lastik tecrübesi.

Benim araba da d2 kasa 185 65 14 92t geçen sene pirelli 4 mevsim aldım, doğrusu biraz sert geldi bana zira eskisinden daha fazla sarsar oldu. O zaman alırken bayi yük endeksinin araca uygun olması, yani 92t olması gerektiğini, eğer olmazsa üretici firma garanti kapsamına almıyormuş, bizim araçlar ticari geçtiği için ister binek kullan ister yük taşı diye söyledi. Bu konu da bilgisi olan varmı? Bir de lassanın kış lastiğini buldum 154 tl bir yıl taksitle ne dersiniz fiyatı iyimidir..

hakan abi. eğer lassanın lastiği snoways II plus ise al. diğer modellerini ben beğenmedim. 6 yıldır kış lastiği kullanıyorum. lassa snoways II plus tan aşırı derecede memnunum. tavsiye ederim. fiyat konusunda birşey diyemeyeceğim.

92 t çok yüksekgibi.d1 ler 88 t idi.fiyat ise fethinin dediği gibi.değişir.

lassa bende öneririm.

evet 92T yüksek biliyorum ancak, lastik üreticisi garanti için yük endeksine göre lastik takılmasını istiyormuş. Bu da bizim araçlar için 92T imiş bende lastik bayiinin yalancısıyım...

evet 92T yüksek biliyorum ancak, lastik üreticisi garanti için yük endeksine göre lastik takılmasını istiyormuş. Bu da bizim araçlar için 92T imiş bende lastik bayiinin yalancısıyım...

92T bir lastik olan araçta, lastik başına 630kg yük düşer. T ise, lastiklerin 190 km hıza kadar rahat çıkabileceğini belirtir.

Bence de yüksek bir değer. Zaten aracın boş ağırlığı 1.3 ton. 600kg yük atsanız 1.9 kg eder.

86 yada 88 lastik yeterlidir.

92T bir lastik olan araçta, lastik başına 630kg yük düşer. T ise, lastiklerin 190 km hıza kadar rahat çıkabileceğini belirtir.

Bence de yüksek bir değer. Zaten aracın boş ağırlığı 1.3 ton. 600kg yük atsanız 1.9 kg eder.

86 yada 88 lastik yeterlidir.

*tup**tup**tup*

Dostlar bencede fazla ama bu benim tespitim değil eğer 88 lik takar da yolda lastik gümler yarılır felan o zaman garanti kapsamına girmiyormuş. Bilgi anlamın da paylaşıyorum doğruluğunu da sizlerde teğit edin...

Dostlar bencede fazla ama bu benim tespitim değil eğer 88 lik takar da yolda lastik gümler yarılır felan o zaman garanti kapsamına girmiyormuş. Bilgi anlamın da paylaşıyorum doğruluğunu da sizlerde teğit edin...

d1 lerde 88 t garantilidir d2 si olan arkadaşlar kesin teyidi yaparlar.ama tonaj olarak pek bir farkları yok.

88 t de de sıkıntı çıkımaz.az önce kılavuza baktım meraktan.88 t takılı lastikleride var.

arkadaşlar merhaba.
good year gt 3 ten konfor ve yol tutuş olarak memnun kaldım.bilginize.

teşekkürler bilgi icin dostum...

slm arkadaslar benim 2009 model doblo d2 dobloma 1 ay önce ön lastikleri değiştirdim... Arabanın fabrika çıkışı bridgestone duravıs vardı vallahı 40.000 km yapabildim aslında 40.000 km az oda benım acemiliğim mıchelın enery saver 185/65 R15 92 T yük lastikliği taktırdım ön düzen rot balans yaptırdım... lastikler 175 tl saydılar... Gerçekten arabanın çekisi değişti farkı hemen hissettiyor. Bence başka marka lastikleri düşünmeyin derim biraz pahalı ama değer...

slm arkadaslar benim 2009 model doblo d2 dobloma 1 ay önce ön lastikleri değiştirdim... Arabanın fabrika çıkışı bridgestone duravıs vardı vallahı 40.000 km yapabildim aslında 40.000 km az oda benım acemiliğim mıchelın enery saver 185/65 R15 92 T yük lastikliği taktırdım ön düzen rot balans yaptırdım... lastikler 175 tl saydılar... Gerçekten arabanın çekisi değişti farkı hemen hissettiyor. Bence başka marka lastikleri düşünmeyin derim biraz pahalı ama değer...
hayırlı olsun. yük endeksi 88 kurtarmıyor muydu? bir de çıkan lastiklerin ebatlarını da yazar mısın?
- bir de lastik başına 500 kg olan 84 yük endeksli lastikler bizi kurtarır gibi gözüküyor fakat, aslında aracın ön ve arka lastiklerine düşen yük her zaman eşit olmuyor ve tam yükte arka lastikler toplam yükün yarısından daha fazlasını yüklenmiş oluyorlar. bir de yokuş çıkarken arkaların, yokuş inerken de önlerin daha fazla yük altında kaldığını da unutmamak lazım. konuya hakim arkadaşlar biraz daha açıklayabilir. teşekkürler.

hayırlı olsun. yük endeksi 88 kurtarmıyor muydu? bir de çıkan lastiklerin ebatlarını da yazar mısın?
- bir de lastik başına 500 kg olan 84 yük endeksli lastikler bizi kurtarır gibi gözüküyor fakat, aslında aracın ön ve arka lastiklerine düşen yük her zaman eşit olmuyor ve tam yükte arka lastikler toplam yükün yarısından daha fazlasını yüklenmiş oluyorlar. bir de yokuş çıkarken arkaların, yokuş inerken de önlerin daha fazla yük altında kaldığını da unutmamak lazım. konuya hakim arkadaşlar biraz daha açıklayabilir. teşekkürler.

abi ben hep yük atmak zorunda kalıyorum onun için lastikçide sana yük lastiği verecem dedi.... Eski lastikler Brıdgestone Duravis 185/65 R15 92T XL ... Bence çok kalitesiz bir lastik ben hiç begenmedim brıdgestone çok sert bir lastik.... Bir daha mıchelın energy saver başka lastik almam... yeni lastik ebatı Mıchelın energy saver GRNX 185/65 R15 92T XL faturada böyle yazıyordu...

tekrar hayırlı olsun.

Back