LASTİK SEÇİMİ YARDIM

changer58

Yeni Üye
Adı
ramazan
Kan Grubu
B RH -
Modeli
Araç Yılı
2007
FİAT doblo 2007 1.9 mutijet 105 bg aracım var araç sonradan çevirmeymiş lastik almayı düşünüyorum yaz için kış lastiği takılı marka olarak goodyear efficade grip compact yada performans alıcam ama genişliğ ne olmalı üzerindeki kış lastiği 185 virajda savurmasındiye ne almalıyım 195 mi 185 mi 205 mi birde arkalara geniş taksam sadece olurmu

Ramazan Doblo ailesine hoş geldın.

Konunun uzmanı @hamzakarakaya abimiz sana yardımcı olur.

Orjinal lastik ebadınız nedir ? aracı yük için mi kullanmaktasınız ? jantınız en son hangi genişliği kabul ediyor önce bunları öğrenmek lazım ona göre lastik öneririz ?

Bildiğim kadarı ile aracın orjinal ölçüsü 175/ 70 /14...Zamanında bende de vardı ve 185/65/14 kullanmıştım ve tutuşundan memnun kalmıştım. Belki 195/60/14 olabilir. Ama 205 kalın gelir bu araca...

@changer58
hoşgeldin keyifli forumlar dileriz.orjinal ebat ve ölçülerden Şaşma

Arkadaşlar benim d3 e de lastik araştırıyorum
Aracıma Çok fazla ağır yük yükleyen biri değilim sadece yükte hafif yer kaplayan
lcd tv çanak anten takım çantası yani servis için kullanıyorum
Orjimal 195.60.16 Ebatlarını 195.55.16 olarak değiştirmeyi düşünüyorum
uygun olurmu acaba ne dersiniz ?

@www.akdenizelektronik.org
neden 195 ? 205 55 yapın daha iyi.

@MEHMET78
Dediğiniz gibi Lastik genişliğini 205 yaparsam lastikler genişleyeceği için belki göze daha hoş görünecek ama
Aracın yerle olan temasını ve sürtünmeyi arttıracağım için araç yakıtını arttırırım diye düşünüyorum.

ben d3 aracımda kışlık 205-55-16 ebat kullanıyorum gayet güzel yol tutuşu

@extreme34
Dediğim gibi ebat genişlediği için yol tutuşu tabikide daha iyi olacak
Ama direksiyonda ağırlaşma araç yakıt tüketiminde artma ne durumda ?
Yanaklar 60 dan 55 e düştüğü için istenmeden düşülen yalaklarda
Aracın lastiği daha ince ve esneme payının az olmasından dolayı
lastiğin ve jant ın zarar görme olasılığı artıyor diye düşünüyorum
Ama lastik yanağını 60 tan 55 e çekince lastik maliyetinde önemli bir düşüş görülüyor

Ben 205/55R16 Kullanıyorum Çok Kaliteli Bir Lastik Yakıt Tüketimim Düştü Siz Düşünün , Ama Konfordan Ödün Vermemek İsterseniz 205/60 Takabilirsiniz Hem Yük Olanağıda 60 Yanakta Fazla , 195/55 de Uygun Bir Seçim Gerisi Size Kalmış 🙂

@tolgakmg
orjinali
185/65/r15 sizin baktığınız d1 dir d2 185 r 15

siz zaten 55 e düşürmeyi düşündüğünüz için 205 dedim. 195 lerin fiyatı 205 lerden pahalı.yakıt pek fark etmez. kasislere biraz daha dikkat etmek gerekir.benim kışlıklar 205 ebat. Ankara gidiş dönüş şehir içi de var. 6,4 ortalama ve hava muhalefetide var tabi.

205 55 16 kışlık kullanıyorum 60 yanak chronolardan kat kat konforlu araç özellikle kısa düşek ve çıkıntılardaki vuruntu boya geçişlerindeki vuruntular ciddi azalıyor. Yakıtım değişmedi. 60 yanak virajlarda ve ani yön değişimlerinde yanağa binerek yanağı ezip lastik tabanının yere temasını azaltıyor. Yanak küçüldükçe tutuş artar
205 55 16 xl bence ebat olarak hem mantıklı hemde cep dostu.

@Sezgin Tok
Kışın yollar çok kaygan olduğundan dolayı araç yere ne kadr fazla temas sağlarsa o kadar iyi olur
onun için kışın yere fazla basan lastik daha güvenli olacaktır.
Peki yaz lastiğine geçtiğinizde lastik ebat ölçüleri ne oluyor ?

205 55 16 xl conti sport contact 2 yada premium contact 5
225 45 17 xl conti sport contact 5
Bunlar denenmiş lastik jant kombinasyonları xl yanak olmasının sebebi doblo ağır bir araç olduğu için yanakların ezilmesini engellemek. Jant değişikliği yapılacaksa 17 ebatı dobloda harikalar yaratıyor yolda gidişi değişiyor.

@Sezgin Tok

İlgimi çeken lasik genişliği 205 olunca fiyatlar çok bariz düşüyor yanak kalınlığı fiyatı etkilemiyor
Acaba 205 ebatı lastikler fazla satılmıyor veya tercih edilmiyordamı fiyatları düşük

205 en çok satılan ve neredeyse b ve c sınıfının çoğu aracın fabrikasyon ölçüsü olduğu için ucuz.

@Sezgin Tok
aynen.

Back