Bilgi Klimanın Yakıt Tüketimine Ne Kadar Etkisi Oluyor?

kardelenkurt

BAŞKAN
Yetkili Kişi
Admin
Doblo
Adı
Murat Üresin
Kan Grubu
0 +
Meslek
Memur
Aracınız
Doblo
Modeli
20. Yıl Özel Seri
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2020
Renk
Siyah
Klima sisteminin motordan çektiği yük hava sıcaklığı, nem, araç kabin tipi gibi etkenlere göre değişiklik gösterse de klima açıkken yakıt tüketimi ortalama % 5-10 arasında artar. Ancak aynı durum klima yerine aracın camlarının açılması durumunda aracın hızına da bağlı olarak % 10-20 arasında değişebilmektedir.

Kubilay Dinçer (link)

Ben bu olayı kendim birebir test ettim. Camların açık olması klimanın açık olmasından daha fazla yakmasına sebeb oluyor aracın. Kii camın açık olmasıda omuzların kireçlenmesine sebeb oluyor buda ayrı bir bilgi

Ben devamlı kısık ayarda çalıştırırım kılimayı bazıları gelir arabaya terli terli açarlar sonuna kadar ondan sonra yok şuram tutuldu yok buram tutuldu yanlış. Birde direk vucuduna üflettirmeyeceksin ayak cam konumunda olacak direk cama vermekte yanlış hem cam buğulanır hemde yüze vurur.

yüksek hızlarda klima avantajlı. şehir içi düşük hız ve kısa mesafelerde o kadar etkili olamayabiliyor hele bizimki gibi epey geniş araçlarda.

Şehir içinde doğal klima 😀 şehirler arası gerçek klima 😀 ilk çalıştırmada istenilen sıcaklık elde edildiği zaman klimanın fazla tüketeceğini zannetmiyorum 6 litre yakacaksa 6.5 yaksın o kadar yani

Ben her zaman klima derim şehir içi ve dışı
Şehir dışı cam açıklığından dolayı yakıt klimaya göre daha fazla olur
Şehir içi belki fazla olur ama yoğun trafiğe bağlı sinir stresi azaltıyor o kesin 😉

Uzun yollarda sürekli klima açık gitmemenizi öneririm. Anında hasta olma durumunuz olabilir 😀

@doblocucaner
3 kez 1100 km yol gittim. Bir sorun olmadi klimayla. İyiki var yoksa sıcakta gidilmez.

Back