Klima Yakıt ?

dontplay

Daimi Üye
Ben bişey sormak istiyorum şimdi bizim d1 kasa arabamızda Analog climanın ortaya basınca ışık yanıyor yani clima çalışıyor ozaman mazottan yiyiyor peki ortaya basmayınca clima çalışmıyor değilmi fan çalışıyor galiba birde ozaman nerden yiyiyor yakıtı gene mazottanmı,aküdenmi,başka birşeydenmi ?
teşekkürler

o tuşa basınca klima devreye giriyor klima konmprosörü çalışıyor basmadığında motorun kendi sıcaklığı yazında dışarıdaki havayı üflüyor yani kapalı iken mazotu etkilemez

birde acaba yeni d3 lerde klima elektirikli mi

doblo vip premio tarafından yazılan metin:
o tuşa basınca klima devreye giriyor klima konmprosörü çalışıyor basmadığında motorun kendi sıcaklığı yazında dışarıdaki havayı üflüyor yani kapalı iken mazotu etkilemez

elektiriklimi derken ?

elektrikli olsaydı ortalama tüketim klimayı açınca tavan yapmazdı 😀 ama elektrikli arabaların klimaları elektrikli doğal olarak 😀 yakında belki bizim araçların yeni versiyonlarınada elektrikli klima yaparlar bölece baya bir yakıt tasarrufu ve konfor sağlanmış olur

araçda elektrik ile çalışan her şey
enerjisini aküden alır
akü şarj dinoması ile doldurulur.
boşalan aküyü doldururken şarj dinoması motora daha çok biner.buda yakıtı etkiler.
yani farların açık olması 100 km yarım litre yakıta etki eder.
enerji yokdan var olmaz

geremy tarafından yazılan metin:
enerjisini aküden alır
boşalan aküyü doldururken şarj dinoması motora daha çok biner.buda yakıtı etkiler.
enerji yokdan var olmaz

Güzel tespit ,lakin birşey sormak istiyorum: Şarj dinamosu motor çalıştığı sürece motorun devrine uyumlu olarak her zaman faal bir cihaz değil mi ? Yani akü doluyken daha az ; akü boşken daha fazla mı dönüyor ? Tam anlayamadım.

yani elektirik motorlu klimamamı demek istemiştim

mustafa abi farın falan yarım litre etkileyeceğini sanmam bence etkilemez

kurt tarafından yazılan metin:
enerjisini aküden alır
enerji yokdan var olmaz

Güzel tespit ,lakin birşey sormak istiyorum: Şarj dinamosu motor çalıştığı sürece motorun devrine uyumlu olarak her zaman faal bir cihaz değil mi ? Yani akü doluyken daha az ; akü boşken daha fazla mı dönüyor ? Tam anlayamadım.

şarj dinoması aküyü doldurmaya çalıştıkça yüklü çalışıyor.
örnek cam reziztansı aküden çok akım çeker bunu telefi etmek içi dinoma yüklü çalışır.

en son öyle okumuştum.belki biraz daha az olabilir ama artırıyor.

en son öyle okumuştum.belki biraz daha az olabilir ama artırıyor.

Evet geremy arakadaşımın tespiti doğru :Kullanma kılavuzu sayfa 244

mustafa abi belki dah az olabilir ona katılırırm ben hep farlar ve sisler açıka giderim doblo öyle çok hoşuma gidiyor

enerjisini aküden alır
enerji yokdan var olmaz
vayy be farların açık olması yakıtı etkiliyor ilk defa duydum bilgi için teşekkürler Mustafa abi....

arkadaşlar elektrikle çalışan tüm cihazlar sarfiyatı artırır ama güvenliğiniz far yakılması gereken yerlerde yakınız.yakıtı düşünmeyin.zaten önümüzdeki yıllarda türkiyede gündüz de far yakılacak yasa gelecek.

arkadaşlar elektrikle çalışan tüm cihazlar sarfiyatı artırır ama güvenliğiniz far yakılması gereken yerlerde yakınız.yakıtı düşünmeyin.zaten önümüzdeki yıllarda türkiyede gündüz de far yakılacak yasa gelecek.

benim zaten sürekli açık hatta sislerde açık😀

ben yakmasamda doblonun gündüz farları yanık

Back