürlerLastiği dengesiz yiyorsa rot balans ayarı yapılması gerekir.Eğer ki süspansiyon sisteminde sıkıntılı parça varsa usta sizden değişmenizi ister diğer türlü ayar tutmaz.Her lastik değişiminden sonra rot balans ayarı yapılmalı bende yazlık ve kışlık lastikler var değiştirdiğimde ayar muhakkak yaptırırım
TeşekkürlerRotcuya gidip lastikleri kontrol ettirin sorun varsa liste yaparlar o listeyle ustaya gidip bozuk parçalar yeniletirsiniz. Negatif kamber ayarı bozulmuş gibi duruyor.
Aynen torsiyon çubuğu olmadığı yük arttıkça kamber ayarı bozuluyor.D3 D4 lerin arkası tam bağımsız süspansiyon olduğu için kamber ayarı yapılması gerekiyor.Dıştan yemesi bununla alakaladır.Arka süspansiyonu tam bağımsız olan tek araçtır bu sınıfta.
205 daha ufak bir lastik normal sayılır. Şişirdikten sonra düz bir zemin üstündeyken lastiğin yere değdiğin taban kısmına bir bakın yere veya jantın içine doğru bombe yapmıyorsa normaldir.Arkadaşlar bilgiler için teşekkürler.rod ayarı yaptırdım tutmadı.şase ustasına yönlendirdi.soldan kazası vardı benden önce arka sol teker içe doğru 1cm filan icteydi soğuk çekmeyle düzelttiler tekrar roda gittim ayar tamam dedi.on gün sonra tekrar gel dedi şase ustası inşallah ayar bozulmaz.Bu arada rod cu lastiklere 36 hava bastı normalmi.205.55.R16.91H
Havayı 40 basmanız lazım. İnşaallah düzelmiştir.Arkadaşlar bilgiler için teşekkürler.rod ayarı yaptırdım tutmadı.şase ustasına yönlendirdi.soldan kazası vardı benden önce arka sol teker içe doğru 1cm filan icteydi soğuk çekmeyle düzelttiler tekrar roda gittim ayar tamam dedi.on gün sonra tekrar gel dedi şase ustası inşallah ayar bozulmaz.Bu arada rod cu lastiklere 36 hava bastı normalmi.205.55.R16.91H
Rot ve kamber ayarı gerekli. Bir Rotçuya gidin siz. Kazası varsa o rot'u bozar alt tarafın eğri olmaması lazım.Selamün aleyküm arkadaşlar arabamın arka lastikleri dıştan nerdeyse kabak seviyesine inecek .ama iç tarafı hala sıfır gibi nasıl bir yol izlemem lazım.masraf neye çıkar bilgisi olan varmı.
fabrikasyon 39 dur ben 38 ile kullandım yetersiz geliyordu 40 yaptım.Gayet memnunum.Arkadaşlar bilgiler için teşekkürler.rod ayarı yaptırdım tutmadı.şase ustasına yönlendirdi.soldan kazası vardı benden önce arka sol teker içe doğru 1cm filan icteydi soğuk çekmeyle düzelttiler tekrar roda gittim ayar tamam dedi.on gün sonra tekrar gel dedi şase ustası inşallah ayar bozulmaz.Bu arada rod cu lastiklere 36 hava bastı normalmi.205.55.R16.91H
Rotcuya git iple ölçüyolar hallediyolar o işi arkam kamberdenSelamün aleyküm arkadaşlar arabamın arka lastikleri dıştan nerdeyse kabak seviyesine inecek .ama iç tarafı hala sıfır gibi nasıl bir yol izlemem lazım.masraf neye çıkar bilgisi olan varmı.
Sultanbeyli çevik otomotiv de parçalar gayet makul telefon açıp fiyat alabilirsinHerkese teşekkür ederim.tam sınırda kamber ayarıyla sorun çözüldü.simdide düzelen tekerin düzeltme esnasında arka billa lar bozulmuş uğultu yapıyor.degisecek parçayı uyguna nerden alırım.boyle bir kaç ay kullansam sorun cikarrmi Kocaeli gebze
TeşekkürlerSultanbeyli çevik otomotiv de parçalar gayet makul telefon açıp fiyat alabilirsin
Geçmiş olsun
e parça.com ünlü oto sponsorumuz yardımcı olacaktır parçada.orjinal iyidir.Biraz araştırdım arabam 2010 1.6 arka sol teker bilyasi kamper ayari yaparken bozmuslar ses uğultu yapiyor.yan sanayi 250 ile 180 civarı.orjinal servis işçilik hariç orijinal komplo bilya porya 1750 lira piyasa orijinal 850 lira diyorlar.birde internette bilyayi tornada çakıyorlar hangi yolu izlemem lazım yoksa yan sanayi alıp taktirimmi ilerde sorun çıkarır mı yan sanayi yardımcı olur musunuz.