lastik tecrübesi.

GemLikLi tarafından yazılan metin:
aracımda 175 75 14 brıdgestone duravıs lastık takılıydı allah cezasını versın ya oyle lastıkmı olur odun gıbı odun petlas alıyım dedm ıtal uretılınlerden starmax dıye bı marka aldım 185 65 14 ebatlarında ya on numara lastık arac serileşti nasıl oldu anlamadım lastik deişince araba bi seri oldu bastıgın gıbı kavrıyo vuruslar azaldı 10 numara lastık tavsıye ederım

Petlasın ithal ettiği lastikdir... Petlas yeni firma ama lastikleri güzeldir...

lassa miratta alınabilir.ben aldım simdilik sorun yok..

serdarengin tarafından yazılan metin:
Üstad Mıratta en alt sevıye lastıklerı , tecrube et bakalım , yorumların neler olacak? 🙂

doblo vip premio tarafından yazılan metin:
onurergin tarafından yazılan metin:
Arkadaşlar danışmak istediğim birşey var. 2006 yeni kasa 1.3 multijet'im var. 16" çelik jant takmam uygun olur mu ? eğer uygunsa lastik olarak hangi marka ve ebat önerebilirsiniz ? son olarak 16" takarsam yol tutuş yakıt tüketimi gibi konularda ne gibi etkileri olur ? şimdiden teşekkürler.

yakıt tüketimi biraz artar yol tutuş artar ama bence gerek yok orjinal ebatında taktırın

teşekkür ederim. orjinaller 14 ama ben d2 için biraz küçük olduğunu düşünüyorum görünüm açısından. en azından 15 taksam bir mahsuru olur mu ? yol tutuş ve yakıt sarfiyatının artacağını söylemiştiniz peki ya dönüşlerde sürtünme olur mu ? eğer sakınca varsa ilk tavsiyenizi dikkate alıcam.

doblo vip premio tarafından yazılan metin:
Arkadaşlar danışmak istediğim birşey var. 2006 yeni kasa 1.3 multijet'im var. 16" çelik jant takmam uygun olur mu ? eğer uygunsa lastik olarak hangi marka ve ebat önerebilirsiniz ? son olarak 16" takarsam yol tutuş yakıt tüketimi gibi konularda ne gibi etkileri olur ? şimdiden teşekkürler.

yakıt tüketimi biraz artar yol tutuş artar ama bence gerek yok orjinal ebatında taktırın

teşekkür ederim. orjinaller 14 ama ben d2 için biraz küçük olduğunu düşünüyorum görünüm açısından. en azından 15 taksam bir mahsuru olur mu ? yol tutuş ve yakıt sarfiyatının artacağını söylemiştiniz peki ya dönüşlerde sürtünme olur mu ? eğer sakınca varsa ilk tavsiyenizi dikkate alıcam.

Herhangi bir sorun olacağını sanmam... Yakıtda çok az miktar artış olabilir... Ebat genişlerse tabi ki...

iki gündür kar yağıyo erzincanda arabamızın ayağında fabrika çıkış pirelli 195/60/16 lastik var berbat ötesi ve çok sert daha önce toyota corolla vardı bizde onda lassa atracta kullanmıştık aralarında dağlar kadar fark var pirelli çok sert olduğu için karda kullanmak cinayet olur

serdarengin tarafından yazılan metin:

lassa bende tavsiye ederim memnundum

tigerbroke tarafından yazılan metin:
******* tek gecerım 😀

bu sitede fransız malını tek geçemezsin!komite reddetmiş olsada ermeni yasası halen meclis gündemine gelebilir...yasa düşene,hatta sarkozy puhstu yönetimden inene kadar fransız malının bu sitede adı geçemez.

