- Adı
- Zeki çağlayan
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- Premio
- Motor
- 1.3 Multijet
- Araç Yılı
- 2011
- Renk
- Siyah
Sevgili arkadaşlar, 1.3 2011 doblo 3 aracımın ısıtma bujisini tarmici sökmeye çalışırken içinde kırıldı. yaklaşık 2 yıl aracı bu şekilde kullanmak zorunda kaldım. 2 ay önce karsa yerleştim ve burada hava soğuk olduğu için mecburen değiştirmem gerekti. kars sanayi de bu işi yapan usta yada tornacı yok. üst kapak sökülerek çıkarılacağını söylediler, bu da yaklaşık 3-4 bin tl arası masraf çıkartıyormuş. erzurumda tornacıların bu işi yapabileceğini söyleyip oraya gitmemi söylediler. hatta ardahan da bu işi 650 tlye yapan usta var diye duydum. fakat biraz el becerisi ve dikkatle bu işin çok da zor olmadığını gördüm. gerekli malzemeleri internetten aldım ve dikkatli bir şekilde dişleri bozmadan bujiyi çıkarmayı başardım. daha sonra tamirciye giderek kalan 3 bujiyi de değiştirmek istediğimi söyledim. fakat bir tanesi sökülürken yine kırıldı. o bujiyi de çıkarıp yerine başka buji takarken, fazla zorladığım için yeni buji de kafa kısmından kırıldı. fakat buji içerisindeki metal çubuk içeride kaldığı için bu bujiyi sökmem yaklaşık 3 saatimi aldı. bu arada aracıma takılan beru marka ısıtma bujisinin 4 tanesi internette şuanda 79 tl iken, eski fiat servisinde tanesini 75 tlye satmışlar, ve buji kablosunu takarken hafif bastırmama rağmen kafa kısmı yamuldu. dandik parçayı bu fiyata satanları da Allah ıslah etsin. konumuza dönecek olursak, kırılan ısıtma bujisinin içerisindeki metal parçanın 3-4 santimlik kısmı da kafa kısmıyla beraber çıkıyorsa, sökme işlemi en fazla yarım saati buluyor. Kars da bulunan arkadaşlara bu konuda yardımcı olabilirim.