Lastik Hava Kaybediyor

legend1926

Aktif Üye
arkadaslar geçenlerde lastiklerin havası az göründü lasitkçide hava vurdurdum.aradan 2 gün geçti sağ ön lastiğim az yayılmış gibi gördüm gene ugradım 2 birim azalmış dedi kış mevsiminden ötürü normal dedi ama patlamşı da olabilir dedi.tekrar ederse gel dedi.ben diğer lastiklerde bişey farketmedim hiç acaba bu hava kaybı normalmidir.

çok ser bi çukura girip çıktıysanız lastik hissedilmeyecek oranda yamulmuş olabilir, buda hava kaçırır. ama lastiğe raptiye çivi filanda batmış olabilir. Mesela benimde sol ön lastik 1 ayda 32 den 26 ya düşüyor. Anlamadım sebebini ama hep düşüyor.

el kadar bi taşın üstünden geçmiştim gecenlerde farketmedim ufakken kale kurdugumuz taşlardan galiba o yamulttu görünürde bir batık bulamadım

taştan olacağını sanmam. ne kadar hava bastırıyosunuz? bazı lastikler 35 ve üstünü kabul etmiyor 35 üstü basınca kendisi indiriyor havayı. belki sizde de öyle bi durum vardır.

pek bilgim yok hocam o konuda ya sadece lastikçinin dediği 2 birim kaybetmiş.normal olabilir patlamış ta olabilir dedi.

lastik hakkında bilgim yok yanlız fabrika çıkışı bridgestone lastikler hiç değişme olmadı.

normal olabilir. bende de fabrika çıkışlı olan bridgestone duvaris var 35 ve üstünü kabul etmiyor. bende 32 de tutuyorum lastikleri. ama çok sık inmiyorsa muhtemelen patlak yoktur. her hafta iniyorsa kesin patlaktır ama 4 - 5 ayda filan yapıyorsa hava şartlarına yada aracın çok parkta kalmasına bağlı olabilir. Mesela benim aracım sürekli yatıyor ayda 2 - 3 kere anca kullanıyorum onun dışında hep park halinde o yüzden çok sık iniyor lastiklerim.

janttan kaçırıyor olabilir benimkiside öğleydi lastikçide jantları temizlettik iyi oldu ama yine azaltıyor her ay petrolde hava basıyoruz

öyle birşey olsa gerek ben de lastik yamulmasında ve jant konuusunda hemfikirim artık.en son havadan sonra tekrardan inmedi.şu an normal görünüyor.patlak olsa malatya yollarımız çok kötü dayanacağını sanmam.

bu akşam sağ ön lastiğe çivi battığını gördüm.muhtemelen 1 aya yakındır bu şekilde gidiyorum.lastiği şişire şişire.burda ne yapmalıyım sizce eninde sonunda değişicek ama acaba hemen değiştirsem mi.diğer lastiklerde beklenmeyen birşey gözlemedim hiç.bugün de tesadüf o bir atmnin önünde durdum lastik yana dönük biçimde o vesileyle gördüm.diğer lastiklere de bişey batmadıgının garantisi yok yani.ama sağ ön diğerlerine göre gözlenir şekilde inik.

abi yaptır bir an önce. lastik havalarının yol tutuş, sürüş güvenliği ve yakıt tüketimine çok büyük etkeni var.

bir hafta daha idare edip yaptırıcam inşallah.artık hava vurup gidicem gene.arabanın sağ tarafa kaçmasının sebebi de buydu belli ki.tümden kontrol ettiricem birde balans baktırıcam.kaldırımlara çok çıkardım çukurlara çok battım.

geçmiş olsun.

biran önce yaptırın bence tehlikeli

saolun arkadaşlar ilk fırsatta baktırıcam.peki sizce tamir edilebiliyorsa tamir mi yoksa değiştirmek mi daha uygun olur.

Back