Kızdırma Buji Kaynaması

emrecanhsrc

Yeni Üye
Doblo
Adı
EMRE CAN
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Özel Sektör
Aracınız
Doblo
Modeli
Vip
Motor
1.9 Multijet
Araç Yılı
2006
Renk
SİYAH
Aracım 2006 doblo 1.9 Multijet aracımın kızdırma bujilerinin 4 ü kaynamış 3 ü patlamış usta üst kapak açılacak tornacıya gidicek kırılırsa motor indirmek lazım dedi. Bunun başka bir hal çaresi var mıdır? Bursa’da veya yakın çevrede başka bir yöntem bilen var mıdır ? İnternette araştırdığımda yağ koyup 1 hafta beklettikten sonra veya balata spreyiyle açıldığı yazıyor ne kadara sağlıklı olur öyle.

bildiğim kadarıyla WD40 tarzı bir yağlayıcıyla bir kaç gün boyunca hem sıcak hem soğukken yağlıyorlar, zorlamadan hatta hafif sağ sol çeviriyorlarda öyle ki en ufak bir aralık olsa bile çözücü aşağıya sızsın gevşetip çözebildiğini çözsün diye. En son olmazsa mecbur sökmeyi deniyorlar. Kırılanları iyi bir tornacı varsa bir ihtimal kökünden kaynak vs deneyip sökebilir. sökülmezse dedikleri gibi kapak sökülüyor oyup yuvayı boşaltıp yeni yuva vs açıyorlar.

bu ısıtma bujisi muhabbeti kronik, normal enjektörler de kaynıyor sürekli. ısıtmaları değiştirirken benim biri kırıldı da allahtan tornacı kaynatıp çıkarabildi. normal enjektörlerimin de 2 si kaynamıştı. en son seramik gres alıp hem ısıtmaları hem enjektörleri söküp güzel yağlayıp öyle taktım. deneme amaçlı bir kaç kere de baktım direk yağ gibi açılıp sıkılıyor. değişim yapacaklara kesinlikle öneririm. yakın zamanda değişmiş olanlar da kesinlikle alıp sürmeli, uzun süre ellenmemişler risk malesef kronik

Bende 1.9 multijet sahibiyim aracımın ısıtma bujjleri sökulurken mazotla yumuşatarak söktük aracda sorun yoksa kurcalamanizı önermem aynı zamanda ısıtma bujileri arkada ve derinde kalıyor mudahele etmek nerdeyse imkansız yerinizde olsam 4 takım ısıtma bujisi için üst kapak açtırmak istemem, ısıtma bujuleri tek parça kırılmadan sökerseniz yenilerini takarken bakır gres ile takın sökmesi bir sonraki sökemede gayet rahat olacaktır bakır gres veya seramik gresi olması yeterli

2 gün önce değiştirdim motor sıcakken götürdüm ve ustaya önce VD 40 ile yağlanmasını söyledim kolayca söküldü.

Back