lastik tavsiyesi

Artı aldığımız üstünde michelin kışlık vardı. Yazlık olarak bizde starmaxx aldık. Gayet güzel bir lastik. Tek sıkıntısı taşlı yollarda çok taş atıyor. Onun dışında lastik mükemmel. Alacaklara tavsiyem starmaxx hem ucuz hemde kaliteli.

Marka takıntınız yok ise kınforest lastik yola yapışıyor ıslak kuru geçişleri çok iyi istanbul yollarında ani frenajda abs ye düşmüyor. Unutmadan yola tutunan lastik çabuk aşınır. Yol tutuşu zayıf olan lastikte sürtünme olmadığı için aşınma görülmez. Örnek olarak michelin ve continental ve pirelli çabuk aşınır çünkü iyi yol tutuyorlar.
205-55-16 94V XL kınforest KF550 tavsiyemdir. Yük endekside orijinal değerlere yakın.

@Sezgin Tok
Türkiye de satılıyor mu bu lastik. ve nerenin malı.

@MEHMET78
Yere tutunan ve aşinan lastik iyidir o lastiği uzun yolda ani işi değişikliğinde kulanmak lazim bilmeden denemeden tavsiye etmem çünkü lastik konusu yabana atılacak konu değil 120 130 km hızla giderken on veya arka lastiğin top atigini varsayalım viraj veya araç solarken ben sabit fikirli değilim ama bildiğim markalardan sırf ucuz lastik alacağım diye vaz geçmem ben lastikci yim 150 liraya bile lastik bulabilirim hatta daha ucuza ama ben tercihimi Michelin dan yana yaptım tanesi 240 tl lastik konusu Şakaya gelmez doguracagina hasarı tahmin bile edemezsin

@hamzakarakaya
ben bu lastiği türkiye de duymadım o yüzden sordum.150 tl altına bile lastik bulunur hem de kumho. en azından sağlam marka. ben bu sıralar etiket değerine merak sardım.goodyear effintngrip B ve A etiket değerli aklımın bir yanında.asıl nokıan ın e line iki değeride A etiket.o lastikte henüz Türkiyede yok. yoksa çok ucuz ve ne olduğu bilinmeyen lastiği kimse düşünmemeli.

@MEHMET78
Abi lastikçi tanıdık kendi 2013 bmw sinde bile bu lastik takılı çevreden çeşitli ebatlarda bir çok tanıdığa taktık kimseden şikayet gelmedi.
Bundan önce kullandığım lastikler
conti sport contact 5 ve 3
Michelin pilot sport 3 ve süper sport
En memnun kaldığım ve en pahalısı
pirelli p zero
Lastikçi fatihde
Üstteki markaların fiyatına kınforest den 2 takım alıyorum.
225-40-18 780tl ye aldım.

2 yetişkin.
1 çocuk.
Aile 5 günlük yük .
+ 400 kg karo taşı yükü.

350 km yol gittim 205/55/R16 91V Continental lastikler ile
Sıkıntı olmadı.
Yolun son 100 km köstek yuvası yollarda.
Bilginize

@oktay_1975
yakıta etkisi oluyor mu? dikkatinizi çekti mi?

@MEHMET78
Okadar hesap yapmadım
Fakat hiç yok denebilecek kadar az .
Bunun hesabını yapacak durumdaysaniz lastiği nizi degistirmeyin.
Ben göze aldım ama kullanma şeklimi de değiştirerek daha az yakmaya başladım.

@oktay_1975
Valla yakıt lastik ses sistemi yedek parça ve araç seçerken kötüyü alacak kadar zengin değilim hem kendi kesemi hemde arabamin güvenli şekilde seyri için lastik lerden taviz vermem babam hep der malın iyisi ucuz diye al malın iyisini çekme kötünün kaygısını

Aradaki konfor ve sürüş farkı, o azıcık fazla yakar denilen farka degisilir.
Benim görüşüm dur . Herkes buna katılmaya bilir.
Fakat tahminim birçok kişi bana katılır.

@oktay_1975

bunun hesabını yapacak durumda falan değilim Allah'a çok şükür. rabbim kimseyi de düşürmesin. ben binek lastik oldukları için eitket değerleri genelde daha iyi yakıtın azalabileceği yönünde düşüncem var.o bakımdan bilgi edinmek için sadece dikkatinizi çekti mi diye fikrinizi almak ismiştim.

Back