:S walla admınım ben boyle dusunmemıstım hıc sadece kalıte aramıstım fazla ırkcı olmamak gerek bence o zaman ısraıl mallarını da kullanmamak gerek derım ben onların yaptıkları da pek ıyı seyler degıldı ama ıllede gecmesın dersen saygı duyarım abı zaten cokta kullanma meraklısı degılım hemde cok pahalı lastıkler 😀 ben de dıyorum nıye kımse o ismi lazım olmayanı yazmamıs halbukı kalıtelıdır dıye 😀 sımd ı anladım 😀

selam arkadaşlar geçen hafta 1,3multijet d2 kasa dobloma ustundekı kütük gibi sert 185/65/15 duravıslerı cıkarttıp 195/60/15 **** enerj taktırdım aracı bosuna takırdatmısıs surus guzellestı konfor artısını goruceksınız 120-130 gibi suratlerde daha guvenlı yere basmayı hıssedıyorsunuz marka olarak herkezın tercıhıdır fakat lastık tabanını 10mm genısletmek yol surus ve kontrolu iyi etkılıyor dileyen taktırabılır

Brıdgestone er 300 lastik budur doblo için ideal yılda 35 40 bin km yapan biriyim fren ve ıslak zeminde memnunum asfalttan inmiyor sanız ****de iyidir.

FTEC142 tarafından yazılan metin:
selam arkadaşlar geçen hafta 1,3multijet d2 kasa dobloma ustundekı kütük gibi sert 185/65/15 duravıslerı cıkarttıp 195/60/15 **** enerj taktırdım aracı bosuna takırdatmısıs surus guzellestı konfor artısını goruceksınız 120-130 gibi suratlerde daha guvenlı yere basmayı hıssedıyorsunuz marka olarak herkezın tercıhıdır fakat lastık tabanını 10mm genısletmek yol surus ve kontrolu iyi etkılıyor dileyen taktırabılır

geniş taban lastik ıslak yolda yol tutuşu azatır...her 10 mm de %5-6 yol tutuşunuz azalır...geniş taban lastik aquaplanning (su yastıklaması) etkisini arttırır!

bunu bilimsel olarak hesaplayıp ispatladım bu konuda...işi daha önce matematiğe dökmüştüm tekrar da dökebilirim.ayrıca kuru yolda da geniştaban lastik size hiçbir kazanım getirmez.geniş taban lastik kullandığınıda artan tek şey yakıt tüketiminiz olur.

tigerbroke tarafından yazılan metin:
:S walla admınım ben boyle dusunmemıstım hıc sadece kalıte aramıstım fazla ırkcı olmamak gerek bence o zaman ısraıl mallarını da kullanmamak gerek derım ben onların yaptıkları da pek ıyı seyler degıldı ama ıllede gecmesın dersen saygı duyarım abı zaten cokta kullanma meraklısı degılım hemde cok pahalı lastıkler 😀 ben de dıyorum nıye kımse o ismi lazım olmayanı yazmamıs halbukı kalıtelıdır dıye 😀 sımd ı anladım 😀

ırkçılık yapmıyoruz.sadece bu milletin tarihine küfür edenlere tepkimizi gösteriyoruz...ırkçının ağa babası o ermeni tasarısını meclislerinde görüşenlerdir.

tamam abı sen haklısın bız konuyu fazla saptırdık galıba 😀 lastıkte kalmıstık bence en ıyısı lassa 😀

selam.
ben aranıza yeni katıldım ve 2007 Premio model Doblom var... aracım konforlu ancak ben binek olarak değil ticari amaçla kullanıyorum. aracım nasipse 121.000 km bakımına girecek ve lastiklerimin artık değişmesi gerekiyor. aracımda halen orjinal Pirelli lastikler var. hem uzun yolllarda hemde yükte kullandığım için hiç sıkıntı yaşamadım. aracım yaz-kış; soğuk-sıcak devamlı yollardaydı ve sıkıntım yoktu.
ancak gördüğüm kadarıyla bu lastiklerden memnun olan hemen hemen yokmuş...
şu an forumda 13 sayfa olmuş ama piyasadaki her lastik önerilmiş... 😉 ben şimdi hangisini alıcam? 😉
şimdiden ilginize teşekkür eder hayırlı işler dilerim...

Back