- Renk
- LAL KIRMIZI
Arkadaşlar.......Araçlarımızın kış çıkışında yani bahara doğru yapılmasının gerekliliğine inandığım bir bilgiyi paylaşmak istedim.....Biliyorsunuz kış aylarında yollar toz toprak çamur yağmur suyu ile yoğunlaşıyor....Hele ki kışın yolları dondan korumak amaçlı buz serpiliyor.....Bunlar araçlarımızın altına ulaşamayacağımız yerlere giriyorlar......Kış cıkışında arbamıza sinen bu çamur tuzlu su birikimi hem aracımızın pas ihtiva etmesine hemde aracın hareketli yerlerinde gacırtılara neden olur.....Ben yıllardır...aracımı bahar başlarında tazyikli alt yıkama ve grasörlüklerden alt yağlama yaptırırım.....Aracınızın altından çıkan pisliği görünce bana hak vereceksiniz....Temizlik sonrası yapılan yağlamada aracınızın grasörlüklerinden gres basılır aracınız şaftlı ise şaft gresörlüğü transmisyon bilyası vs yağlanır....Eğer hala gacırtılar varsa mazotla altını yıkatmak bütün gacırtı ve gıcırtıları mazotun ihtiva ettiği yağdan dolayı kesecektir.....Bu bilgi yıllarca tecrübe edilip denenmiştir.....Bilgilerinize...